Τα 67 (!) γκολ στο Καραϊσκάκη κι η πρωτιά του Μασούρα!

Τα 67 (!) γκολ στο Καραϊσκάκη κι η πρωτιά του Μασούρα!

Τα 67 (!) γκολ στο Καραϊσκάκη κι η πρωτιά του Μασούρα!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό ενόψει του τελευταίου φετινού αγώνα του στο Καραϊσκάκη

Δεν έχεις χρόνο να παρακολουθήσεις τα στοιχήματά σου; Το αυτόματο Cash Out* σου λύνει τα χέρια! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το Καραϊσκάκη έχει ένα ωραίο ρεκόρ στο φετινό πρωτάθλημα-είναι το γήπεδο στο οποίο ο κόσμος βλέπει τα περισσότερα γκολ (!): 46 (38-8) σε 14 παιχνίδια. Ακολουθούν του Αγρινίου με 40 (21-19) και της Τούμπας με 37 (32-5).

Το ρεκόρ του Καραϊσκάκη επεκτείνεται ακόμη και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού! Κι εκεί, τα γκολ έπεσαν βροχή: 4-0 τη Λουκέρνη, 3-1 την Μπέρνλεϊ, 5-1 την Ντούντελανζ, 3-1 τη Μίλαν, 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου. Μόνο με την Μπέτις δεν μπήκαν γκολ, στο μοναδικό φετινό 0-0 του Ολυμπιακού στο γήπεδο του σε οποιαδήποτε διοργάνωση!

Γενικά στο Καραϊσκάκη φέτος οι φίλοι του Ολυμπιακού είδαν μέχρι σήμερα από την ομάδα τους 67 γκολ (!) σε 23 παιχνίδια: 46 στο πρωτάθλημα, 17 στην Ευρώπη και τέσσερα στο Κύπελλο. Μιλάμε για ένα μέσο όρο τριών γκολ ανά αγώνα από τον Ολυμπιακό. Βάλτε κι ότι έχει δεχθεί 14 γκολ, ο μέσος όρος των τερμάτων που βλέπει ο κόσμος στο γήπεδο του Ολυμπιακού είναι πάνω από 3,5…

Αλλά ας περιοριστούμε στο πρωτάθλημα, μιας και σήμερα ο Ολυμπιακός δίνει το τελευταίο παιχνίδι στο σπίτι του και απέναντι στην Ξάνθη ίσως έχει την ευκαιρία να καταγράψει μία σημαντική επίδοση επιθετικά σε επίπεδο εντός έδρας αγώνων. Βλέπετε, από το 2000, είναι μόνο τρεις φορές που ο Ολυμπιακός σε πρωτάθλημα 16 ομάδων μπόρεσε και πέτυχε πάνω από 40 γκολ στο Καραϊσκάκη!

Η πρώτη ήταν το 2003 όταν είχε διαφορά τερμάτων 40-8, με απώλειες δύο ισοπαλίες και μία ήττα, όπως ακριβώς έχει και φέτος!

Η δεύτερη ήταν το 2011 όταν έκανε 46-6, με 15 νίκες στα 15 εντός έδρας παιχνίδια του, επί Βαλβέρδε.

Και η τρίτη ήταν το 2016 όταν έκανε 45-5, με επίσης 15 νίκες στα 15 εντός έδρας παιχνίδια του, επί Μάρκο Σίλβα.

Στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς έχει 38 και σήμερα με την Ξάνθη μπορεί να αυξήσει τα γκολ. Η τρίτη καλύτερη επίδοση του ήταν τα 40 γκολ το 2003. Σε πρωτάθλημα με 18 ομάδες, είχε καλύτερο ρεκόρ τα 54 γκολ το 2000.

Για τον Ολυμπιακό και φέτος, όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει, όλα τα λεφτά όταν παίζει στο γήπεδο του είναι το πρώτο γκολ. Όταν το βάζει όλα μετά είναι πιο εύκολα. Ενδεικτικό ότι φέτος όταν άνοιξε αυτός το σκορ, δεν κέρδισε μόνο μία φορά, όταν τον ισοφάρισε η Ντινάμο Κιέβου στο 89’ (2-2).

Με την ευκαιρία, ποιος είναι ο «ερυθρόλευκος», που έχει βάλει τα περισσότερα πρώτα γκολ φέτος στο Καραϊσκάκη; Μία έκπληξη, ο Μασούρας! Έκπληξη υπό την έννοια ότι ήρθε μόλις το Γενάρη. Άνοιξε τρεις φορές το σκορ (με Λάρισα 4-0, Άρη 4-1 και ΟΦΗ 5-1). Από δύο φορές έβαλαν το πρώτο γκολ ο Λάζαρος, ο Σισέ, ο Μάνος, ο Ποντένσε, ο Χασάν κι ο Καμαρά. Κι από μία οι Φορτούνης, Ομάρ, Τοροσίδης, Γκερέρο, Γκιγέρμε.

Για να δούμε τι θα δούμε σήμερα με την Ξάνθη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.