Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια απλή ομάδα, είναι μια τεράστια ομάδα»!

Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια απλή ομάδα, είναι μια τεράστια ομάδα»!

Gazzetta team
Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μια απλή ομάδα, είναι μια τεράστια ομάδα»!

bet365

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ θεωρεί πως η ομάδα του είναι έτοιμη για να «πολεμήσει» την Κυριακή στη Λάρισα και να πάρει τη νίκη που θα την στέψει πρωταθλήτρια.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε με αφορμή την επικείμενη αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ στη Λάρισα και αναφέρθηκε στα 93 χρόνια του Συλλόγου και τι σημαίνει για τον ίδιο ο «Δικέφαλος».

Αναλυτικά τις δηλώσεις του Ρουμάνου τεχνικού στην κάμερα του Novasports:

Για τα προβλήματα ενόψει του αγώνα στη Λάρισα:

«Κάθε εβδομάδα είναι ξεχωριστή για μας. Έτσι έχουμε συνηθίσει. Επειδή πάντα παίζουμε για τη νίκη οπότε δεν αλλάζει κάτι. Έχουμε προετοιμαστεί για να πάμε εκεί, να ‘πολεμήσουμε’ και να νικήσουμε. Ο Άκπομ θα είναι εκτός, ο Ενρίκε και μάλλον – όπως όλα δείχνουν – ο Ελ Καντουρί».

Για τα γενέθλια του ΠΑΟΚ και το τι σημαίνει ο Δικέφαλος γι αυτόν:

«Πολλά πράγματα μπορείς να πεις για τον ΠΑΟΚ και το τί είναι για μένα αλλά όχι πως – απλώς – είναι άλλη μια ομάδα στο βιογραφικό μου. Είναι μια φανταστική ομάδα, μια τεράστια ομάδα, μια περίπλοκη ομάδα ταυτόχρονα, πάρα πολλά πράγματα μπορείς να πεις αλλά όχι μια απλή ομάδα στο βιογραφικό μου. Μια ομάδα που φέρνει τεράστιο πάθος, μια ομάδα που την ίδια στιγμή φέρνει στους παίκτες τεράστια πίεση, πολλά πολλά πολλά πράγματα ταυτόχρονα αλλά την ίδια στιγμή απερίγραπτη ευτυχία. Ελπίζω κι εύχομαι να πάνε όλα όπως έχουμε προετοιμαστεί κι όπως θέλουμε και να γιορτάσουμε την Κυριακή. Είναι ενενήντα τρία χρόνια κι όλα όσα ο κόσμος περιμένει τόσο πολύ καιρό».

Για το ότι τα πάντα εξαρτώνται πλέον από τον Δικέφαλο όσων αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Πιστεύω πως απάντησα νωρίτερα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς, στην προετοιμασία μας για το ματς γνωρίζοντας πως είναι ένας δύσκολος αγώνας απέναντι σε μια ομάδα με συγκεκριμένο στιλ, καλή οργάνωση στο παιχνίδι της, σύνολο που στηρίζεται στην αθλητικότητά του. Όταν κάνει παιχνίδι παίζει με μακρινές μπαλιές, με μεγάλη επιθετικότητα στις δεύτερες μπαλιές, δυνατοί στην άμυνα έχουν – άλλωστε – Ιταλό κόουτς και γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο άρτια οργανωμένοι είναι ανασταλτικά. Λοιπόν … είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτούς τους τρεις βαθμούς. Η φιλοσοφία μας πρέπει να είναι η ίδια, με πολύ σωστή προσέγγιση χωρίς να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα που μπορεί ν’ ακολουθήσουν μετά το ματς. Είναι μόνον το παιχνίδι κι οι τρεις βαθμοί. Σε κάθε περίπτωση ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται τη σημασία και τη σπουδαιότητα του αγώνα και της κατάστασης. Αλλά ως ομάδα είμαστε συγκεντρωμένοι στους τρεις βαθμούς».

Για το πόσο δύσκολο είναι διατηρήσει την συγκέντρωση των παικτών του:

«Το ξεκαθάρισα αυτό. Σας είπα ήδη πως είμαστε συγκεντρωμένοι στους τρεις βαθμούς. Είμαστε ομάδα, είμαστε συγκεντρωμένοι στους τρεις βαθμούς και δουλέψαμε γι’ αυτό όλη την εβδομάδα».

Για τον αν τον ανησυχούν οι τραυματισμοί:

«Όχι, ποτέ δεν είμαι ανήσυχος για κάτι τέτοιο. Απλώς προσπαθώ με το επιτελείο μου να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, εμπιστευόμαστε σημαντικά τη δουλειά μας, τους ποδοσφαιριστές που έχουμε στην ομάδα. Πάντα όποτε χρειάστηκε η αντικατάσταση κάποιου ποδοσφαιριστή λόγω ειδικών συνθηκών η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά. Και θέλω να πω κάτι ακόμη. Ορισμένες φορές καταστάσεις σαν κι αυτές είναι καλές για το σύνολο, παρότι δεν είναι καλές για τα πρόσωπα λόγω των τραυματισμών. Αλλά είναι θετικές επειδή προκαλούν επιπλέον κίνητρα κι αντιδράσεις από τους άλλους, που αισθάνονται απογοητευμένοι και πως δεν μπορούν να προσφέρουν λόγω του ότι δεν ανήκουν στις κύριες επιλογές. Έτσι αντιλαμβάνονται πως είναι μέλη της ομάδας κι οι αντιδράσεις είναι θετικές».

Για το αν έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας σεζόν:

«Προχωράμε πάρα πολύ μ’ αυτήν την ερώτηση, περνάμε ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι αυτής της σεζόν, το οποίο είναι το τελευταίο κι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν το συζητάω γενικότερα, είμαστε αφοσιωμένοι σ’ αυτά που πρέπει να κάνουμε, δεν είναι προσωπικό, δεν το συζητώ με σας, δεν το συζητώ και με κανέναν».

Για το παιχνίδι της Κυριακής:

«Μίλησα ήδη για τη δυσκολία του αγώνα επειδή – όπως είπα – είναι μια ομάδα οργανωμένη, με ιταλικό στιλ στην άμυνα, μεγάλες μπαλιές, διεκδίκηση της δεύτερης μπάλας κι ένας αγώνας με πολλές μάχες. Πρέπει να καταφέρουμε να μπούμε στο ματς, τουλάχιστον με το ίδιο πνεύμα με αντίδραση στην κάθε στιγμή του ματς, για κάθε μπάλα, να ‘πολεμήσουμε’ και να είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας και ν’ αποφύγουμε αυτά που θέλει ο αντίπαλος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα