Super League: Η ιδέα για έναν τεχνοκράτη πρόεδρο και όχι άλλους εκπροσώπους ομάδων

Δημήτρης Τομαράς
Super League: Η ιδέα για έναν τεχνοκράτη πρόεδρο και όχι άλλους εκπροσώπους ομάδων

bet365

Η Super League για ακόμα μία φορά αναγκάζεται να προχωρήσει σε διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου και το Gazzetta παραθέτει μία κουβέντα που γίνεται χρόνια τώρα αλλά δεν υλοποιείται...
Η παραίτηση του Βαγγέλη Μπαταγιάννη ήρθε ως μία εξέλιξη μη αναμενόμενη ως προς τον χρόνο λήψης της απόφασης αλλά αναμενόμενη με τα βάση τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί. Ο πρόεδρος της Super League ειδικά το τελευταίο διάστημα λειτουργούσε κάτω από το καθεστώς μεγάλης πίεσης, που έγινε ακόμα μεγαλύτερη με αφορμή και τα θέματα της αναδιάρθρωσης και του Γκαγκάτση αλλά και μίας μορφής άλλα ζητήματα. Η πρόθεση του Βαγγέλη Μπαταγιάννη είναι και λόγω επαγγελματικών και προσωπικών του θεμάτων να απεμπλακεί από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, παρά την προσπάθεια που έκανε το τελευταίο διάστημα για να είναι ενωτικός και να λειτουγεί ως μία... γροθιά ο Συναιτερισμός. Οι ομάδες κατέληξαν διχασμένες και χωρισμένες ακόμα και στο σκέλος της αναδιάρθρωσης και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά.
Επίσης οι σχέσεις ΕΠΟ - Λίγκας πέρασαν από χίλια μύρια κύματα. Τα προβλήματα και με την ΕΠΟ έπαιξαν τον ρόλο τους. Με αφορμή λοιπόν την συγκεκριμένη εξέλιξη μία επιλογή που θα μπορούσε να δώσει μία άλλη υπόσταση στην Super League είναι εκείνη της επιλογής ενός τεχνοκράτη και προέδρου που δεν θα είναι εκπρόσωπος ομάδας. Που θα μπορεί να λειτουργεί ακόμα πιο αποστασιοποιημένα και όχι να αντιμετωπίζεται πιο θετικά ή καχύποπτα ανάλογα με τις ενδείξεις που μπορεί να έχουν οι ομάδες ή ανάλογα με το πως βλέπουν τον σύλλογο απ' όπου προέρχεται. Είναι μία ιδέα και συζήτηση που έχει γίνει και παλαιότερα αλλά ουσιαστικά δεν τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή.
Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι η επιλογή θα είναι ξανά από το ποδόσφαιρο και από εκπρόσωπο ομάδας. Ας δούμε και το ποιοι ήταν οι πρόεδροι της Super League τα προηγούμενα χρόνια:
2006-2007: Πέτρος Κόκκαλης
2007-2008: Γιάννης Βαρδινογιάννης
2008-2009: Κώστας Πηλαδάκης
2009-2010: Νίκος Θανόπουλος – Νίκος Πατέρας (από μισή σεζόν)
2010-2011: Βαγγέλης Μαρινάκης
2011-2012: Απόστολος Παπουτσάκης
2012-2013: Γιάννης Μώραλης
2013-2014: Γιάννης Μώραλης
2014: Τάκης Αγραφιώτης
2014-2016: Γιώργος Μποροβήλος
2016-2018: Γιώργος Στράτος
2018-2019: Βαγγέλης Μπαταγιάννης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα