Ξάνθη: Σε ελεύθερη πτώση...

Gazzetta team
Ξάνθη: Σε ελεύθερη πτώση...

bet365

Η ομάδα της Θράκης έχει μόνο μία νίκη στα 21 τελευταία της επίσημα ματς και αν δεν υποδέχονταν τον Απόλλωνα, θα φιγουράριζε ως εκ των φαβορί για υποβιβασμό
Σε μπελάδες έχει μπει η Ξάνθη και το 3-1 που έχασε από την ΑΕΚ την κράτησε χαμηλά. Αν μάλιστα μέχρι το φινάλε της σεζόν δεν θα είχε το εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα, θα φιγουράριζε ως «φαβορί» ακόμη και για απευθείας υποβιβασμό. Ας προσπαθήσουμε να δούμε... πώς και γιατί η ομάδα «έκατσε» έτσι, παρότι μέχρι στα τέλη του Νοεμβρίου «φλέρταρε» με την πεντάδα. Βασικά δεν «έκατσε» απλά, αλλά αν υπολογίσουμε και τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο, έχει μόνο μία νίκη στις τελευταίες 21 επίσημες αναμετρήσεις της (1 νίκη-9 ισοπαλίες-11 ήττες).
*«Ασφαιρος» Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος ξέρει μπάλα όσο λίγοι και διαθέτει την «αίσθηση» του γκολ, αλλά κοντεύει να... ξεχάσει πότε σκόραρε για τελευταία φορά. Ηταν 5 Νοεμβρίου όταν βρήκε δίχτυα στην Τρίπολη και τότε, μετά τη συμπλήρωση της 9ης αγωνιστικής, το κοντέρ του «έγραφε» 7 γκολ! Εκτοτε παραμένει «άσφαιρος» για συνολικά 922'. Μάλιστα υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του.
*Μόνο 1 γκολ από τα «φτερά». Οσο παράδοξο και αν ακούγεται, η Ξάνθη έχει πάρει φέτος μόνο ένα γκολ από τα άκρα της, δηλαδή από τους παίκτες που είναι εξτρέμ ή είναι σε θέση να αγωνιστούν εκεί. Ο μόνος που έχει βρει δίχτυα είναι ο Μπρίτο, στις 29 Οκτωβρίου και στο 2-1 επί του ΠΑΣ. Οι Σαρπόνγκ, Καντά που ήρθαν το καλοκαίρι παραμένουν «άσφαιροι», όπως και οι Μπαριέντος, Ντε Αμορίμ που αποκτήθηκαν τον Γενάρη, αλλά και ο Κίκε που αποχώρησε τον χειμώνα.
*Σκοράρει ο στόπερ! Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το εξής. Η ομάδα στα τελευταία της 11 παιχνίδια σημείωσε μόλις 3 τέρματα, εκ των οποίων τα 2 πέτυχε ο στόπερ Αλμέιδα στα στατική μπάλα! Το άλλο είναι η κεφαλιά του Κάστρο την Κυριακή, στο 3-1 που έχασε από την ΑΕΚ.
*Λίγες τελικές. Η επιθετική «λειψανδρία» οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στη μη δημιουργία φάσεων. Η Ξάνθη είναι η 2η χειρότερη ομάδα της Super League σε σύνολο τελικών, αφού μετά από 27 ματς έχει δημιουργήσει μόλις 189, κατά μέσο όρο μόνο 7 ανά αγώνα. Εξ΄αυτών οι 73 είναι με μακρινά σουτ, άρα η ομάδα απειλεί κατά μέσο όρο μέσα από το αντίπαλο «κουτί» μόνο 4 φορές (4,2 για την ακρίβεια) σε κάθε αγώνα της (116/27). Με γνώμονα τα παραπάνω μάλλον δεν είναι... τυχαίο πως τα 5 από τα 18 της γκολ στη σεζόν προήλθαν από το σημείο του πέναλτι.
*Οι αλλαγές του χειμώνα. Η «μεταστροφή» στην εικόνα της φαίνονταν από τα τέλη Νοεμβρίου, με «αποκορύφωμα» την ήττα της Ριζούπολης (16/12). Ετσι τον Γενάρη έγιναν προσθήκες, οι οποίες όμως δεν έχουν βοηθήσει αισθητά. Ο ακραίος Ντε Αμορίμ παρά το «βαρύ» βιογραφικό του δεν έκανε τη μεσοεπιθετική διαφορά, ο Μπαριέντος το ίδιο, ενώ ο αμυντικός Ντίρεσταμ αποκτήθηκε μεν για να σταματήσει το «πείραμα» με τον Κασάδο στα στόπερ, αλλά δεν έχει μονιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα. Ετσι ο Ισπανός μπορεί να επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας, τη φυσική του θέση δηλαδή, αλλά φανέλα βασικού πήρε ο Αλμέιδα, που το 2018 είχε μόνο 6 συμμετοχές στην κατηγορία, εκ των οποίων μόνο 2 στο αρχικό σχήμα.
*Λίγες αλλαγές. Η Ξάνθη δεν λογίζεται στις ομάδες που διαθέτουν «μικρό» ρόστερ. Ο τραυματισμός του Ντε Λούκας ναι μεν της στέρησε μία λύση στον άξονα, αλλά δεν δύναται να χαρακτηριστεί «καταστροφή». Διαθέτει βάθος, αλλά δύσκολα προχωρά σε αλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό πως με την συμπλήρωση της 27ης αγωνιστικής, μόλις 13 παίκτες της έχουν ξεκινήσει βασικοί σε διψήφιο αριθμό αγώνων στην κατηγορία. Π.χ. ο δεύτερος σκόρερ της Κάστρο έχει 9 εμφανίσεις στο αρχικό σχήμα και 11 ερχόμενος από τον πάγκο.
*Συμπέρασμα: Ολα τα παραπάνω «συνηγορούν» πως το καλοκαίρι στην Ξάνθη θα υπάρξουν αλλαγές, καθώς παρατηρείται παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, με αποκορύφωμα και την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα, όπου και «αυτρολάρονταν» επειδή δεν βρίσκει δίχτυα. Μάλιστα βάση ρόστερ οι Θρακιώτες είναι μάλλον καλύτερη μοίρα σε σχέση με πέρσι. Ομως τα αποτελέσματα παρουσιάζονται αντιστρόφως ανάλογα και αυτόματα, αλλά και εύλογα, έχει τεθεί θέμα προπονητή. Ακόμη και αν σωθεί, ο Μίλαν Ράσταβατς δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο της.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα