Νέιρα στο gazzetta.gr: «Πλέον ο ΟΦΗ παίζει έτσι, ώστε να ελπίζει στην παραμονή»

Νέιρα στο gazzetta.gr: «Πλέον ο ΟΦΗ παίζει έτσι, ώστε να ελπίζει στην παραμονή»

Δημήτρης Ρούσσος
Νέιρα στο gazzetta.gr: «Πλέον ο ΟΦΗ παίζει έτσι, ώστε να ελπίζει στην παραμονή»

bet365

Ο Χούαν Νέιρα μίλησε στο gazzetta.gr μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα και αφού δήλωσε ευχαριστημένος με τις συνθήκες στους Κρητικούς και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ανέλυσε τα «σημεία-κλειδιά» που θα παίξουν ρόλο, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη παραμονή στη Super League.

H φετινή προσπάθεια του ΟΦΗ ξεκίνησε με έντονο ελληνικό... άρωμα στα αποδυτήρια, που στόχευαν στη συνεκτικότητα της ομάδας και στη γρήγορη προσαρμογή στις απαιτήσεις της Super League, στην οποία οι Κρητικοί επέστρεφαν ύστερα από τρία χρόνια απουσίας. Οι λίγοι ξένοι που αποκτήθηκαν επρόκειτο να κάνουν τη διαφορά, γι' αυτό και οι επιλογές έγινε προσπάθεια να είναι συνετές και προσεκτικές.

Στις αρχές Ιουλίου αφίχθη στο «Νίκος Καζαντζάκης» ο Χουάν Νέιρα με ακριβώς αυτές τις προσδοκίες: να αναλάβει τη «μπαγκέτα» πίσω από τον επιθετικό, να σκοράρει, να μοιράσει ασίστ και να κάνει τη διαφορά. Τα δυο γκολ της πρεμιέρας απέναντι στον Πανιώνιο αποτέλεσαν τις καλύτερες δυνατές συστάσεις!

Στη συνέχεια ο Αργεντινός έκανε μια «κοιλιά», που μαζί με ορισμένους τραυματισμούς τον άφησαν εκτός δράσης διακεκομμένα για περίπου δυο μήνες (Οκτώβριος - Νοέμβριος). Εντούτοις τα προσόντα και η τεχνική του κατάρτιση τον έφεραν ξανά στον αφρό της ομάδας, της οποίας είναι πρώτος σκόρερ (4 γκολ) κι εσχάτως, στην «εποχή» Χάιμε Βέρα ξανά πρωταγωνιστής.

Νέιρα στο gazzetta.gr: «Πλέον ο ΟΦΗ παίζει έτσι, ώστε να ελπίζει στην παραμονή»

Έπειτα από ακόμα μια εμφάνιση ως βασικός και με τη δεύτερη νίκη σε τρία παιχνίδια στην «τσέπη», ο 30χρονος «μαέστρος» του ΟΦΗ μίλησε στο gazzetta.gr για τη «μάχη» της παραμονής που μαίνεται, αλλά και τις εντυπώσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα και τις αλλαγές που αναγκάστηκε να κάνει η ομάδα, ώστε να διεκδικήσει ως το τέλος την παρουσία της στην επόμενη Super League.

Τι έχει αλλάξει ο ΟΦΗ και κερδίζει παιχνίδια το τελευταίο διάστημα στα οποία δυσκολευόταν ως τώρα;

«Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχουμε ξεκινήσει και κερδίζουμε παιχνίδια και βαθμούς το τελευταίο διάστημα. Θεωρώ πως έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση που έχουμε, την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Ίσως έπαιξε ρόλο και η αλλαγή του προπονητή. Έχουμε εμπιστοσύνη, είμαστε ομάδα και πλέον κοιτάζουμε μόνο μπροστά για να παλέψουμε ως το τέλος για τον στόχο της παραμονής».

Νέιρα στο gazzetta.gr: «Πλέον ο ΟΦΗ παίζει έτσι, ώστε να ελπίζει στην παραμονή»

Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος; Αγχωμένη, αισιόδοξη;

«Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε ενωμένοι και θα παλέψουμε ως το τέλος. Γνωρίζουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί για την παραμονή, μας μένουν ακόμα τρία παιχνίδια και θα τα δώσουμε όλα μέχρι το τέλος για να κρατήσουμε τον ΟΦΗ στην κατηγορία».

Ποιο στοιχείο θεωρείς θα παίξει ρόλο στα τελευταία παιχνίδια και θα κρίνει την παραμονή ή τον υποβιβασμό;

«Πλέον δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε βαθμούς. Είναι σημαντικό το παιχνίδι που έχουμε στην έδρα μας (σ.σ. απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης) και πρέπει να πάρουμε τη νίκη οπωσδήποτε σε αυτό ώστε να μείνουμε ζωντανοί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος».

Στην έδρα σας νιώθετε πιο άνετα, εκτός έδρας δεν έχετε νικήσει και τώρα παίζετε στον Παναθηναϊκό. Τι θα προσπαθήσετε να κάνετε καλύτερα για να πάρετε το αποτέλεσμα;

«Νομίζω πως για κάποιες λεπτομέρειες που μας έλειπαν από το παιχνίδι μας δεν τα καταφέραμε καλύτερα. Κάναμε κάποια καλά παιχνίδια και μακριά από την έδρα μας, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τις νίκες. Πλέον θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα».

Τι έχει αλλάξει ο Βέρα στον τρόπο παιχνιδιού;

«Θεωρώ ότι πλέον έχουμε περισσότερο την κατοχή της μπάλας στα πόδια μας. Αυτό αποτελεί ένα στοιχείο που δεν το είχαμε πριν στο παιχνίδι μας. Ήρθαν βέβαια και καινούργιοι ποδοσφαιριστές που ενίσχυσαν το ρόστερ, αλλά η πιο σημαντική αλλαγή ήταν στην κατοχή της μπάλας και στο κάθετο ποδόσφαιρο που ξεκινήσαμε να παίζουμε».

Ποια άποψη έχεις για το ελληνικό πρωτάθλημα; Είναι όπως το περίμενες;

«Ναι, τα πράγματα είναι όπως τα περίμενα. Τα γήπεδα είναι ωραία και υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές. Επίσης είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός βρίσκονται πιο ψηλά από τους υπόλοιπους, αλλά γενικότερα υπάρχει ανταγωνιστικό επίπεδο στις ομάδες. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες που δίνουν μεγαλύτερη βάση στο αμυντικό παιχνίδι, αυτές που ξεχωρίζουν ωστόσο για το στυλ παιχνιδιού τους είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ που παίζουν όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο διαθέτοντας ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».

Νέιρα στο gazzetta.gr: «Πλέον ο ΟΦΗ παίζει έτσι, ώστε να ελπίζει στην παραμονή»

Σε βλέπουμε να παίζεις κυρίως στον άξονα, αλλά και στα πλάγια. Ποια θέση πιστεύεις σου ταιριάζει καλύτερα;

«Έχω τη δυνατότητα να παίξω τόσο στα άκρα όσο και στον άξονα. Νομίζω όμως ότι αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο, η θέση στην οποία μπορώ να αποδώσω καλύτερα, είναι ως δεκάρι. Στα άκρα δεν έχω τόσο την κίνηση στο ένας εναντίον ενός και εκτιμώ ότι το “10” είναι η καλύτερη θέση για μένα για να μπορώ να αποδίδω καλύτερα».

Νιώθεις να πετυχαίνεις τους στόχους που έβαλες προσωπικά όταν αποφάσιζες να έρθεις στην Ελλάδα;

«Όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν περίμενα ότι θα τα πήγαινα τόσο καλά. Αλλά μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πολύ καλά για μένα, έχω πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις, έχω καταφέρει να σκοράρω και ο στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι να βοηθήσω τον ΟΦΗ να παραμείνει στη Super League. Στο μέλλον θα δούμε τι θα συμβεί, δεν το σκέφτομαι. Το πιο σημαντικό τη δεδομένη στιγμή είναι η παραμονή του ΟΦΗ, κάτι που θα μου δώσει πολύ μεγάλη χαρά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα