Φορτούνης: Τα double double του άσου του Ολυμπιακού που... κυνηγά τον «Τζόλε»! (pic & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Φορτούνης: Τα double double του άσου του Ολυμπιακού που... κυνηγά τον «Τζόλε»! (pic & vids)

bet365

«Μαγικό» το ματς του Φορτούνη στο Αγρίνιο έχοντας πλέον φτάσει στα 10 γκολ και τις 8 ασίστ σε 24 αναμετρήσεις και είναι πιο κοντά από ποτέ στο 2ο double double του στην Super League ενώ στο σύνολο στις χρονιές του έχει τρία! Επίσης απέχει πολύ κοντά στο να ξεπεράσει την συνολική παλαιότερη επίδοση του «Τζόλε»!
Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός και αρχηγός του Ολυμπιακού - για τον οποίο δεν θα... βαρεθούμε να γράφουμε ότι κάνει φοβερή χρονιά - δείχνει αποφασισμένος να τελειώσει φέτος με double double και στην Super League, κάτι που εφόσον συμβεί θα είναι το 2ο στην καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ έχει τρία τον αριθμό στην ποδοσφαιρική του πορεία. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είχε τρομερή πάσα στην φάση του 2-0 για το πλασέ του Χασάν και επίσης το «άδειασμα» των αντιπάλων του και την ενέργεια με την σέντρα στο κεφάλι του Γκιγιέρμε για το 3-0. Και τις δύο ασίστ του είναι αξιοσημείωτο πως τις έβγαλε με το αριστερό του πόδι. Είχε συμμετοχή και σε άλλα γκολ όμως στο 0-4 του Καμαρά, καθώς η φάση αυτή ξεκινά από δική του κούρσα.
Σε 39 αγώνες φέτος και μετά το Παναιτωλικός - Ολυμπιακός ο αρχηγός της ομάδας του Μαρτίνς έφτασε στα 15 γκολ και τις 15 ασίστ. Θυμίζουμε πως φέτος έχει βγάλει ασίστ σε επτά συμπαίκτες του. Στην Super League φέτος έχει σε 24 αναμετρήσεις 10 γκολ και 8 ασίστ και προλαβαίνει - όπως έχουμε σημειώσει ξανά - να κάνει double double μέχρι το τέλος της σεζόν.
Στις ασίστ είναι πλέον πρώτος στο πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω τον Ποντένσε με 7. Επιπλέον είναι τρίτος σκόρερ μαζί με τον συμπαίκτη του Γιώργο Μασούρα, καθώς έχουν από 10 τέρματα. Κατά τα λοιπά όμως ο Φορτούνης για 2η χρονιά στην σειρά κάνει double double σε όλες τις διοργανώσεις με τους Πειραιώτες μετά την σεζόν 2017-18 όπου είχε σε 37 αγώνες 11 γκολ και 14 ασίστ. Το ίδιο επίτευγμα είχε και την χρονιά 2015-16 με 21 γκολ και 17 ασίστ σε 39 αγώνες. Σχετικά με την Super League διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ ο διεθνής άσος είχε το 2015-16. Τότε είχε 18 γκολ και 12 ασίστ.
Ο Φορτούνης μάλιστα στα τρία τελευταία παιχνίδια της Λίγκας θα έχει την ευκαιρία ακόμα και να ξεπεράσει την επίδοση του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς από την σεζόν 2002 - 2003. Συγκεκριμένα, εκείνη τη σεζόν ο «Τζόλε» (σ.σ. όπως αναφέρουν και τα στατιστικά του Soccerbase) είχε μοιράσει 17 ασίστ, με τον Φορτούνη να έχει δύο λιγότερες και όπως καταγράφεται σχετικά να είναι η 2η καλύτερη επίδοση. Ο Τζόρτζεβιτς στην καριέρα του στον Ολυμπιακό είχε κάνει τρία double double.
Τα double double της καριέρας του Φορτούνη ως προς την καριέρα του στην Ελλάδα:
2018-19: Σε 39 αναμετρήσεις έχει 15 γκολ και 15 ασίστ
2017-18: Σε 37 αναμετρήσεις είχε 11 γκολ και 14 ασίστ
2015-16: Σε 39 αναμετρήσεις είχε 21 γκολ και 17 ασίστ - Στην Super League επίσης έκανε double double με 18 τέρματα και 12 ασίστ
- Δείτε πιο κάτω τις ασίστ του στα δύο γκολ στο Αγρίνιο και στην Gallery τα stats του στην Super League φέτος αλλά και στα προηγούμενα χρόνια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα