Super League και ΕΠΟ θα πάνε κόντρα σε ψηφισμένη προκήρυξη; (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Super League και ΕΠΟ θα πάνε κόντρα σε ψηφισμένη προκήρυξη; (poll)

bet365

Το θέμα της αναδιάρθρωσης παρέμεινε ανοιχτό μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Πως Λίγκα και ΕΠΟ πάνε κόντρα σε ψηφισμένη προκήρυξη, η... διπλωματική διαρροή της Super League και η... αναμονή από την μεριά του Βασιλειάδη.
Σαν το γιοφύρι της Άρτας μοιάζει το story της αναδιάρθρωσης. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με την κοινή παρουσία ανθρώπων από ΕΠΟ και Λίγκα ως γνωστόν πήρε την απόφαση να εισηγηθεί στον Γιώργο Βασιλειάδη την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League με 16 ομάδες για την επόμενη σεζόν. Για να επιχειρήσουμε όμως να δώσουμε απαντήσεις σε ορισμένα βασικά ερωτήματα:
- Έχει σταλεί σχετικό έγγραφο στον Βασιλειάδη και θα γίνει άμεσα συνάντηση; Όχι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο χαρτί στην στιγμή που μιλάμε. Όσο για την συνάντηση οι ποδοσφαιρικοί θεσμοί θέλουν επαφή με το Υπουργείο την Πέμπτη αλλά ο Βασιλειάδης θα λείπει στην Πάτρα.
- Σύμφωνα με τον ΚΑΠ και το καταστατικό μπορούν οι ομάδες να μείνουν 16; Όχι. Η προκήρυξη που έχει ψηφιστεί απαγορεύει ρητά να αλλάξει μεσούσης της περιόδου το θέμα της αυξομείωσης των ομάδων. Ποιος λοιπόν θα πάρει την ευθύνη να πάει κόντρα στον ΚΑΠ και το καταστατικό; Θυμίζουμε πως η προκήρυξη για το 2019-2020 προβλέπει πρωτάθλημα 14 ομάδων. Έχει ψηφιστεί και εγκριθεί από την ΕΠΟ, όπως και οι άλλες προκηρύξεις.
- Τι ισχυρίζεται η Λίγκα; Η διαρροή της Super League αναφέρει πως να μείνουν οι ομάδες 16 αρκεί να μην θίγονται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επτά από την ΕΡΤ. Πως θα γίνει όμως αυτό ακριβώς;
- Τι ειπώθηκε στην ΕΕΠ; Η Λίγκα επανέλαβε ότι είπε και στον Βασιλειάδη. Ότι δεν βγαίνουν τα χρονοδιαγράμματα και ότι καλό είναι να μην αλλάξει ο αριθμός των ομάδων.
- Ποιά είναι η αντίδραση της ΕΠΟ; Καμία απολύτως. Ούτε επικοινωνιακά και ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο.
- Τι περιμένουν οι ποδοσφαιρικοί φορείς; Την πιθανότητα να αλλάξει στάση ο Βασιλειάδης και να κάνει πίσω. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού πάντως έχει ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει.
- Που καταλήγουμε στο θέμα; Η προθεσμία του Βασιλειάδη προς την ΕΠΟ λήγει την Παρασκευή. Μένει να φανεί το εάν θα υπάρξουν σχετικές επόμενες συζητήσεις και εάν θα αποφέρουν άλλο αποτέλεσμα. Ξανατονίζουμε πως ο Βασιλειάδης θέλει να το πάει μέχρι τέλους.
- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα