O Παναιτωλικός «πενθεί» για τον Τάκη Παπαποστόλου! (vid)

Gazzetta team
O Παναιτωλικός «πενθεί» για τον Τάκη Παπαποστόλου! (vid)

bet365

Η οικογένεια του Παναιτωλικού, θρηνεί τον χαμό του Δημήτρη (Τάκη) Παπαποστόλου! Του σπουδαίου μουσουργού, του ανθρώπου που πρόσφερε τον (σύγχρονο) ύμνο στον σύλλογο, αλλά και που τον υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής την δεκαετία του '60!

Ο Δημήτρης Αθ. Παπαποστόλου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1943. Μαθήτευσε στο Ελληνικό Ωδείο και αργότερα στο Εθνικό Ωδείο, στο οποίο σπούδασε ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική. Διακρίθηκε ως καλλιτεχνικός δ/ντής τόσο της μικτής χορωδίας «Ορφεύς» Αγρινίου, όσο και της «Πειραματικής Χορωδίας» και του Συνόλου οργάνων «Ρrο Αrte».

Tον Απρίλιο του 1973 πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, όπου δημιούργησε το συγκρότημα «Ελληνικός Απόηχος» (Παν/μιο Μαίρυλαντ) παρουσιάζοντας κυρίως αντιστασιακά τραγούδια απαγορευμένα στην τότε Ελλάδα. Το 1974 κυκλοφόρησε στην Αμερική τον δίσκο «Cyprus 74» διαθέτοντας τα έσοδα για την ανακούφιση των Κυπρίων προσφύγων. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1976.

Έχει γράψει πολλά έργα εκκλησιαστικής πολυφωνικής μουσικής. Συνέθεσε επίσης Λειτουργία με οργανική συνοδεία («Συμφωνική Ορθόδοξη Λειτουργία»), που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 1988 σε μορφή ορατόριου (στο ανοικτό θέατρο της Καλαμάτας) από τον «Ορφέα Τριπόλεως» και άλλες 5 ελληνικές χορωδίες. Το ίδιο έργο παίχτηκε στην Τρίπολη τον Απρίλιο του 1989.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η «κυανοκίτρινη» ΠΑΕ για τον χαμό του επίλεκτου μέλους της Αγρινιώτικης κοινωνίας, αλλά και της οικογένειας του Παναιτωλικού αναφέρει:

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ θρηνεί την απώλεια του Τάκη Παπαποστόλου, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και μουσουργού με διεθνή καριέρα και διακρίσεις. Αγωνίστηκε με επιτυχία στη θέση του επιθετικού στην ομάδα μας στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και στη συνέχεια αφιερώθηκε στις σπουδές του στη Γυμναστική Ακαδημία και στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα. Δημιούργησε σημαντικά έργα κυρίως εκκλησιαστικής πολυφωνικής μουσικής και το 1997 συνέθεσε και προσέφερε στο Σύλλογό μας τον ύμνο του Παναιτωλικού.

Η Παναιτωλική οικογένεια εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του».

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου (11:00) στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου και η ταφή του στο Αγρίνιο, στις 16.00.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα