Ο Κάναντι θα πάει να του κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή του Μαρτίνς…

Ο Κάναντι θα πάει να του κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή του Μαρτίνς…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο gazzetta το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, στις πραγματικές διαστάσεις του.

Φαντάζομαι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αντιληφθεί ότι απόψε περιμένει τον ίδιο και την ομάδα του μία πολύ σκληρή δοκιμασία απέναντι στον Ατρόμητο του Κάναντι.

Το λέει από μόνο του, άλλωστε, ότι πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα σε μία από τις άλλες πέντε πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης, Παναθηναϊκός) και κόντρα σε έναν προπονητή, που τον Ολυμπιακό όποτε τον βρίσκει μπροστά του, του δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Ο Κάναντι με τον Ατρόμητο πέρσι κέρδισε 1-0 μέσα στο Καραϊσκάκη, ενώ στο Περιστέρι έχασε τη νίκη (2-2) με γκολ στις καθυστερήσεις. Και φέτος στο Περιστέρι έχασε την ισοπαλία πάλι με γκολ στις καθυστερήσεις (1-2)…Τα τρία αυτά αποτελέσματα στα τρία παιχνίδια του Κάναντι εναντίον του Ολυμπιακού μιλάνε από μόνα τους για τον βαθμό δυσκολίας που θα έχει το αποψινό παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Αυστριακός προπονητής, που 100% θα έχει στο βάθος του μυαλού του το ενδεχόμενο να δουλέψει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό, σκεπτόμενος το παράδειγμα του Λουτσέσκου, που από την Ξάνθη πήγε στον ΠΑΟΚ, θα επιχειρήσει να κάνει πάλι πολύ δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού και του Μαρτίνς. Και θέλω να πιστεύω ότι ο Πορτογάλος προπονητής δεν θα παραμυθιαστεί από τα τελευταία αποτελέσματα του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Διότι στην Τούμπα ο Ατρόμητος είχε πάει κι έπαιξε χωρίς εφτά βασικούς παίκτες (!) και με βασικό στόπερ τον πιτσιρικά Στρούγκη. Κι ακόμη και με την ΑΕΚ αγωνίστηκε χωρίς τον Μέγερι, τον Μπρούνο, τον Βασιλακάκη και τον Μούγιακιτς. Σήμερα το Περιστέρι θα είναι κομπλέ για πρώτη φορά μετά από μήνες και θα έχει κι ένα τεράστιο πλεονέκτημα-ότι σε όλο αυτό το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος δούλεψε αποκλειστικά γι΄ αυτό το παιχνίδι, την ώρα που ο Ολυμπιακός έκανε προπόνηση (όταν έκανε, αφού είχε και τέσσερις ημέρες ρεπό) στο Ρέντη με 10 παίκτες, λόγω της απουσίας των 11 διεθνών και έχοντας πάντα τραυματίες τους Λάζαρο και Τοροσίδη.

Όπως θέλω να πιστεύω ότι ο Μαρτίνς θα έχει αναλύσει σωστά τα δύο τελευταία σημαντικά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Διότι, στο τέλος ήταν όλα μια χαρά με τις μεγάλες σε έκταση νίκες (4-1 και τις δύο φορές) επί της ΑΕΚ και επί του Άρη, αλλά δεν πρέπει να διαγράφουμε ότι ο Ολυμπιακός υπέφερε πολύ και στους δύο αυτούς αγώνες. Υπέφερε πολύ σε όλο το α΄ ημίχρονο με την ΑΕΚ και υπέφερε ακόμη περισσότερο στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα με τον Άρη, ο οποίος αδικείται από το τελικό σκορ.

Ο Ολυμπιακός απέφυγε το στραβοπάτημα και την πρώτη φορά με την ΑΕΚ και τη δεύτερη με τον Άρη, αλλά αν δεν μπει διαφορετικά στο σημερινό παιχνίδι δυσκολεύομαι να πιστέψω πώς θα αποφύγει και την τρίτη φορά τη ζημιά. Να υπενθυμίσω ότι η ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη μας λέει ότι όποτε ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, κέρδισε τον Ατρόμητο. Όταν δε άνοιξε το σκορ ο Ατρόμητος, κέρδισε κι αυτός, τόσο πέρσι (1-0), όσο και το 2013, όταν κι έσπασε τότε το αήττητο του Ολυμπιακού σε όλο το πρωτάθλημα. Και την τρίτη φορά που προηγήθηκε ο Ατρόμητος, ο Ολυμπιακός «γύρισε» το παιχνίδι, μόνο και μόνο γιατί χάνοντας από το 47’, έκανε άμεσα φοβερή αντεπίθεση κι έβαλε δύο γκολ αμέσως, στο 51’ και στο 54’, με Φουστέρ και Σαβιόλα, τη σεζόν 2013-14.

Το πόσο δυσκολεύει ο Ατρόμητος τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη, φαίνεται, εξάλλου, κι από τα δύο 0-0 που έχει πάρει σε πρώτα παιχνίδια διπλών αγώνων νοκ άουτ στο Κύπελλο, αλλά κι από τα σκορ στις περισσότερες νίκες του Ολυμπιακού, που είναι με 2-1 κι 1-0…Ο Ατρόμητος δεν είναι καθόλου αδιάφορος βαθμολογικά κι εξακολουθεί να έχει μία πολύ καλή, δυνατή και σκληρή ομάδα, ο δε Ολυμπιακός αν δεν είναι αποφασιστικός και σοβαρός σε όλο το 90λεπτο, πολύ απλά θα χαλάσει αυτό το πολύ ωραίο σερί που έχει χτίσει εδώ και μήνες, με 11 νίκες σε 12 αγωνιστικές πρωταθλήματος.

Τελευταίο κι εξίσου νομίζω σημαντικό: οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού τα έδωσαν όλα το προηγούμενο δεκαήμερο με τις Εθνικές ομάδες τους, και καλά έκαναν. Μόνο που το ίδιο πρέπει να κάνουν και σήμερα για την ομάδα που τους καλοπληρώνει. Γιατί το έργο που βλέπουμε στα παιχνίδια του Ολυμπιακού κάθε φορά που γυρίζουν από τις Εθνικές τους, μόνο ωραίο δεν είναι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.