Σφιντέρσκι: «Στην Ελλάδα ο καθένας παρκάρει και οδηγεί όπως θέλει…»

Σφιντέρσκι: «Στην Ελλάδα ο καθένας παρκάρει και οδηγεί όπως θέλει…»

Σφιντέρσκι: «Στην Ελλάδα ο καθένας παρκάρει και οδηγεί όπως θέλει…»

bet365

Ο Πολωνός επιθετικός του ΠΑΟΚ παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του και εκεί μίλησε για όλους και για όλα. Για τον Πιόντεκ, τον Ιβάν Σαββίδη, τη ζωή στην Ελλάδα…

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Κάρολ Σφιντέρσκι στην πολωνική ιστοσελίδα «sport.pt», όπου αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που αφορούν τον ίδιο, τον ΠΑΟΚ, το ελληνικό πρωτάθλημα και τη ζωή στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά ο Πολωνός επιθετικός του ΠΑΟΚ είπε:

Για την σύγκριση που γίνεται με τον Κρίστοφ Πιόντεκ της Μίλαν: «Είναι καλό, δεν αισθάνομαι κάποια πίεση και δεν παίρνω στα σοβαρά τέτοιου είδους συγκρίσεις. Πήγα σε μια άλλη ομάδα, ένα άλλο πρωτάθλημα και γράφω τη δική μου ιστορία με τον ΠΑΟΚ, μπορώ να ηγηθώ της επίθεσής του. Πιο μπροστά υπάρχει ο Τσούμπα Άκπομ, νωρίτερα ήταν ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, είμαι χαρούμενος για κάθε γκολ που πετυχαίνω, έχω μια εξαιρετική προσαρμογή σ’ ένα νέο περιβάλλον, αλλά παραμένω ήρεμος».

Για το αν διαβάζει για τις συγκρίσεις των Ιταλών με τον Πιόντεκ και των Ελλήνων με τον Πρίγιοβιτς:

«Δεν κάθομαι στο ίντερνετ για να βλέπω πράγματα που αφορούν το καλό ξεκίνημα μου στον ΠΑΟΚ. Αν πέσει κάτι στο μάτι μου θα το διαβάσω, αν και δεν δίνω μεγάλη σημασία».

Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ και αν θεωρεί την ελληνική ομάδα ως το σκαλοπάτι για ένα μεγαλύτερο και ισχυρότερο πρωτάθλημα:

«Δεν το σκέφτομαι ακόμα. Μόλις ήρθα σε μια νέα ομάδα, προσπαθώ να μάθω και να εξοικειωθώ με το περιβάλλον της και παλεύω για να πάρω μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Βήμα βήμα, έθεσα νέους στόχους για τον εαυτό μου και αν τις ακολουθήσω πιστά, θα υπάρξουν περισσότερες προσφορές στο μέλλον».

Για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη:

«Η πόλη αν και είναι μεγαλύτερη μοιάζει αρκετά με το Μπιάλιστοκ. Σε 15-120 λεπτά είμαι στο κέντρο, υπάρχουν μαγαζιά και εστιατόρια, οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αναρωτιέμαι πώς θα είναι το καλοκαίρι λόγω της θάλασσας. Η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία σίγουρα δεν θα διευκολύνουν στο παιχνίδι. Από την άλλη, θα είναι πιο ευχάριστο για να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου».

Για το πώς αντιμετωπίζει το ελληνικό χάος:

«Δεν ήταν εύκολο, επειδή είναι δύσκολο να περιγράψω τι συμβαίνει στους δρόμους. Ο καθένας παρκάρει όπως θέλει, οδηγεί όπως θέλει, πρέπει όμως να το συνηθίσω Ακόμα, νομίζω ότι όλα συμβαίνουν και κινούνται πιο αργά. Οι άνθρωποι κάθονται σε εστιατόρια και καφετέριες, είναι δύσκολο να βρεις μια θέση. Μπορεί να περνούν μια κρίση, αλλά όλοι θα βρουν το χρόνο για ένα μεγάλο διάλειμμα».

Για το πως διευθέτησε προσωπικές υποθέσεις:

«Δεν ήταν το ευκολότερο πράγμα, αλλά ευτυχώς είχα τη βοήθεια από το σύλλογο. Στην Πολωνία είναι πιο οργανωμένα επαγγελματικά. Στην Ελλάδα, κάθονται με ένα τσιγάρο και πρέπει να περιμένεις να ασχοληθεί κάποιος υπάλληλος μαζί σου…».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και το ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Ο πρόεδρος είναι ένα αγαπητό πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη, όλοι τον σέβονται και εκτιμούν όλα όσα έκανε για το σύλλογο και την πόλη. Ξέρω ότι στην Πολωνία είναι γνωστός κυρίως για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά θεωρώ ότι στην καθημερινότητά του είναι ένα ωραίο, χαμογελαστό πρόσωπο. Για να φτάσει σ’ αυτή την κατάσταση και να μπει στο γήπεδο θα έπρεπε να είχε τρελαθεί. Στη Θεσσαλονίκη λέγεται ότι ο Ολυμπιακός ευνοείται από τους δικαστές».

Για το αν τον αναγνωρίζουν οι φίλαθλοι:

«Το έκαναν πριν από το ντεμπούτο μου! Ενας μεγάλος αριθμός οπαδών με συναντούσαν στην πόλη και ζητούσαν μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, ήταν ένα σοκ για μένα. Όλοι ήθελαν να με μιλήσουν και με ρωτούσαν πως περνάω στη Θεσσαλονίκη κι αν χρειαζόμουν κάτι. Και στο Μπιάλιστοκ, φυσικά, υπήρχαν ανάλογες καταστάσεις, αλλά αυτό που συμβαίνει εδώ δεν μπορεί να συγκριθεί!».

Για το πως κατέληξε να επιλέξει τον ΠΑΟΚ, αν και είχε και μια προσφορά από τη Τζένοα:

«Ηταν δική μου επιλογή, παρόλο που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μου, με τους οποίους μπορούσα να συζητήσω το θέμα. Το πιο σημαντικό πράγμα μου το είπε η αρραβωνιαστικιά μου, ότι η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από μένα και κανέναν άλλον. Επέλεξα και πόνταρα πολλά στον ΠΑΟΚ, αν και γνωρίζω ότι πολλοί στη θέση μου θα επέλεγαν την Ιταλία».

Γιατί αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα:

«Μου αρέσει να παίζω στην επίθεση, και ο ΠΑΟΚ προτιμά αυτό το στυλ παιχνιδιού. Ήθελα επίσης να είμαι σ’ ένα μέρος όπου θα είχα περισσότερες πιθανότητες να παίζω τακτικά».

Για τη σχέση με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τι περιμένει από αυτόν ο προπονητής του ΠΑΟΚ

«Είναι ένας προπονητής που του αρέσει να παίζει πιέζοντας πολύ ψηλά, οπότε έχω στο παιχνίδι μου και πολλά αμυντικά καθήκοντα. Παίρνω πολλές συμβουλές κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, συνεχίζω να βελτιώνω αυτό το στοιχείο. Νωρίτερα είχα πολλά προβλήματα με την άμυνα. Στις ακαδημίες δεν το έκανα, έπαιρνα την μπάλα, έτρεχα και πετύχαινα γκολ. Αυτό πρέπει τώρα να αλλάξει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα