Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Οι ομάδες πιέζουν την αστυνομία για να εκτρέψουν τις ευθύνες τους»

Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Οι ομάδες πιέζουν την αστυνομία για να εκτρέψουν τις ευθύνες τους»

bet365

Ο πρόεδρος της Π.O.ΑΣ.Υ., Γρηγόρης Γερακαράκος μιλώντας στο Deutsche Welle αρνήθηκε πως η αστυνομία φέρει την οποιαδήποτε ευθύνη για την διακοπή του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (17/3).

Ο αξιωματούχος της ελληνικής αστυνομίας ισχυρίστηκε πως οι συνάδελφοι του δεν θα πρέπει να αποσπώνται από τις θέσεις τους προκειμένου να βρίσκονται στα γήπεδα, ενώ τόνισε πως οι σύλλογοι πιέζουν την αστυνομία προκειμένου να μεταθέσουν τις ευθύνες τους.

«Οι επαγγελματικοί σύλλογοι είναι ιδιωτικές εταιρίες και είτε πρέπει να οργανώσουν το δικό τους προσωπικό ασφαλείας ήταν να πληρώσουν για την χρησιμοποίηση της αστυνομίας». Σύμφωνα με τον κ. Γερακαράκο οι αξιωματικοί δεν πρέπει να αποσπώνται από τις υπηρεσίες τους δίχως να βρίσκονται στο πλευρό των φορολογούμενων πολιτών μόνο και μόνο επειδή επειδή βοηθούν ιδιωτικές εταιρείες να εκπληρώσουν τις νομικές τους υποχρεώσεις.

Επί της ουσίας, οι αξιωματικοί είναι παρόντες στα γήπεδα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ταραχές. Ο κ. Γερακαράκος αρνείται να παραδεχτεί ότι η αστυνομία απέτυχε.

«Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι συχνά πιέζουν την αστυνομία για να εκτρέψουν την ευθύνη τους. Όταν οι αστυνομικοί παρεμβαίνουν είναι αυταρχικοί και όταν δεν αναλαμβάνουν δράση, είναι ένοχοι επειδή απλά στέκονται εκεί».

Ο Γερακάρακος υποψιάζεται ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα και η λήψη πολιτικών αποφάσεων μπορεί να αλληλοσυνδέονται στην παρεμπόδιση της βίας δίχως όμως να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα