Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του ΟΦΗ (pics)

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του ΟΦΗ (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του ΟΦΗ (pics)

bet365

Ο ΟΦΗ παρέστη στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων προεξάρχοντος του Μιχάλη Μπούση και το νομικό του επιτελείο επιστράτευσε τα επιχειρήματά του, προκειμένου να «ρίξει» την ποινή του υποβιβασμού που προέκυψε ως ποινή για χειραγώγηση του παιχνιδιού με τον Αιγινιακό. Άγνωστο πότε θα βγει η απόφαση.

Σχεδόν τρεις ώρες διήρκησε η διαδιασία στην Επιτροπή Εφέσεων, στην οποία προσέφυγαν οι Κρητικοί κατά της πρωτόδικης απόφασης, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Δεοντολογίας επέβαλε τον υποβιβασμό τους στη Football League, αφαίρεση έξι βαθμών και πρόστιμο 300.000 ευρώ για το περιβόητο παιχνίδι με τον Αιγινιακό της σεζόν 2017/18.

Εκ μέρους του ΟΦΗ το «παρών» στα γραφεία της ΕΠΟ έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης, Μιχάλης Μπούσης, ο Γιώργος Σαμαράς, ο Άντζελο Παλυβός, ο Ηλίας Πουρσανίδης και ο εμπορικός διευθυντής της ΠΑΕ Λεωνίδας Παπαβασιλάκης. Εξάλλου εκεί βρέθηκε και η πολιτική ηγεσία της Κρήτης, με τους Σταύρο Αρναουτάκη, περιφερειάρχη, Βασίλη Λαμπρινό, δήμαρχο Ηρακλείου, Κώστα Βαρδαβά, αντιδήμαρχο Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο. Ακόμα εκεί βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου με το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, Γιώργος Κουτεντάκης, καθώς και οπαδοί της ομάδας.

Τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ, Φώτη Τσάλο, που επίσης καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό εκπροσώπησε ο Αλέξης Κούγιας, ενώ τον ΟΦΗ υπερασπίστηκε το νομικό του επιτελείο, που αποτελείται από τους Ιάσονα Παπαστεφανάκη, Αργύρη Λίβα και Λεωνίδα Κοτσαλή.

Ο Α. Κούγιας ήταν αιχμηρός στην τοποθέτησή του κατά του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που κατήγγειλε την χειραγώγηση του αγώνα, διερωτώμενος τους λόγους για τους οποίους δεν βρέθηκε στην εκδίκαση της έφεσης, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αναξιόπιστο»: «Ο Καλαϊτζίδης είχε καταθέσει και για το Βέροια - Ολυμπιακός ότι ο Λαναρής πήγε στα αποδυτήρια και τους είπε να χάσουν 3-0. Έχει κριθεί αναξιόπιστος. Βγήκε απόφαση από τα πειθαρχικά όργανα και απαλλάχθηκε η Βέροια. Αν κάποιος είναι ύποπτος, είναι ο ίδιος. Διότι ανέβαιναν ο ΟΦΗ και ο Άρης και προσδοκούσε να ανέβει ο Απόλλων Πόντου, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο αδερφός του.

Εμένα, ως ΠΑΕ ΑΕΛ, θα με συνέφερε η τιμωρία του ΟΦΗ και ο υποβιβασμός του. Ωστόσο, είμαι σίγουρος για την αθωότητα του ΟΦΗ. Ολη η υπόθεση μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Ο στοιχηματισμός στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν 1137 ευρώ. Η Sportradar στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει καμία αναφορά. Δεν υπάρχει καμια αναφορά στο φύλλο αγώνα για κάτι ύποπτο».

Από πλευράς ΟΦΗ, ο Α. Λίβας υπογράμμισε: «Αν είμαστε ένοχοι να πληρώσει ο Μπουσης και ο ΟΦΗ γιατί είναι μια συνέχεια... Δεν προέκυψε όμως, από πουθενά ότι ο Τσάλος έχει εμπλοκή. Θα είναι εκπληκτικά άδικο για τον ΟΦΗ να τιμωρηθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση».

Τέλος, ο Λεωνίδας Κοτσάλης χαρακτήρισε «απολύτως αναξιόπιστο» τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, υπογραμμίζοντας πως δεν αποδείχθηκε το στοιχηματικό όφελος από χειραγώγηση της αναμέτρησης.

«Ηχηρά» ήταν και όσα ανέφερε ο Μιχάλης Μπούσης, που πήρε τον λόγο κι έκανε λόγο για «σπίλωση του ονόματός του», όσο συνδέεται με μια τέτοια υπόθεση, την οποία αν γνώριζε, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν θα αγόραζε τον ΟΦΗ, όπου θέλει να επενδύσει.

Εξάλλου η πρόσθετη παρέμβαση του Απόλλωνα Σμύρνης κατά του ΟΦΗ και υπέρ του κύρους της απόφασης απορρίφθηκε τελικά ως «απαράδεκτη», έπειτα από ενστάσεις που έκαναν τόσο οι δικηγόροι της ομάδας του Ηρακλείου, όσο και του Αιγινιακού, καθώς και οι νομικοί των Φώτη Τσάλου και Ιωάννη Νιώπα.

Μέχρι την Τρίτη (02/04) υπάρχει η προθεσμία για τα σχετικά υπομνήματα. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση, την οποία περιμένουν άπαντες.

Σύμφωνα πάντως με το περιβάλλον ανθρώπων που βρέθηκαν στην ΕΠΟ, υπάρχει αισιοδοξία σχετικά με την κατάληξη της υπόθεσης, ενώ εξάλλου υπογραμμίζεται πως έπαιξε σηματικό ρόλο η κατέθεση του Μιχάλη Μπούση και όσα αυτός δήλωσε. Φυσικά ουδεμία πρόβλεψη μπορεί να γίνει, ούτε από τον ΟΦΗ, ούτε από κανέναν, όμως η αίσθηση όσων έδωσαν το «παρών» ήταν θετική.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα