Πέλκας: «Από μικρό παιδί ονειρεύομαι το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ»

Πέλκας: «Από μικρό παιδί ονειρεύομαι το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ»

Gazzetta team
Πέλκας: «Από μικρό παιδί ονειρεύομαι το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ»

bet365

Ο άσος του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πέλκας μίλησε για τα συναισθήματα που του γεννά μέσα του η προσμονή για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, ενώ αναφέρθηκε και στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Πέλκας παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στον ΘΕΜΑ FM 104,6 όπου αναφέρθηκε στην προσμονή που έχει για την κατάκτηση του τίτλου με τον ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τον τραυματισμό του, αλλά και στη νέα σελίδα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξή του στον ΘΕΜΑ FM 104,6 ο Δημήτρης Πέλκας:

Ποια είναι η αγωνιστική σου κατάσταση ύστερα από τον τραυματισμό που αποκόμισες στον επαναληπτικό προημιτελικό με τον Πανιώνιο;

Είναι αλήθεια πως είχα μια θλάση στον πλάγιο κοιλιακό. Τώρα αρχίζω σιγά σιγά να επανέρχομαι και σύντομα θα ενταχθώ στις προπονήσεις με την ομάδα. Ακόμα δεν γνωρίζω αν θα είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με την Ξάνθη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πόνοι του τραυματισμού έχουν φύγει και νιώθω καλύτερα, ώστε να επιστρέψω πιο δυνατός!

Ποια εικόνα σου έδωσε η Εθνική ομάδα στο πρώτο παιχνίδι της απέναντι στο Λιχνενστάιν για τα προκριματικά του Euro 2020;

Το Λιχνενστάιν σαφώς είναι μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου σε σύγκριση με την Εθνική μας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε. Η αρχή άλλωστε είναι το ήμισυ του παντός! Είναι μια πολύ θετική αρχή σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται να βρεθούμε σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μια τέτοια εμπειρία είναι κάτι που πολύ παίκτες θέλουμε να ζήσουμε και αποτελεί έναν μεγάλο μας στόχο. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ πως στην αρχή δεν μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, ήμασταν λίγο μουδιασμένοι, αλλά σημασία έχει ότι είχαμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο και το γκολ που βρήκαμε υπήρξε καθοριστικό για να έρθει τελικά η νίκη.

Το 2-0 ήταν μια καλή εκκίνηση, ωστόσο σήμερα υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Βοσνία στην έδρα της. Μια ομάδα που παραδοσιακά αντιμετωπίζουμε στους ομίλους μας και έχει άλλωστε τους ίδιους στόχους με εμάς. Ποια είναι η εκτίμηση σου για αυτή την αναμέτρηση;

Γνωρίζουμε ότι είναι μια δύσκολη έδρα, καθότι έχουμε αγωνιστεί και άλλες φορές εκεί. Ελπίζω η νίκη να έχει τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών και να πάμε να παλέψουμε πρωτίστως για την νίκη και από εκεί και πέρα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχει και το υλικό και οι ποδοσφαιριστές για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Και για να είμαι ειλικρινής μου λείπουν αυτού του είδους τα παιχνίδια, γιατί όπως είπα είναι μια νέα διοργάνωση και σε πολλούς ποδοσφαιριστές λείπει η συμμετοχή σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο.

Αποτελεί ένα παιδικό απωθημένο για εσένα το να συμμετάσχεις σε μια τέτοια διοργάνωση όπως είναι το Euro ή το Μουντιάλ;

Θεωρώ πως για κάθε ποδοσφαιριστή αποτελεί όνειρο το να είναι βασικό στέλεχος στην Εθνική του Ομάδα και να καταγράψει επιτυχίες με αυτή. Σε αυτές διοργανώσεις άλλωστε αγωνίζονται ομάδες τις οποίες στελεχώνουν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της κάθε χώρας. Έτσι και για εμένα από μικρός ήταν επιθυμία μου να αγωνιστώ σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Ποια είναι η άποψη σου για την ανανεωμένη σε πρόσωπα Εθνική ομάδα, η οποία μάλιστα έχει στον πάγκο έναν Έλληνα προπονητή, τον κ.Αναστασιάδη, μετά από αρκετά χρόνια;

Ο κ.Αναστασιάδης από την πρώτη κλήση του υπήρξε σαφής στις προσδοκίες του. Συγκεκριμένα, μας είχε ξεκαθαρίσει πως θα επιλέγει τους ποδοσφαιριστές που παίζουν καλύτερα στις ομάδες τους και βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση. Με αυτό τον τρόπο λειτούργησε στις κλήσεις του και αυτή τη φορά. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής και να κληθεί θα πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του για να προσφέρει στην Εθνική Ομάδα, που αποτελεί τον σημαντικότερο στόχο για εμάς.

Τι σκέφτεσαι να κάνεις σε… 5-6 εβδομάδες από τώρα;

Νομίζω θα έχουμε Πάσχα και θα βρίσκομαι με την οικογένεια μου!(γέλια). Όσον αφορά τον τίτλο, σίγουρα για αποτελεί όνειρο μου από μικρό παιδί, αλλά προς το παρόν εστιάζω στο επόμενο παιχνίδι. Δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν κάποια λάθη, από την ομάδα, όταν και βιαστήκαμε να πανηγυρίσουμε. Οπότε πλέον έχοντας μάθει από αυτά παραμένουμε προσγειωμένοι, ταπεινοί και όταν είναι να έρθει ο τίτλος θα έρθει με την ώρα του!

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας συνιστά ένα από τα βασικά συστατικά της φετινής επιτυχίας;

Πράγματι για να είναι επιτυχημένη μια ομάδα, πρωταρχικά θα πρέπει να υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Προσωπικά θεωρώ πως τον πιο σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι τον κατέχει ο προπονητής της ομάδας. Εκείνος είναι το πρόσωπο κλειδί που έχει καταφέρει να διαχειρίζεται σωστά τους ποδοσφαιριστές και να τους διατηρεί ευχαριστημένους με τον χρόνο συμμετοχής τους. Οι νίκες επίσης είναι πολύ σημαντικές στο να δεθεί η ομάδα και να παραμείνει το ευχάριστο κλίμα , όπως και το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες είμαστε αρκετά χρόνια μαζί. Όλα αυτά οδηγούν στο να έχει δημιουργηθεί η κατάλληλη χημεία!

Ποια είναι η σχέση σου με τον προπονητή της ομάδας τον κ.Λουτσέσκου. Πιστεύεις ότι σε έχει βελτιώσει τόσο αγωνιστικά όσο και σε θέμα ψυχολογίας σε κάποια στοιχεία σου;

Πρωτίστως η γενικότερη νοοτροπία που έχει περάσει στην ομάδα, έχει επηρεάσει θετικά και εμένα. Το γεγονός δηλαδή πως δεν πρέπει ποτέ να σταματήσεις να αγωνίζεσαι σκληρά και να προπονείσαι, γιατί άλλωστε ό,τι συμβαίνει στην προπόνηση βγαίνει μετέπειτα στο αγώνα. Αυτό προσπαθώ να εφαρμόζω και εγώ, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας , εκπληρώνοντας μια από τις βασικές αρχές του προπονητή μας. Άλλωστε αυτό το σύστημα, αυτές οι πρακτικές μας έχουν φτάσει τόσο ψηλά!

Όταν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το τελευταίο του πρωτάθλημα ήσουν αγέννητος. Σήμερα που βρίσκεστε ένα βήμα πριν την κατάκτηση του τίτλου, ποια είναι τα συναισθήματα αυτής της προσμονής στα αποδυτήρια;

Είναι κάτι που σίγουρα όλοι έχουμε στο μυαλό μας, αλλά αυτό που έχουμε βάλει ως κανόνα στα αποδυτήρια είναι το να σκεφτόμαστε τους κοντινούς στόχους και όχι τους μακροπρόθεσμους. Όσο κλισέ και αν ακούγεται, πρέπει να στοχεύουμε στο επόμενο ματς! Μόνο έτσι μπορείς να φτάσεις μέχρι το τέλος. Υπάρχει πολύ μεγάλη προσμονή, όχι μόνο στα αποδυτήρια αλλά και από τον κόσμο της ομάδας. Είναι κάτι που το συναντάς παντού έξω σαν διάχυτο συναίσθημα στην πόλη. Όλος ο κόσμος μας ζητά το Πρωτάθλημα! Η δική μας απάντηση σε αυτή τους την επιθυμία είναι πως θα προσπαθήσουμε πολύ, θα δώσουμε τα πάντα για να καταφέρουμε. Να έχουν υπομονή!

Στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πόσο σημαντικό είναι το να αγωνίζεσαι στην ομάδα που υποστήριζες από μικρό παιδί;

Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα το να παίζεις στην ομάδα που πάντα αγαπούσες. Άλλωστε τον ΠΑΟΚ τον υποστήριζα από μικρός λόγω της οικογένειας μου, προτού έρθω να αγωνιστώ επαγγελματικά στον σύλλογο. Από την πρώτη μέρα μου βρέθηκα εδώ ήταν ένα μοναδικό αίσθημα και ειδικά ύστερα από όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Και όσα εύχομαι στο μέλλον να πετύχουμε!

Από το 10 στο 77 και πάλι στο 10... Αυτή η εναλλαγή είναι και η μετεξέλιξη του Δημητράκη στον Δημήτρη που πέρα από το 10 έβαλε και το περιβραχιόνιο στο μπράτσο;

Ο αριθμός 10 ήταν ο αγαπημένος μου από μικρός. Είτε ήμουν στα Γιαννιτσά στις Ακαδημίες, είτε αγωνιζόμουν επαγγελματικά στον ΠΑΟΚ. Θυμάμαι πως όταν μου το είχε πρωτοδώσει ο κος Δώνης ένιωσα μια απέραντη χαρά, ταυτόχρονα βέβαια έκρυβε και παγίδες γιατί γέμισα με προσδοκίες πολλούς φιλάθλους μας και εν τέλη δεν ανταποκρίθηκα σε αυτές. Μετά από εκείνη την χρονιά λοιπόν έβαλα στοίχημα να επιτρέψω στην ομάδα πιο βελτιωμένος σε θέση βασικού. Όλα τα νούμερα εξάλλου είναι ίδια, απλώς ο κάθε ποδοσφαιριστής νιώθει πιο καλά όταν έχει το αγαπημένο του στην πλάτη του.

Περίπου πριν από ένα χρόνο, ο ΠΑΟΚ παίζει στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό κι εσύ δέχεσαι με τρομερή επίθεση αγάπης από ένα πιτσιρικά με την στολή του Παναθηναϊκού. Όποιος έχει δει εκείνο το βίντεο δε μπορεί να μην έχει χαμογελάσει και να μην έχει σκεφτεί ότι έτσι πρέπει να είναι όλα τα Σαββατοκύριακα μας... Ωστόσο θέλω να σε ρωτήσω δύο πράγματα. Αν θυμάσαι τι σου είπε ή ζήτησε ο πιτσιρικάς με εκείνο το απίθανο ύφος και δεύτερον αν στο πρόσωπο του έβλεπες εσένα πριν από αρκετά χρόνια;

Είναι αλήθεια πως την θυμάμαι εκείνη την στιγμή! Δεν μου είχε πει κάτι συγκεκριμένο ο μικρός, το μόνο που μου ζήτησε ήταν αν μπορούσα να του δώσω μια φανέλα ή ένα αυτόγραφο. Αλλά πραγματικά αυτή η χαρά που είδα στο πρόσωπο του, είναι ένα πολύ σημαντικό συναίσθημα για εμάς τους ποδοσφαιριστές. Να βλέπουμε την νέα γενιά να αγαπά και να έχει είδωλα και ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες εκτός αυτών που υποστηρίζουν. Μέσα από αυτές τις κινήσεις, παίρνουν και τα νέα παιδιά χαρά, δύναμη και αγαπούν περισσότερο το ποδόσφαιρο.

Αυτός ο πιτσιρικάς που ξεκινούσε 4,5 χρονών να κλωτσάει την μπάλα, τολμούσε να ονειρευτεί ότι θα έφτανε η στιγμή που θα γινόταν αρχηγός στον ΠΑΟΚ, στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας και βασικό πρόσωπο στην καμπάνια ενός κολοσσού όπως η Red Bull;

Σε εκείνη την ηλικία όχι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να το φανταστώ! Σήμερα αναπολώντας το τι έχω κάνει και το πόσο προσπάθησα, υπάρχει μια δικαίωση αλλά γνωρίζω καλά πως τίποτα δεν τελείωσε ακόμα. Για να κερδίζεις πράγματα στη ζωή πρέπει συνεχώς να βελτιώνεσαι και να θέτεις καινούργιους στόχους. Έτσι έχω μάθει να λειτουργώ πάντα στην ζωή μου. Όσον αφορά τη συνεργασία με την Red Bull, είναι ένα γεγονός που μου έδωσε μεγάλη υπερηφάνεια, λόγω του ότι ξεχώρισαν στοιχεία σε εμένα όχι μόνο αγωνιστικά. Είδαν πράγματα στον «Δημήτρη» και αυτό ήταν το σημαντικότερο για εμένα!

Η αγάπη του Δημήτρη για τα παιδιά είναι δεδομένη κι έτσι λίγο πριν το φινάλε της εκπομπής απάντησε στις ερωτήσεις δύο μικρών θαυμαστριών του, της Ξένιας και της Κατερίνας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σύνθημα;

Θα έλεγα το «οοο ΠΑΟΚΑΡΑ, έχω τρέλα μες στο μυαλό» στο άκουσμα του οποίου ο κόσμος βγάζει και τις φανέλες και τα μπλουζάκια τους και τα κουνάνε σε όλο το γήπεδο ρυθμικά.

Πόσο δύσκολες είναι οι προπονήσεις;

Ειδικά πλέον που το επίπεδο του ΠΑΟΚ είναι τόσο ανεβασμένο, έχει ανέβει και ο βαθμός της δυσκολίας των προπονήσεων.

Πότε πήγες για πρώτη φορά στην Τούμπα ως οπαδός και πώς ένιωσες;

Θυμάμαι πως είχα πρωτοπάει στην Τούμπα μαζί με τον πατέρα μου σε ένα παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, στην θύρα 5 συγκεκριμένα και ήταν κάτι το απίστευτο σαν συναίσθημα! Από τότε και έπειτα ζητούσα να πηγαίνω συνέχεια στο γήπεδο (γέλια)! Ήταν ένας αγώνας Κυπέλλου όπου είχαμε νικήσει με 1-0 χάρις σε ένα γκολ του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα