Τα…σούπερ του Ολυμπιακού, με Ομάρ και Κούτρη μέσα!

Τα…σούπερ του Ολυμπιακού, με Ομάρ και Κούτρη μέσα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το blog του στο gazzetta ένα πολύ ωραίο ρεκόρ για τους δύο πιο βασικούς οπισθοφύλακες του Ολυμπιακού.

Άσκησα κριτική στον Κούτρη, με αφορμή τις σέντρες που έβγαζε ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Αναφέρθηκα στην αδυναμία που έχει σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πήγε καλά στο ντέρμπι-και δεν αναφέρομαι μόνο στη φάση της αριστοτεχνικής σέντρας του για το γκολ του Γκερέρο, κι αφού είχε προηγηθεί έξοχη απαλλαγή του από δύο αντιπάλους του.

Ο Κούτρης και καλές άμυνες έκανε (π.χ. μία φορά πάνω στον Γιόχανσον, όπως και σε μία άλλη περίπτωση που έπαιξε άριστα τον ρόλο του τρίτου στόπερ, συγκλίνοντας προς την καρδιά της άμυνας), αλλά και βοήθησε επιθετικά. Μάλιστα, η θεαματική άνοδος του Ολυμπιακού επιθετικά στα τελευταία λεπτά του α΄ ημιχρόνου, εκεί που έφτιαχνε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, οφείλονταν εν πολλοίς στα ανεβάσματα του Λεονάρντο.

Διότι από δικό του κλέψιμο βγήκε ευκαιρία στον Φορτούνη κι από δική του πάσα βρέθηκε σε θέση για γκολ ο Μασούρας. Και σε μία τρίτη φάση, αν ο ίδιος ο Κούτρης έκανε καλύτερο κοντρόλ σε μία άψογη πάσα του Φορτούνη, θα μπορούσε και να σκοράρει-αλλά του έφυγε λίγο η μπάλα κι επιχείρησε τελικά να την γυρίσει στον Ποντένσε, τον οποίο στο μεταξύ είχαν μαρκάρει οι αμυντικοί.

Όπως είχε καλή παρουσία κι ο Ομάρ, ο έτερος ακραίος μπακ του Ολυμπιακού. Μπορεί να μην ήταν σούπερ, αλλά ήταν αξιόπιστος-και πρώτος βγήκε στην μπάλα και σέντρα καλή πέρασε όταν βγήκε μπροστά και άλλη καλή επίθεση έκανε και καλές επεμβάσεις είχε πίσω, σε σέντρες από την άλλη πλευρά.

Με αφορμή λοιπόν την καλή παρουσία των Ομάρ, Κούτρη και τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, να καταγράψω σήμερα ένα πολύ ωραίο ρεκόρ που έχουν οι δύο μπακ στη φετινή σεζόν. Η, μάλλον ο Ολυμπιακός με τους Ομάρ και Κούτρη.

Έχουν παίξει μαζί στα άκρα της άμυνας σε 12-13 παιχνίδια κι ο Ολυμπιακός έχει μόνο νίκες και μία ισοπαλία! Είναι διαδοχικά με Απόλλωνα 1-0 μέσα, με Άρη 1-0 έξω, με Παναθηναϊκό 1-1 μέσα, με Παναιτωλικό 2-1 μέσα, με Μίλαν 3-1 μέσα, με Λαμία 3-0 μέσα, με Λεβαδειακό 2-0 έξω, με Γιάννινα 2-1 έξω, με Αστέρα 2-0 έξω, με Άρη 4-1 μέσα και με Παναθηναϊκό 1-0 έξω. Και υπάρχει και το 1-1 στην Ξάνθη, στο οποίο ο Ομάρ είχε ξεκινήσει ως δεξιός…εξτρέμ (!), αλλά μετά το 1-0 της Ξάνθης γύρισε στην άμυνα και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 1-1. Όπως και το 2-0 στο Λουξεμβούργο, όταν ο Ομάρ πέρασε αλλαγή με το σκορ 1-0 και το ματς τέλειωσε 2-0.

Δεν θέλω με κανένα τρόπο να μειώσω την παρουσία τόσο του Τοροσίδη, όσο και του Τσιμίκα, που και οι δύο θεωρώ ότι έκαναν καλή δουλειά φέτος, και αμυντικά και επιθετικά. Και σίγουρα υπάρχουν και οι συγκυρίες στο ποδόσφαιρο-εννοώ ότι μπορεί να υπάρχει και το στοιχείο της σύμπτωσης σε αυτό το εντυπωσιακό δεδομένο με τον Ολυμπιακό να έχει σχεδόν μόνο νίκες όποτε έπαιξαν μαζί ο Ομάρ κι ο Κούτρης στα άκρα της άμυνας του.

Αλλά αν μη τι άλλο «κάτι» λέει αυτό το δεδομένο για τη συνύπαρξη των Ομάρ, Κούτρη στην «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα. Σε συνδυασμό με ένα άλλο δεδομένο: οι δυό τους μέχρι στιγμής σε αυτή τη σεζόν έχουν σε όλες τις διοργανώσεις δημιουργήσει από πέντε γκολ ο καθένας-με τον Ομάρ να έχει βάλει και δύο.

Είμαι δε βέβαιος ότι για τον Ολυμπιακό το πλήγμα ήταν μεγάλο με την απουσία του Ομάρ λόγω τραυματισμού από εννέα συνεχόμενα παιχνίδια στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν (όλο τον Φλεβάρη), ενώ νομίζω ότι και ο Κούτρης έλειψε από την ομάδα στο πρώτο δίμηνο της σεζόν, έχοντας τον περσινό τραυματισμό του.

Και μόνο που «υποχρεώθηκαν» σε αυτά τα διαστήματα να παίζουν συνεχώς ο Τοροσίδης κι ο Τσιμίκας αντίστοιχα, καλό για τον Ολυμπιακό δεν ήταν.

Άσχετο: Ταινία για απόψε «I, Tonya» (00.20) στην CosmoteCinema1.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.