Κατατέθηκε ξανά η τροπολογία για την τακτοποίηση οφειλών Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών

Gazzetta team
Κατατέθηκε ξανά η τροπολογία για την τακτοποίηση οφειλών Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών

bet365

Κατατέθηκε εκ νέου στη Βουλή η τροπολογία 7 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις οφειλές Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών (ΑΑΕ). Πρόκειται για βουλευτική τροπολογία που είχε αποσυρθεί αρχικά γιατί δεν είχε περάσει από το γενικό λογιστήριο του κράτους.
Η τροπολογία προβλέπει ότι από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 και εφεξής, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αθλητική ανώνυμη εταιρεία υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, είτε λόγω υποβιβασμού της ομάδας είτε λόγω αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ, αυτή η νέα ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη στο σύνολο των υποχρεώσεων της προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και στο ήμισυ τις αμιγώς αγωνιστικές οφειλές της προηγούμενης ΑΑΕ, ήτοι οφειλές προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές κ.λ.π.. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έχει δηλώσει ότι η βουλευτική τροπολογία είναι στη σωστή κατεύθυνση, ότι δεν χάνονται τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η εκκαθάριση συνεχίζεται κανονικά.
Αν μετά το πέρας της εκκαθάρισης δεν ικανοποιηθούν οι δανειστές, τότε αναβιώνουν και αυτά τα χρέη στη νέα ΠΑΕ. «Δίνεται ένα περιθώριο στη νέα Ανώνυμη Εταιρεία χωρίς κανένας να χάνει τα δικαιώματά του», έχει δηλώσει ο Γιώργος Βασιλειάδης. Η τροπολογία υπογράφεται από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Αναστάσιο Κουράκη, Δημήτρη Μάρδα, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, Γιώργο Πάντζα, Νίκο Παρασκευόπουλο και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο συζητείται την Τρίτη στη Βουλή. Είχε κατατεθεί και αποσύρθηκε επειδή δεν είχε περάσει από το γενικό λογιστήριο του κράτους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα