Δανδάλης: «Ο Μπούσης θέλει να αφήσει κληρονομία»

Δανδάλης: «Ο Μπούσης θέλει να αφήσει κληρονομία»

Gazzetta team
Δανδάλης: «Ο Μπούσης θέλει να αφήσει κληρονομία»

bet365

Με τα καλύτερα λόγια για τις προθέσεις του Μιχάλη Μπούση, μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη της ομάδας του Ηρακλείου, Γιάννης Δανδάλης.

Αναλυτικά οι αναφορές του Γιάννη Δανδάλη στην τηλεόραση Creta για τη συμφωνία Ερασιτέχνη και ΠΑΕ ΟΦΗ 1925:

-Για την απόφαση παραχώρησης χρήσης του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου και του γηπέδου Θεόδωρος Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ ΟΦΗ 1925: «Η απόφασης της μίσθωσης του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρου και του γηπέδου Θεόδωρος Βαρδινογιάννης είναι σημαντική. Ο άνθρωπος που ηγείται αυτή τη στιγμή του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει ένα όραμα, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, κάτι που το αθλητικό σωματείο δεν μπορεί να επιτύχει αυτή τη στιγμή για διάφορους λόγους, κυρίως οικονομικούς. Βλέποντας το όραμα και την αγάπη που δίνει στο σωματείο ο άνθρωπος αυτός, στο μικρό διάστημα που είναι στο τιμόνι του συλλόγου, μέτρησε πολύ θετικά στο να μην μπούμε εμπόδιο, στο πρόγραμμα του ηγέτη της ποδοσφαιρικής ομάδας και να προχωρήσουμε μαζί. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ενότητα και ομόνοια στο σωματείο για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους του και μακροπρόθεσμα».

-Για την ύπαρξη ενός ισχυρού επενδυτή στον ΟΦΗ, όπως είναι ο κ. Μπούσης: « Ο ΟΦΗ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική, πέρασε πέτρινα χρόνια. Βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος, στο βλέμμα του οποίου, βλέπω ότι είναι αληθινός και έχει όραμα. Ενώ κάτι σημαντικό είναι, ότι θέλει να αφήσει παρακαταθήκη. Δεν είναι κάποιος που θέλει να ασχοληθεί περιστασιακά. Θέλει να αφήσει μια κληρονομιά, όπως ήταν ο αείμνηστος Θόδωρος Βαρδινογιάννης, που άφησε αυτό το αθλητικό κέντρο, αυτό το στολίδι, για το οποίο εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχαν ομάδες στην Ελλάδα, που να είχαν αυτές τις εγκαταστάσεις. Το ίδιο θέλει να κάνει και αυτός ο άνθρωπος. Μέσα από τις εγκαταστάσεις αυτές να βγάλει τους επόμενους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την ομάδα.

-Για το αν του ανέφερε ο Μιχ. Μπούσης ότι οι εγκαταστάσεις αυτές, που προτίθεται να φτιάξει, θα μείνουν στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ: «Στις πρώτες συζητήσεις που είχαμε κάνει, δεν μας το είχε αναφέρει. Μας το είπε στην τελευταία συνεδρίαση, ότι μέσα από όλα αυτά θέλει να αφήσει μια κληρονομιά και μάλιστα στο αθλητικό σωματείο».

-Για το αν υπήρχαν αντιδράσεις για την παραχώρηση χρήσης των εγκαταστάσεων: «Τόσο εγώ, όσο και το τραπέζι του διοικητικού συμβουλίου, επειδή από την ομάδα μας έχουν περάσει κάποιοι πιθανοί επενδυτές, είμαι πάντα προσεκτικός και εξετάζω με ψυχραιμία, χωρίς βιασύνη. Ολο αυτό το διάστημα, έχω παρακολουθήσει την ενασχόληση του κ. Μπούση με τον ΟΦΗ και αυτό που κατάλαβα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να σταθεί κανείς εμπόδιο για μικρότητες στο μέλλον του ΟΦΗ».

-Για το όραμα του κ. Μπούση και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν: «Αναλυτικά δεν το έχω συζητήσει. Ξέρω κάποιες λεπτομέρειες. Θα γίνουν επιπλέον, άλλα 8 γήπεδα ποδοσφαίρου, κοντά στα ήδη υπάρχοντα, στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πάει να δημιουργηθεί ένα μικρό Πανεπιστήμιο, μέσα από το οποίο θα αναδεικνύονται αθλητές. Αυτό που γίνεται στις Ευρωπαικές ομάδες. Μια σχολή ποδοσφαίρου. Από τις μικρές ηλικίες, μέχρι την πρώτη ομάδα. Το βλέπουμε στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Η παρουσία του Γιάννη Σαμαρά, που είναι το πιο μεγάλο όνομα που υπάρχει στις ακαδημίες, είναι σημαντική, καθώς έχει την τεχνογνωσία στις μικρές ηλικίες».

-Για το αν θα ενισχυθούν και άλλα τμήματα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ: «Για το αν θα υπάρχει συνεργασία σε άλλα επίπεδα, βλέπω ότι υπάρχει καλή διάθεση και από την πλευρά του αθλητικού σωματείου και από την πλευρά της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925.

Νομίζω ότι κάποια στιγμή ο μεγαλομέτοχος, μπορεί να βοηθήσει λίγο παραπάνω.

Το πιο σημαντικό όμως είναι σε αυτή τη φάση, να αρχίσει αυτό το πλάνο».

-Για τα οφέλη του Ερασιτέχνη ΟΦΗ από αυτή τη συμφωνία: «Η συνεργασία αυτή και η συμφωνία που έχει γίνει, θα είναι προς όφελος του αθλητικού σωματείου. Θα ξέρουμε ότι τα χρήματα που δικαιούται, θα τα παίρνει ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ, από την ΠΑΕ και όχι ότι θα κάνει να τα πάρει. Υπήρχαν και κάποιες περίοδοι εξαιρέσεων, αλλά στα 6 χρόνια που είμαι εγώ, υπήρχαν πολύ μικρές αναλαμπές. Ξέχωρα από αυτό, δυναμώνει ο οργανισμός ΟΦΗ, σε συνεργασία του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα