Γρηγορίου: «Ο ΠΑΟΚ το παίρνει με εμφατικό τρόπο»

Γρηγορίου: «Ο ΠΑΟΚ το παίρνει με εμφατικό τρόπο»

Gazzetta team
Γρηγορίου: «Ο ΠΑΟΚ το παίρνει με εμφατικό τρόπο»

bet365

Ο Μιχάλης Γρηγορίου μίλησε για τον ΠΑΟΚ και την διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως το παίρνει με εμφατικό τρόπο.

Αναλυτικά όσα είπε στον «Arena FM»:

Για το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού πρωταθλήματος: «Τα αρνητικά δεν έχουν λείψει ούτε φέτος και μιλάω για τα γεγονότα που έγιναν στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ενώ είναι πρόσφατες και οι μνήμες από το περυσινό πρωτάθλημα. Στα θετικά νομίζω ότι έχει γίνει πιο παραγωγικό. Προσπαθούν να παίξουν πιο επιθετικό ποδόσφαιρο οι ομάδες, βλέπουμε αμφίρροπα παιχνίδια. Η διαφορά του ΠΑΟΚ που επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια είναι πολύ σημαντική. Η επάνοδος του Άρη, είναι εξίσου σημαντική, γιατί έλειψε πραγματικά από το ελληνικό πρωτάθλημα και επέστρεψε κατακτώντας θέση που οδηγεί στην Ευρώπη».

Για το ότι φέτος υποβιβάζονται τρεις ομάδες από την Σούπερ Λιγκ: «Καταρχήν, να δούμε αν θα υλοποιηθεί αυτό. Με 3+1 είναι τεράστιο το ενδιαφέρον και θα καθίσει ο φίλαθλος να δει το Λιβαδειά-Γιάννινα. Αποκτά, συνεπώς, τεράστιο ενδιαφέρον στην ουρά της βαθμολογίας, αλλά και για ομάδες που ήταν στη μέση της βαθμολογίας. Δεν είναι μόνο η κορυφή σ’ ένα πρωτάθλημα, ούτε οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν έναν στόχο».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Είχε αρχίσει να παρουσιάζει από πέρυσι. Έκανε ελάχιστες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις ιδιαιτερότητες του συμπαίκτη σου και του προπονητή σου. Σε αυτό στηρίχθηκε ο ΠΑΟΚ. Εκτός από την οικογένεια, έχει και δίψα γι’ αυτό το οποίο επιζητά πολλά χρόνια. Δηλαδή να πάρει το πρωτάθλημα, που είναι πολλά χρόνια στόχος του ΠΑΟΚ και φέτος πραγματοποιείται με εμφατικό τρόπο».

Για την αντικατάσταση του Πρίγιοβιτς: «Με την φυγή του, έπρεπε να βρεθεί λύση για να βρεθούν γκολ και από άλλους ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν γίνεται με ένα κουμπί, αλλά ήταν πολύ κομβικό το ότι ο Άκπομ μπόρεσε στο πρώτο παιχνίδι μετά τη φυγή του Πρίγιοβιτς να δείξει καλά στοιχεία και να κάνει πράγματα, ώστε ν’ αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα, γιατί ο ΠΑΟΚ βρήκε σύντομα λύσεις. Υπάρχει η ποιότητα, υπάρχει το ρόστερ».

Για το αν υπάρχει ένας πολυτιμότερος παίκτης στον ΠΑΟΚ: «Εννοείται ότι ο Βιεϊρίνια είναι το κάτι άλλο. Ένας ποδοσφαιριστής με ηγετική προσωπικότητα, με τεράστια ποιότητα, αν και αγωνίζεται ως αριστερός μπακ δεν ξέρω και εγώ πόσους βαθμούς έδωσε στην ομάδα του. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλούς ποδοσφαιριστές. Για να λειτουργήσει κάτι καλά, σημαίνει ότι λειτουργούν όλοι».

Για το αν παραμείνουν στους πάγκους των τριών μεγάλων οι ίδιοι προπονητές και το ποιος θα ξεκινήσει από καλύτερη βάση: «Αυτός που τελειώνει σε καλύτερη βάση, γιατί ούτως ή άλλως έχει και την ψυχολογία. Είναι διαφορετικό το κλίμα και εκτός από αυτό, ο Λουτσέσκου έχει και τον περισσότερο χρόνο στον πάγκο. Το να μείνουν οι προπονητές και την επόμενη χρονιά, στο ποδόσφαιρο είναι το Α και το Ω».

Για τον Άρη: «Θα μείνω σε κάτι κομβικό για τον Άρη: Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις στήριξε τον προπονητή. Πήρε απόφαση ν’ αντικαταστήσει τον κ. Ερέρα και στήριξε τον Σάββα Παντελίδη, που ενδεχομένως άλλες διοικήσεις να μην το έκαναν. Γι’ αυτό ο Άρης μπορεί και απολαμβάνει τη θέση που βρίσκεται και τη θέση που διεκδικεί (4η θέση). Ενδεχομένως πριν ν’ ακουγόταν τρελό για τον οποιονδήποτε. Τα εύσημα ανήκουν στη διοίκηση και στον Σάββα Παντελίδη, ομάδες σαν τον Άρη δεν πρέπει να λείπουν από το ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί δίνουν ένα άλλο χρώμα».

Για την κούρσα της παραμονής: «Είναι ματς κομβικά. π.χ. Λεβαδειακός-Γιάννινα, η ομάδα που θα κατακτήσει τους τρεις βαθμούς θα είναι σε πλεονεκτική θέση. Ακόμα και η Ξάνθη που θεωρητικά είναι καλά, ενδεχομένως να έχει πρόβλημα. Γιατί έχει ν΄αντιμετωπίσει τους τρεις μεγάλους και το πρόγραμμά της είναι δύσκολο. Τα παιχνίδια πλέον κρίνονται στις λεπτομέρειες. Από εδώ και πέρα στα ματς που κρίνονται σε λεπτομέρειες δεν χωρούν και προγνωστικά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα