Μεριά: Φτιαγμένος για να παίζει στα ντέρμπι! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Μεριά: Φτιαγμένος για να παίζει στα ντέρμπι! (poll)

bet365

Ο Γιασίν Μεριά έχει αποδειχθεί ο κορυφαίος στόπερ των ντέρμπι για τον Ολυμπιακό και παραμένει ο πλέον πιθανός για παραμονή στο ρόστερ των Πειραιωτών για τη νέα χρονιά. Ψηφίστε στο σχετικό poll.

Ο 25χρονος διεθνής στόπερ παρότι δεν είχε ευρωπαϊκή εμπειρία έχει δείξει πολύ καλά χαρακτηριστικά φέτος στον Ολυμπιακό και ειδικά στα ντέρμπι. Τόσο στις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (σ.σ. με τον ΠΑΟΚ στον α' γύρο και με την ΑΕΚ και στους δύο) όσο και στην πρόσφατη με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ο Γιασίν Μεριά πιστοποίησε ότι είναι ίσως ο κορυφαίος σέντερ μπακ των Πειραιωτών στα ντέρμπι. Ένα από τα δυνατά του στοιχεία είναι το πως μπορεί και προλαβαίνει τον αντίπαλό του με σχετική επιτάχυνση για να τον σταματήσει ακόμα και εάν τον έχει χάσει σε πρώτη φάση. Επίσης το πάθος που βγάζει και το πείσμα του.

Ενδεικτικά έχει περιορίσει για τα καλά μεγάλα ατού των αντιπάλων σε ντέρμπι. Στο παιχνίδι του α' γύρου στο Καραϊσκάκη και το 0-1 με τον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς είχε μόνο μία τελική. Στο ματς με την ΑΕΚ του 1-1 ο Λιβάια επίσης είχε μόλις μία τελική ενώ στον β' γύρο και το 4-1 ο Κροάτης ήταν στην φάση του γκολ των φιλοξενούμενων αλλά από εκεί και πέρα δεν είχε καμία τελική. Μάλιστα μόλις ο Μεριά πήγε στο κέντρο της άμυνας στο β' μέρος η αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε δραστικά. Στο 1-1 με την ΑΕΚ ο Μεριά είχε 7 επεμβάσεις και 3 φάουλ υπέρ. Στο 0-1 του ΠΑΟΚ είχε 2 κλεψίματα, 2 επεμβάσεις και 2 κερδισμένα φάουλ.

Στο δε τελευταίο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και εκείνος και ο Σισέ είχαν καίρια κοψίματα. Επίσης ο πλέον επικίνδυνος παίκτης του Παναθηναϊκού για μπροστά, ο Μακέντα, δεν έκανε παρά λίγα πράγματα. Συνολικά λοιπόν στα ντέρμπι που έχει αγωνιστεί φέτος στον Ολυμπιακό ο Μεριά έχει πιστοποιήσει τις ικανότητές του ενώ συνεχίζει να προκύπτει ότι είναι ίσως ο μόνος σίγουρος για παραμονή στο ρόστερ των Πειραιωτών και του χρόνου από όλους τους σέντερ μπακ (σ.σ. με δεδομένο ότι ο Σισέ μπορεί να πουληθεί το καλοκαίρι). Φέτος ο διεθνής Τυνήσιος, Γιασίν Μεριά, έχει 12 ματς στην Super League (σ.σ. χωρίς το ματς του ΟΑΚΑ που διεκόπη) με 1 γκολ σε 5 τελικές, 12 κλεψίματα, 27 επεμβάσεις και 14 φάουλ υπέρ σε 1056 λεπτά. Επίσης ένα άλλο σημείο που μπορεί να σταθεί κανείς είναι πως ο Μεριά με τον Σισέ έχουν πιο καλή... χημεία στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα