Μάζουρεκ: «Οι Ελληνες είναι καλοί μαζί μου»

Γιώργος Ντυμένος
Μάζουρεκ: «Οι Ελληνες είναι καλοί μαζί μου»

bet365

Ο Αργεντινός χαφ του Παναιτωλικού είπε τα καλύτερα λόγια για την χώρα μας, μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του
Για τη ζωή στην Ελλάδα, το Αγρίνιο και φυσικά τον Παναιτωλικό, μίλησε ο Φράνκο Μάζουρεκ στην «EL DEPORTIVΟ». Οπου και είπε τα καλύτερα, με μόνη... εξαίρεση τις δυσκολίες που υπάρχουν ώστε να προμηθεύεται τα προϊόντα της χώρας του.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
-Πώς είναι η ζωή στην Ελλάδα;
Είναι ήρεμη. Το προπονητικό κέντρο βρίσκεται 10 λεπτά με το αμάξι και είμαι μεταξύ προπόνησης και σπιτιού. Στην αρχή το βρήκα δύσκολο να προσαρμοστώ λόγω της γλώσσας και επειδή δεν μιλάω καλά αγγλικά, αλλά τα κατάφερα.
-Είναι δύσκολη γλώσσα τα ελληνικά;
Η αλήθεια είναι πως ναι, αλλά μετά από δύο χρόνια καταλαβαίνω αρκετές λέξεις και συζητήσεις. Είναι δύσκολο να τα μιλήσεις, αλλά καταλαβαίνω αρκετά.
-Που μένεις;
Η πόλη λέγεται Αγρίνιο και είναι περίπου 2,5 ώρες μακριά από την πρωτεύουσα Αθήνα. Η διαδρομή γίνεται σε έναν αυτοκινητόδρομο. Δεν είναι πολύ μεγάλη πόλη και δεν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις. Εχει περίπου 100.000 κατοίκους.
-Μεταξύ των αγωνιστικών σου υποχρεώσεων, προλαβαίνεις να επισκεφτείς άλλα μέρη;
Ναι και είμαι αρκετά τυχερός που έχω πάει σε πολλά μέρη και αρκετές παραλίες. Μένω περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο μακριά από ένα εκ των πιο όμορφων νησιών της Ελλάδας, τη Λευκάδα. Και στην ηπειρωτική Ελλάδα υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες. Εχω πάει τόσο στη Μύκονο όσο και στη Σαντορίνη που είναι διάσημα νησιά, όπως επίσης στην Αθήνα όπου επισκέφθηκα τον Παρθενώνα, ενώ έχω βρεθεί και στη Θεσσαλονίκη, που επίσης έχει πολλά ιστορικά μνημεία. Πρόκειται για μία πολύ όμορφη χώρα. Τον χειμώνα υπάρχουν αρκετά χιονοδρομικά κέντρα, αλλά οι παραλίες της για το καλοκαίρι είναι εκπληκτικές.
-Σου λείπει η Μισιόνες (σ.σ. η περιοχή που κατάγεται στην Αργεντινή);
Η αλήθεια είναι πως ναι. Οποτε έχω χρόνο την επισκέπτομαι, ώστε να δω τους γονείς μου, τα αδέρφια μου και τους φίλους μου. Για παράδειγμα τα Χριστούγεννα είχα πέντε ημέρες κενό και πήγα. Δεν έκατσα πολύ, γιατί τις δύο ημέρες ήμουν στο ταξίδι.
-Τώρα που είσαι μακριά πίνεις περισσότερο mate ή tereré (διάφορα αργεντίνικα ποτά);
Πίνω πολύ mate, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Το καλοκαίρι πίνω συνέχεια tereré.
-Που βρίσκεις τη yerba (συστατικό για το mate);
Το παραγγέλνω μέσω ίντερνετ και μου το στέλνουν. Τσεκάρω την ποιότητα και το κρατάω για λίγο καιρό. Το αγοράζω 450 πέσος το κιλό, χωρίς τα μεταφορικά.
-Πολύ ακριβα...
Ναι...
-Οι Ελληνες πως είναι;
Πρόκειται για πολύ καλούς ανθρώπους. Εχω κάνει ορισμένους φίλους και ορισμένες φορές πάω σπίτι τους για φαγητό. Ή έξω αν δεν έχω υποχρεώσεις. Η αλήθεια είναι πως μου φέρονται πολύ καλά. Οι Ελληνες είναι καλοί μαζί μου, από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην πατρίδα τους.
-Πώς ήταν η προσαρμογή;
Ηταν δύσκολη στην αρχή, αλλά υπάρχουν Αργεντίνοι, Βραζιλιάνοι, Πορτογάλοι, ένας Ουρουγουανός, ενώ ο δεύτερος κόουτς μιλάει πολύ καλά ισπανικά. Ετσι έγινε πιο εύκολο για εμένα.
-Πώς είναι φέτος η σεζόν;
Εχω παίξει σε αρκετά ματς. Ηδη 23 και έχω πετύχει 7 γκολ και έχω 4 ασίστ. Νιώθω πως τα πάω καλά.
-Ακούσαμε πως ο Οσμαρ Φερέιρα ήταν ένα «είδωλο» για τον Παναιτωλικό...
Δεν ξέρω αν ήταν «είδωλο», αλλά τον αγαπούσαν αρκετά και τα πήγε πολύ καλά.
-Ποιοι είναι οι άλλοι Αργεντινοί που βρίσκονται μαζί σου;
Ο Νίκολας Μανά είναι ένας εξ' αυτών. Εχουμε παίξει μαζί στην Μπόκα. Επίσης είναι ο Αντριάν Λουσέρο, που βρίσκεται χρόνια στην Ελλάδα και στην Αργεντινή έχει παίξει στη Ρασίνγκ, τη Νιούελς και την Ολίμπο.
-Πως τα πάτε στο πρωτάθλημα;
Η ομάδα ποτέ δεν έχει παίξει σε κάποια διεθνή διοργάνωση, αλλά βρισκόμαστε κοντά. Πέρσι βρεθήκαμε 4 πόντους μακριά από τις αντίστοιχες θέσεις, όπως και τώρα (σ.σ. πλέον είναι 7 μετά τη νίκη του Αρη). Εκεί είναι ο Αρης που είναι μεγάλη ομάδα.
-Ποιες οι διαφορές μεταξύ του ελληνικού και του αργεντίνικου ποδοσφαίρου;
Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Οι ελληνικές ομάδες πρεσάρουν και υπάρχουν παίκτες με καλή τεχνική. Ορισμένοι αξίζουν εκατομμύρια ευρώ. Π.χ. στον Ολυμπιακό ήταν ο Γιάγια Τουρέ. Οι μεγάλες ομάδες μπορούν να πληρώσουν μεγάλους μισθούς.
-Πότε τελειώνει το συμβόλαιό σου με τον Παναιτωλικό;
Τον Ιούνιο και η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάτι δεδομένο. Πάντως θα ήθελα να μείνω στην Ευρώπη.
-Παρακολουθείς το ποδόσφαιρο της Αργεντινής;
Ναι πολύ συχνά. Βλέπω τους φίλους μου που παίζαμε μαζί. Κοιτάει την Κολόν, την Μπόκα, την Ρίβερ και άλλες. Οπως και την Κρουσέρο Ντελ Νόρτε, που μου έδωσε τη δυνατότητα να παίξω στη μεγάλη κατηγορία. Ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψει σε αυτή. Πρόκειται για μία καλή ομάδα με πολλούς καλούς ανθρώπους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα