Ο Οικονόμου «τρέχει» με... 300 (pics)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Οικονόμου «τρέχει» με... 300 (pics)

bet365

Ο 31χρονος αμυντικός του Παναθηναϊκού έφτασε τις 300 επαγγελματικές συμμετοχές και βάζει πλώρη για τις 400
Στην μπάλα πολλές φορές καλείσαι να ακολουθήσεις την... ιεραρχία. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε παλαιότερα, αφού οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μέχρι να εδραιωθούν-καθιερωθούν στη Super League, έκαναν πρώτα το «αγροτικό» τους στις μικρότερες κατηγορίες.
Κυρίως οι αμυντικοί, όπου εκεί γίνονταν το... ξεσκαρτάρισμα. Αν «άντεχες» το... ξύλο στην πάλαι ποτέ κραταιά Β' και Γ', έπαιρνες το «εισιτήριο» για τα «σαλόνια», πόσο μάλλον αν ήσουν σε θέση να βοηθήσεις σε παραπάνω από μία θέση. Οπως συμβαίνει στην περίπτωση του Βαγγέλη Οικονόμου, τον οποίο μάθαμε ως αριστερό μπακ, στην πορεία μας προέκυψε στόπερ και πλέον με άνεση αγωνίζεται... παντού.
Για τον 31χρονο άσο του Παναθηναϊκού, το ντέρμπι της Κυριακής που δυστυχώς δεν τελείωσε ποτέ, ήταν σημαδιακό. Βλέπετε συμπλήρωσε 300 επαγγελματικές συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο, εντός και εκτός συνόρων, και μπήκε σε ένα σχετικά «κλειστό» κλαμπ.
Επειδή μάλιστα δεν τον πήραν τα χρόνια, προβάλει μαθητικά βέβαιο πως βάζει... πλώρη για τις 400, κατά πάσα πιθανότητα στα μέρη μας. Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνεται στην απόφασή του να μην... ασχοληθεί με το ενδιαφέρον που υπήρξε τον Γενάρη προς το πρόσωπό του, από ομάδες του Ισραήλ και της Βουλγαρίας.
Γεννημένος στην Κόρινθο, ξεκίνησε από τον τοπικό ΠΑΣ και μπορεί το 2005 να υπέγραψε στον Ιωνικό το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, το αντίστοιχο ντεμπούτο του έγινε με τη Θύελλα Πατρών, όπου και παραχωρήθηκε δανεικός. Στη συνέχεια έπαιξε σε Αγιο Δημήτριο, Καβάλα, Ατρόμητο, Βέροια, Πανιώνιο και από τον περασμένο Γενάρη φορά το «τριφύλλι» στο στήθος, ενώ ενδιάμεσα βρέθηκε και στη Σκωτία για λογαριασμό της Ρος Κάουντι.
Συνολικά οι 300 συμμετοχές του καταμερίζονται σε 148 στην Α', 51 στη Β', 38 στη Γ', 26 στο Κύπελλο, 33 στη Σκωτία και 4 στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ έχει πετύχει και 7 γκολ.
Στις 12 Φεβρουαρίου του 2006 ντεμπουτάρισε σε επαγγελματικό επίπεδο με τη φανέλα της Θύελλας Πατρών, σε ένα ματς κόντρα στον Λήλα Βασιλικού (με το Νο 32).
Στις 23 Αυγούστου του 2009 έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, όταν η τότε ομάδα του Καβάλα φιλοξενήθηκε από τον Λεβαδειακό (όρθιος-αριστερά).
Στις 19 Ιανουαρίου του 2013 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο εξωτερικό, με τη φανέλα της Ρος Κάουντι, στο 4-1 επί της Σεντ Μίρεν.
Στις 13 Ιουλίου του 2017 αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στο 2-0 του Πανιωνίου επί της Γκόριτσα.
Την Κυριακή, στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό που δεν τελείωσε ποτέ, έπαιξε για 300η φορά σε συλλογικό επαγγελματικό επίπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα