Άρης - Απόλλων Σμύρνης 5-0

Άρης - Απόλλων Σμύρνης 5-0

bet365

Ο Άρης... σκόρπισε με 5-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και αγκάλιασε για τα καλά το εισιτήριο για την έξοδο στο Europa League (εκτός... εκπλήξεως μέσω Κυπέλλου)! Δύο γκολ ο Ντιγκινί, από ένα οι Τόνσο, Γιουνές και Φετφατζίδης!

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μύρισε άρωμα Ευρώπης καθώς ο Άρης έκανε ιδανικά γενέθλια (σ. σ. κλείνει τα 105 χρόνια ζωής του την ερχόμενη Δευτέρα) με το επιβλητικό 5-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και... σφιχτοαγκάλιασε την 5η θέση, ενώ είναι μόλις στο -3 από τον Ατρόμητο. Δύο γκολ σημείωσε ο Νικολάς Ντγκινί και από ένα οι Ροζ, Γιουνές και Φετφατζίδης.

Η κυριαρχία του Άρη και η «γκάφα» του Βαφέα

Αν το βασικό ζητούμενο για τον Άρη ήταν η διάσπαση της πολυπρόσωπης άμυνας του Απόλλωνα Σμύρνης και κατ’ επέκταση το γρήγορο γκολ, η αντίδραση του Βαφέα στο 7ο λεπτό λειτούργησε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα ανέτρεψε τον Βέλεθ (σε εκτέλεση κόρνερ), ο Λάμπρου καταλόγισε το πέναλτι και με την εύστοχη εκτέλεση από τον Ντιγκινί, ο Άρης πέτυχε τον πρώτο στόχο του (1-0).

Αυτό που δεν έκανε ωστόσο, ήταν να μετουσιώσει μία από τις πολλές κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε ούτως ώστε να βαδίσει με μεγαλύτερη ασφάλεια στο παιχνίδι. Γιατί στο 18ο λεπτό ο Λάρσον δεν τελείωσε σωστά τη φάση, σουτάροντας μέσα από την περιοχή, έξι λεπτά αργότερα τον μιμήθηκε ο Τζανακάκης (σ. σ. ο οποίος βέβαια σούταρε με το… κακό του πόδι, το αριστερό), ενώ στο 26ο λεπτό ο Άστρας έκανε σπουδαία απόκρουση σε τεχνικό σουτ του Ντιγκινί από το ύψος του πέναλτι.

Η προσπάθεια του Τόνσο και τα βαρόμετρα

Ο Μάρτιν Τόνσο προσπάθησε να ξεκλειδώσει την άμυνα του Απόλλωνα με τις κάθετες πάσες του, είχε κάποιες καλές στιγμές επί της ουσίας όμως επιδίωξε να χρησιμοποιήσει το παιχνίδι για να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Τα βαρόμετρα στην επιθετική λειτουργία του Άρη ήταν οι Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί. Μάλιστα, ο τελευταίος έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 43ο και 45ο λεπτό όπου βρέθηκε απέναντι στον Αστρά αλλά και στις δύο περιπτώσεις τα τελειώματά του ήταν άσχημα. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα μάλλον ήταν ο παίκτης-αποκάλυψη για την ομάδα του γιατί στο 44ο λεπτό σταμάτησε για δεύτερη φορά τον Ματέο Γκαρσία, στο σουτ που επιχείρησε ο Αργεντίνος εντός της περιοχής. Πάντως ο Άρης θα μπορούσε να είχε μια ακόμη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά στο 15ο λεπτό ο Λάμπρου δεν είδε την ανατροπή του Ντάνι Λάρσον από τον Αγρόδημος εντός της περιοχής.

Επιθετικά, ο Απόλλων ήταν ακίνδυνος παρότι Ναζλίδης και Ντεφεντερίκο προσπάθησαν να κρατήσουν αποστάσεις. Με εξαίρεση δηλαδή μια σέντρα κι ένα σουτ του Βαφέα στο 17ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκαν καθόλου. Διαμαρτυρήθηκαν επίσης στο 17’ για χέρι του Ροζ, σε σουτ του Ναζλίδη, ωστόσο δεν είχαν δίκιο καθώς το χέρι του κεντρικού αμυντικού ήταν κολλημένη στο στήθος του.

Το «τελείωσε» ο Τόνσο

Η άμυνα του Απόλλωνα παρέμεινε σε… τρικυμία και στα πρώτα 15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τόσο οι φάσεις που βγήκαν με τους Ματέο Γκαρσία και Σιώπη, όσο και το γκολ του Τόνσο στο 54’, προήλθαν από αμυντικά λάθη. Για την ακρίβεια, ο Αργεντίνος επωφελήθηκε μιας κόντρας και της κακής τοποθέτησης της άμυνας και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-0. Το ρεσιτάλ λαθών των αμυντικών του Απόλλωνα συνεχίστηκε. Από λάθος πήρε την μπάλα ο Γκαρσία (στο 62’) εντός περιοχής, από λάθος του Στάθη επωφελήθηκε και ο Μαρτίνες κι έστρωσε την μπάλα στον Ντιγκινί ο οποίος με πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 3-0.

Ο Άρης άγγιξε το 4-0 στο 75ο λεπτό όταν ο Νίκο Μαρτίνες είδε την κίνηση του Ματέο Γκαρσία χωρίς την μπάλα, τον έβγαλε τετ α τετ με τον Αστρά, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας του Απόλλωνα είχε πιο γρήγορα αντανακλαστικά και γλίτωσε την ομάδα του. Ο Μαρτίνεθ συνδυάστηκε ιδανικά με τον Λάρσον και στο 77ο λεπτό, αλλά στο πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση, η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αστρά.

Το τέταρτο γκολ ήρθε με τον… κλασικό τρόπο για τον Άρη του δεύτερου γύρου. Ο Χαβιέ Ματίγια εκτέλεσε φάουλ με ακρίβεια και ο Γιουνές από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 4-0 στο 81’, στο 7ο γκολ του Τυνήσιου σέντερ φορ στη Superleague με τη φανέλα των «κίτρινων». Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Γιάννης Φετφατζίδης με ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 86ο λεπτό.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Λάρσον (Αρης), Βαφέας (Απόλλων Σμύρνης)

Ο MVP: Ο Νικολάς Ντιγκινί επέστρεψε στη δράση με δύο γκολ. Θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα σε τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες, γενικώς όμως με την επιστροφή του ο Άρης απέκτησε επιθετικότητα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Δεν διακρίνονται για το μπόι τους, αλλά Σιώπης και Ματέο Γκαρσία ήταν δραστήριοι, ο πρώτος έψαξε μάλιστα και το παρθενικό γκολ του, ο δεύτερος είδε τον Αστρά να τον σταματάει σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όλη η τετράδα της άμυνας του Απόλλωνα ήταν (επιεικώς) για κλάματα…

Η «ΓΚΑΦΑ»: Ο Βαφέας ανάγκασε τον Απόλλωνα να δει την πλάτη του Άρη από το 7ο λεπτό με την κάκιστη αντίδρασή του στη φάση που ανέτρεψε τον Βέλεθ για το 1-0.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Κλασικός Ελληνας διαιτητής ο Λάμπρου. Σωστά καταλόγισε το πέναλτι στο 7ο λεπτό, αυτό προφανώς τον επηρέασε για να μη δώσει και δεύτερο πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Άρη στο 15ο λεπτό σε ανατροπή του Λάρσον. Γενικώς έχασε πολλές φάσεις παρότι είχε καθαρό οπτικό πεδίο.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σαν τη γάτα με το ποντίκι έπαιξε ο Άρης τον Απόλλωνα, τα τραγικά αμυντικά λάθη της άμυνας των φιλοξενούμενων ουσιαστικά τον διευκόλυναν στο να φτάσει μια εύκολη νίκη αλλά και να κάνει διαχείριση παιχνιδιού. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τον 22χρονο Λευτέρη Αστρά (στο ντεμπούτο του στη Superleague) καθώς με την εμφάνισή του γλίτωσε πολλά περισσότερα τέρματα για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Ματίγια, Σιώπης, Τόνσο (59’ Μαρτίνες), Ματέο Γκαρσία, Λάρσον (78’ Φετφατζίδης), Ντιγκινί (65’ Γιουνές)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βελέντζας): Αστράς, Βαφέας, Κύργιας, Λόπες Στάθης, Γκίνο, Κοντοές, Αγροδήμος, Ντούρσο (75’ Ρόσι), Ντεφεντερίκο (63’ Βάρκας), Ναζλίδης (58’ Ελ Χέλβε).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα