Όταν ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να βάζει γκολ στο σπίτι του Παναθηναϊκού…

Όταν ο Ολυμπιακός απαγορεύεται να βάζει γκολ στο σπίτι του Παναθηναϊκού…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα των ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Πλέον τα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έχουν «ξεφύγει». Είναι κάποια χρόνια τώρα, που δυστυχώς έχει χαθεί κάθε έλεγχος.

Δυστυχώς και για τον Παναθηναϊκό και για όλους, αφού όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι χαμένοι από αυτή την κατάσταση. Και μιλάμε για παιχνίδια ανάμεσα στις δύο πιο μεγάλες ομάδες της χώρας…

Τι συμβαίνει; Αφενός μεν υπάρχουν επιθέσεις από οπαδούς του Παναθηναϊκού κατά του Ολυμπιακού πριν καν ξεκινήσουν τα παιχνίδια η, με την έναρξη τους. Αφετέρου δε τείνει να γίνει…εθιμικό δίκαιο να απαγορεύεται να βάζει γκολ ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ η, στη Λεωφόρο!

Εδώ και εφτά χρόνια τα ντέρμπι των αιώνιων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στη Λεωφόρο χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία είναι αυτά στα οποία δεν σκοράρει ο Ολυμπιακός (η, έστω σκοράρει στο τελευταίο λεπτό), κερδίζει ο Παναθηναϊκός (όπως συνέβη τρεις φορές τα αμέσως προηγούμενα χρόνια στη Λεωφόρο: 2-1, 1-0 κι 1-0) κι εξελίσσονται «ομαλά», για τα δεδομένα ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος.

Στην δεύτερη κατηγορία είναι αυτά στα οποία υπάρχουν επιθέσεις πριν από τα παιχνίδια από οπαδούς εναντίον του Ολυμπιακού.

Το Φλεβάρη του 2015 υπήρξε εισβολή εκατοντάδων Παναθηναϊκών στον αγωνιστικό χώρο-τότε είχε προβληθεί το επιχείρημα ότι ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού Βίτορ Περέϊρα είχε προκαλέσει γιατί είχε πάει μπροστά στο πέταλο στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-1, με τον Ολυμπιακό να μειώνει στο 95’, με το σφύριγμα της λήξης.

Το Νοέμβρη του 2015 υπήρξαν ρίψεις φωτοβολίδων κατά των παικτών του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη-τότε είχε προβληθεί το επιχείρημα ότι είχε προκαλέσει ο Μαρινάκης πηγαίνοντας στη Λεωφόρο. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε ποτέ και το κέρδισε ο Ολυμπιακός άνευ αγώνα.

Χθες υπήρξε επίθεση από οπαδούς στον πάγκο του Ολυμπιακού (!) μόλις στο 4ο λεπτό. Το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από διακοπή εννιά λεπτών.

Στην τρίτη κατηγορία είναι αυτά στα οποία σκοράρει ο Ολυμπιακός κι αν μεν σκοράρει στο τελευταίο λεπτό «σφυράει ο διαιτητής και φεύγουμε», αν όμως σκοράρει νωρίτερα, τα παιχνίδια διακόπτονται λόγω επεισοδίων.

Το Μάρτη του 2012 έβαλε το γκολ ο Αμπντούν στο ΟΑΚΑ στο 52’ και στο 82’ το παιχνίδι διακόπηκε με το σκορ 0-1.

Το Νοέμβρη του 2013 2013 έβαλε το γκολ ο Μήτρογλου στη Λεωφόρο στο 90’ (0-1) και σε τρία λεπτά το παιχνίδι τέλειωσε.

Χθες έβαλε το γκολ ο Γκερέρο στο 53’ στο ΟΑΚΑ και στο 70’ το παιχνίδι διακόπηκε με το σκορ 0-1.

Το Φλεβάρη του 2015 ήταν η μοναδική άλλη φορά που σκόραρε ο Ολυμπιακός εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια; Ήταν ο Τσόρι στη Λεωφόρο, που μείωσε στο 95’ σε 2-1 κι ο Σιδηρόπουλος σφύριξε τη λήξη κι έφυγαν όλοι τρέχοντας για τα αποδυτήρια…Να θυμίσω ότι με εκείνο το γκολ ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε το πρωτάθλημα ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός ισοβαθμούσε μαζί του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα των ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Με μοναδική εξαίρεση το 2-2 στο ΟΑΚΑ το Δεκέμβρη του 2012, όπου είχε γίνει ένα νορμάλ παιχνίδι: προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός, το γύρισε ο Ολυμπιακός γρήγορα σε 1-2 και ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός στο 65’.

Παρεμπιπτόντως, υπήρξε κάποια «πρόκληση» από τον Ολυμπιακό για να υπάρξουν τα χθεσινά επεισόδια; Καμία. Μήπως «παίρνει τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός με την ΕΠΟ;», όπως έλεγαν παλιότερα; Όχι. Μήπως χθες ο Γερμανός διαιτητής έδωσε καμία αφορμή; Όχι…

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι εάν έβαζε γκολ ο Παναθηναϊκός, θα οδηγούνταν το χθεσινό ντέρμπι σε διακοπή; Τόσα χρόνια έχει διακοπεί ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός όταν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός;…

Ουσιαστικά είναι σαν να απαγορεύεται να βάζει γκολ ο Ολυμπιακός όταν παίζει με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας…

Παρεμπιπτόντως, να υπενθυμίσω ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε με το απίστευτο 3-0 το Μάρτη του 2014 στο Καραϊσκάκη και «δεν άνοιξε μύτη». Ακόμη ότι ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια βάζει γκολ σχεδόν σε κάθε πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη, παίρνοντας μάλιστα σχεδόν πάντα αποτέλεσμα (1-1, 1-1, 0-3, 3-1, 1-1, 1-1) και δεν έχει ποτέ διακοπεί αγώνας.

Δεν θα πω ότι το Καραϊσκάκη είναι…εκκλησία. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η τελευταία φορά που δημιουργήθηκαν επεισόδια στο σπίτι του Ολυμπιακού σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν τον Φλεβάρη του 2011 (2-1), δηλαδή πριν οκτώ ολόκληρα χρόνια-κι είχε συμβεί κι εκείνη η ηλιθιότητα με το πλαστικό ποτήρι με καφέ που πέταξε ένας πάνω στον Αναστασίου.

Αυτό που θα πω, είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει με κάποιο τρόπο να σταματήσει αυτό που συμβαίνει στα ντέρμπι αιωνίων με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.