ΑΕΚ: Τα 95 λεπτά του Αλμπάνη και η εμπιστοσύνη που κερδίζει!

ΑΕΚ: Τα 95 λεπτά του Αλμπάνη και η εμπιστοσύνη που κερδίζει!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα 95 λεπτά του Αλμπάνη και η εμπιστοσύνη που κερδίζει!

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον Χρήστο Αλμπάνη που συνεχίζει να αρπάζει τις ευκαιρίες του στην ΑΕΚ, έχοντας βγάλει… άσο από το μανίκι σε τρία παιχνίδια μέσα σε 95 λεπτά, αγωνιζόμενος ως αλλαγή.

Το ξεκίνημα της σεζόν για τον Χρήστο Αλμπάνη ήταν γεμάτο από ατυχία. Η σοβαρή θλάση που τον ταλαιπώρησε τον έκανε να χάσει μεγάλο έδαφος και να μείνει εκτός δύο ολόκληρους μήνες. Δεν το έβαλε, όμως, κάτω. Προσπάθησε, το ξεπέρασε, αλλά είναι αλήθεια πως οι ευκαιρίες με την επιστροφή του δεν του δόθηκαν. Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο ο 24χρονος Έλληνας εξτρέμ παίρνει στο πρωτάθλημα 33 αγωνιστικά λεπτά απέναντι σε Ξάνθη, Λαμία, Πανιώνιο και Λεβαδειακό, και άλλα 79 λεπτά συνολικά στο Κύπελλο με τον Απόλλωνα Λάρισας και τον Βόλο, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ «έπασχε» στα άκρα καθώς δεν υπήρχαν λύσεις στο ρόστερ που να ταιριάζουν απόλυτα στα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης θέσης.

Μπαίνει ως αλλαγή και ανοίγει τον δρόμο της πρόκρισης στα ημιτελικά

Στο ντεμπούτο της επιστροφής του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ, στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο Αλμπάνης περνάει στο 80' στη θέση του Μπογέ. Βγάζει «σπιρτάδα» και λίγα λεπτά αργότερα με την κούρσα που πραγματοποιεί, είναι αυτός που κερδίζει το πέναλτι, το οποίο φυσικά λανθασμένα σημειώθηκε καθώς η παράβαση ήταν εμφανώς εκτός περιοχής. Ο Πόνσε το μετατρέπει σε γκολ και η Ένωση, με τη συμβολή του Αλμπάνη στη συγκεκριμένη φάση, παίρνει προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά, την οποία και ολοκληρώνει στη ρεβάνς.

Έρχεται από τον πάγκο με τον ΟΦΗ και παίρνει ρόλο δημιουργού

Τρεις μέρες αργότερα η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Στο 13' ο Νίκλας Χουλτ τίθεται νοκ-άουτ με θλάση στους προσαγωγούς και ο Χιμένεθ ρίχνει στο ματς τον Αλμπάνη. Στο 37' με ένα πολύ όμορφο κατέβασμα της μπάλας και μια έξοχη κίνηση τροφοδοτεί τον Μάρκο Λιβάια, ο οποίος σημειώνει το γκολ που έδωσε τη νίκη με 1-0 στην Ένωση. Δεν είναι, όμως, μόνο η ασίστ, αλλά η γενικότερη εικόνα του Αλμπάνη που αποδεικνύει ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες και κυρίως περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός παίρνει τον τίτλο του MVP βγάζοντας φρεσκάδα και ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας βοήθειες τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο ο Αλμπάνης θα μπορούσε να είχε σκοράρει και ένα εκπληκτικό γκολ με εναέριο γυριστό, σε μία φάση που έδειξε απόλυτα ότι αυτό που χρειαζόταν, η τόνωση της αυτοπεποίθησης δηλαδή, είχε συμβεί.

Έδωσε ξανά τη λύση στο Περιστέρι ερχόμενος από τον πάγκο

Ο Χρήστος Αλμπάνης είναι αυτός που έρχεται από τον πάγκο για να δώσει ξανά πολύτιμη βοήθεια στην ΑΕΚ και στον χθεσινό αγώνα του πρωταθλήματος απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Στο 82' αντικαθιστά τον Νέναντ Κρίστιτσιτς και μόλις δύο λεπτά αργότερα εκμεταλλεύεται την εκτίναξή και το σπριντ του, και φυσικά την εξαιρετική μπαλιά του Λιβάια, για να πλασάρει και να σκοράρει, βοηθώντας την ΑΕΚ των πολλών απουσιών να φύγει με το διπλό.

Σε 95 λεπτά απέδειξε ότι αξίζει ευκαιρίες

Ο Αλμπάνης στα δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο και στον αγώνα με τον ΟΦΗ αγωνίστηκε συνολικά 95 λεπτά, συνεισφέροντας σε έξι βαθμούς και σε... μισή πρόκριση! Με τον Χιμένεθ στον πάγκο έχει πάρει άλλα 41 λεπτά μπαίνοντας ως αλλαγή στα ματς με Ολυμπιακό, Απόλλωνα Σμύρνης και Άρη. Ήδη η προσφορά του υπό τις οδηγίες του Σεβιγιάνου κόουτς είναι σημαντική και μέχρι το τέλος της σεζόν είναι ικανή για να του δώσει ακόμα περισσότερο χρόνο που τον αξίζει και με το παραπάνω. Κάτι άλλωστε που αναγνώρισε και ο ίδιος ο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά το χθεσινό ματς στο Περιστέρι: «Πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να παίξει ο Αλμπάνης», ανέφερε. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που ο Χιμένεθ γνωρίζει άριστα, καθώς είχε συζητήσει την απόκτησή του από την περσινή σεζόν. Τώρα τον έχει διαθέσιμο και στο χέρι του είναι να τον αξιοποιήσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα