TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • LALIGA SANTANDER
  • PREMIER LEAGUE
  • SERIE A
  • BUNDESLIGA
  • PREMIER LEAGUE
  • CHAMPIONS LEAGUE
  • SÜPER LIG
  • LIGUE 1
ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Πώς διαλύεται μια ήδη διαλυμένη ομάδα;

Πώς διαλύεται μια ήδη διαλυμένη ομάδα;

Πώς διαλύεται μια ήδη διαλυμένη ομάδα;

Ο Χρήστος Κιούσης γράφει μερικές θλιβερές διαπιστώσεις για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Η απάντηση υπάρχει, αρκεί να υπάρχει σχέδιο. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις και οι ακατάλληλοι άνθρωποι εκεί που θα μπορούσε να «βρει τοίχο» το σχέδιο. Οι πρόθυμοι βλάκες να φορέσουν τίτλους που δεν τους πρέπουν, αρκεί να γράφει μια μέρα στο βιογραφικό «ο ευπατρίδης που διετέλεσε και Πρόεδρος του Παναθηναϊκού ». Στην πραγματικότητα άβουλα ανθρωπάκια έμμισθα ή χαρτζιλικωμένα.

 

Πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες φωνές στον Τύπο. Καλά αυτές βρίσκονται για πλάκα. Τέως «δικά μας παιδιά» που μπορούν να βάλουν και μια πρόταση σε σειρά με υποκείμενο-ρήμα-αντικείμενο και να αρθρογραφήσουν σε αντικειμενικά Μέσα, που ορίζουν την αντικειμενικότητα ως πολυσυλλεκτικότητα από το πανέρι με τους λόγιους χουλιγκάνους. Κάποιοι τέτοιοι, αν δεν ευδοκιμήσουν στα Μέσα, θα προσληφθούν σε Γραφεία Τύπου και που ξέρεις, ίσως μια μέρα θελήσουν να ασχοληθούν με τα Κοινά σε αυτοδιοικητικό ή κοινοβουλευτικό επίπεδο.

 

Χρειάζεται επίσης μια πανδαισία νομοθετημάτων, αν γίνεται αντικρουόμενων μεταξύ τους, ώστε να εξασφαλιστεί ότι αν κάποιοι οδηγηθούν σε δικαστική αίθουσα,  θα μπορούν οι πληρωμένοι από τις διοικήσεις των ομάδων συνήγοροι (μερικές φορές βουλευτές) να κερδίσουν την υπόθεση «υπέρ του νέου με τον έντιμο πρότερο βίο». «Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε υπεράσπιση» υπαγορεύει ο νομικός μας πολιτισμός και κάθε συνήγορος μπορεί να κριθεί, όπως και οι μέθοδοί του προσθέτω εγώ.

 

Χρειάζεται και μια Αστυνομία, που έπειτα από σαφείς διαταγές θα έχει τους κουκουλοφόρους μπροστά της σε περιφραγμένο περιβάλλον, αλλά δεν θα τους συλλαμβάνει, θα χορεύει μαζί τους τρία βήματα μπρος - πέντε βήματα πίσω on camera και στο τέλος θα εκτοξεύει δακρυγόνα αδιακρίτως με μοναδικό σκοπό, «να αδειάσει το μπουρδέλο, να πάμε σπίτι μας».

 

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται καμιά Αστυνομία μέσα στο γήπεδο, επαγγελματική φύλαξη από εταιρίες security χρειάζεται, της οποίας όμως τα στελέχη αν είναι οργανωμένοι με πορτοκαλί γιλέκα, που αράζουν και τα ξύνουν στα κάγκελα ή ρίχνουν και καμιά ψιλή στη φισούνα άμα λάχει, ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως αν η διοίκηση της ΠΑΕ έχει υπογράψει συμφωνητικό με εταιρία φύλαξης και αυτή εκδίδει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, τότε είναι παραπάνω από εύκολο να ελεγχθούν οι υπαίτιοι για ανοικτές αφύλακτες πόρτες και να πάνε φυλακή.

 

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να εξασκείσαι ως μπαχαλάκης και χουλιγκάνος πάνω στο πτώμα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Δεν χρειάζεται καν να είσαι «Παναθηναϊκός», αρκεί να διαθέτεις full face και καταστροφική διάθεση. Βασικά τι να σου κάνουν και τα ονομαστικά εισιτήρια με τα ΑΜΚΑ, αν δεν ελέγχονται, τι να κάνουν και οι κάμερες μέσα κι έξω από το ΟΑΚΑ αν δε λειτουργούν, όλα είναι άχρηστα, γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει!

 

Μερικές παροτρύνσεις: Δημήτρη Σαραβάκο, ίνδαλμα των παιδικών μας χρόνων φύγε από το κάδρο της αηδίας σε παρακαλώ. Τον τύπο που τσίμπησε το σημαιάκι του κόρνερ και περπατούσε με το προσωπάκι του σε κοινή θέα  μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης, μην τον καταδικάσετε σας παρακαλώ.  Να τον δείχνετε σε μαθητές νηπιαγωγείων ως παράδειγμα «αργής εξέλιξης του είδους». Αγαπητοί πράσινοι αναγνώστες μην μπαίνετε καν στη λογική, «ναι άλλα και οι άλλοι τότε…» Αν είστε όντως Παναθηναϊκοί, πρέπει να θέλετε  να είστε και διαφορετικοί. Αγαπητοί γονείς μην παίρνετε τα παιδιά σας στο γήπεδο. Προκαλείτε βλάβη ανυπολόγιστη, όχι απαραίτητα σωματική. Υπάρχουν και οι βλάβες που δεν φαίνονται. Ή μάλλον φαίνονται αλλά μετά θα κάνουμε πως δεν τις βλέπουμε ή πως δεν φταίξαμε εμείς. Αλλά τελικά φταίξαμε.

 

Υ.Γ. Προσωπικά τελείωσα με όλα αυτά. Είναι βρώμικα και με λερώνουν. Δεν προτρέπω κανέναν να κάνει το ίδιο, αν και ίσως θα ήταν μια κάποια λύση. Τα επεισόδια και οι "διοικητικές εξελίξεις" πάντα θα πουλάνε περισσότερο από οτιδήποτε αγωνιστικό. Αυτό νομίζω εξηγεί πολλά. 

Best of internet

Follow @ Twitter