Χιμένεθ: «Το Κύπελλο ο βασικός μας στόχος»

Gazzetta team
Χιμένεθ: «Το Κύπελλο ο βασικός μας στόχος»

bet365

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε πως το Κύπελλο αποτελεί τον βασικό στόχο της ΑΕΚ για την φετινή σεζόν, το επερχόμενο ματς με τον Ατρόμητο, αλλά και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το εγγονάκι που απέκτησε προσφάτως και πως νιώθει: "Δεν αισθάνομαι πολύ μεγάλος σε ηλικία. Αυτά προκύπτουν όταν παντρεύεσαι 19 ετών, τα παιδιά σου μεγαλώνουν γρήγορα και σε αυτήν την ηλικία αποκτάς εγγόνια. Πραγματικά αισθάνομαι πάρα πολύ ευτυχισμένος, όλη η οικογένεια είναι καλά και θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ για όλη την αγάπη που ένιωσα από τον κόσμο από τους δημοσιογράφους, απ' όλους".

Για την κατάσταση της ομάδας μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό: "Η ομάδα αυτό που μπορεί να κάνει είναι να δουλεύει καθημερινά έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες που παρουσιάζονται είτε από τραυματισμούς, είτε λόγω του ότι δεν είναι σε καλή φόρμα. Είναι αλήθεια πως δεν είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Αυτό που θα προσπαθώ να κάνω είναι να προστατεύω τους παίκτες μου, οι οποίοι έδειξαν μια πολύ καλή αγωνιστική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κακοτυχία ας την χαρακτηρίσουμε αυτή την περίοδο με τόσους πολλούς τραυματισμούς και ενοχλήσεις στους ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος μας ότι η ομάδα προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό της έτσι ώστε να κατακτήσει την τρίτη θέση, να βρεθούμε στον τελικό και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα υποφέρει κατά τη διάρκεια των αγώνων και πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Γι αυτό υπάρχει μία λύση. Θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να βάλουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε το καλύτερο για να κατακτήσουμε κάτι που όλοι θέλουμε. Πρέπει να έχουμε φιλοδοξίες και πάρα πολύ καλή διάθεση".

Για το τι τον προβλημάτισε στο τακτικό-οργανωτικό κομμάτι από την ομάδα του κόντρα στον Παναθηναϊκό: "Αυτό που με απασχολεί είναι οι θέσεις κάποιων συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Δεν είναι ότι κάποιος παίκτης λείπει και μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιον άλλον, είναι πως δεν μπορεί να καλυφθεί άμεσα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να καλύψουμε την θέση έχοντας κάποια έμπνευση για το ποιος μπορεί να παίξει".

Για τα πλάνα του και τις απουσίες για τον αγώνα με τον Ατρόμητο: "Στην κατάσταση του Μπακάκη υπάρχουν κι άλλοι παίκτες. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ώρες και τις μέρες που απομένουν πριν το ματς. Να δούμε ποιοι είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν. Και το πιο σημαντικό για να μπορούμε να υπερασπιστούμε την ΑΕΚ με όλη τη διάθεση να προσπαθήσουμε να βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα δεν μπορούν να παίζουν ούτε έντεκα επιθετικοί, ούτε έντεκα αμυντικοί οπότε γι' αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να δούμε σε συγκεκριμένες θέσεις ποιος από αυτούς που θα επιστρέψουν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα".

Για τον Ατρόμητο, τις νίκες στο Κύπελλο και τι αγώνα περιμένει στο Περιστέρι: "Ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα, θα είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι. Έχει ποδοσφαιριστές κάποιου επιπέδου. Είναι ξεκάθαρο πως αν θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στον Ατρόμητο θα πρέπει να καταβάλουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Ο Μάιος είναι πολύ κοντά και θα πρέπει να προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο να έχουμε ένα φινάλε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Γι' αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά και μετά θα έχουμε χρόνο να σχεδιάσουμε κάποια άλλα πράγματα. Το παρόν μας καλεί να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά με ομάδες όπως ο Ατρόμητος και θα δείξει η συνέχεια τι μπορούμε να κάνουμε".

Για την κλήρωση με την Λαμία στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας: "Θα παίξουμε κόντρα σε μια ομάδα η οποία θα έχει μεγάλη διάθεση και αυτό κάνει τα πράγματα περίπλοκα. Προηγήθηκε ο δίκαιος αποκλεισμός του Ολυμπιακού. Δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο γιατί αν στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει η ίδια διάθεση και από τις δύο ομάδες τότε κανένας δεν είναι καλύτερος από τον άλλον. Ευτυχώς το Κύπελλο και η ημερομηνία διεξαγωγής του δεν είναι άμεσα και έχουμε χρόνο μπροστά μας και να επανέλθουν κάποιοι τραυματίες, αλλά να βελτιώσουμε και την κατάσταση κάποιων παικτών μας".

Για το αν έχει γίνει κουβέντα με Λυμπερόπουλο και κλαμπ για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν: "Τόσο ο κύριος Λυμπερόπουλος όσο και η διοίκηση δεν έχουν σταματήσει λεπτό να σχεδιάζουν την επόμενη κίνηση. Αυτό πρέπει να κάνει μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, μία ομάδα που πραγματικά κοιτάζει μπροστά και έχει σχέδια. Το μέλλον εξαρτάται πολύ από το παρόν και το πιο σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε να ζήσουμε σήμερα. Ένας σχεδιασμός όμως πρέπει να ξεκινάει σιγά σιγά και να μην προσπαθείς να κάνεις κάποιες κινήσεις όταν πλησιάζει το τέλος της χρονιάς. Είναι πολλά τα μίτινγκ που έχουμε κάνει τόσο με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας όσο και με άλλα μέλη της διοίκησης. Η επικοινωνία μας είναι σχεδόν καθημερινή γι' αυτό το θέμα".

Για τη δημιουργία της "Αγιάς Σοφιάς" και το πως περιμένει την πρώτη του παρουσία εκεί: "Το σίγουρο είναι πως το κλίμα που θα επικρατεί στο γήπεδο θα ευνοεί την ΑΕΚ και θα κάνει δύσκολη τη ζωή στον αντίπαλο στο καινούργιο γήπεδο. Οι φίλαθλοί μας αυτό που κάνουν είναι να προσπαθούν συνέχεια να δώσουν ώθηση στην ομάδα και να την στηρίξουν και στο ΟΑΚΑ αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να το καταφέρουν. Είναι ξεκάθαρο ότι το να παίζεις στο Καραϊσκάκη ή στην Τούμπα για τους γηπεδούχους είναι πολύ πιο εύκολο από το να παίζεις στο Ολυμπιακό Στάδιο. Για την ώρα είναι αυτό που έχουμε οπότε η προσπάθεια που κάνει ο κόσμος μας για την στήριξη της ομάδας είναι κάτι το θαυμάσιο, κάτι το καταπληκτικό το να στηρίζει την ομάδα μέσα στο ΟΑΚΑ".

Για τις σκέψεις του για τον Νέναντ Κρίστιτσιτς: "Είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι. Όταν έφτασα στην ΑΕΚ, τις πρώτες μέρες μίλησα μαζί του γι' αυτό το θέμα. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και βελτιώνεται συνεχώς. Υπήρξε μια παρένθεση πριν τον αγώνα με τον Άρη, κόντρα στον Απόλλωνα. Ήταν να παίξει στον αγώνα αλλά είχε έναν μικρό τραυματισμό. Όταν ένας ποδοσφαιριστής σταματάει για κάποιο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να ξεκινήσει ένα παιχνίδι γιατί δεν είναι στο 100%. Είναι ένας σημαντικός παίκτης και χρειαζόμαστε τον καλύτερο Κρίστιτσιτς που γνωρίζουμε, δηλαδή να είναι στο 100% για να βοηθήσει την ΑΕΚ. Είναι πολύ δύσκολο να πούμε με ποσοστό σε πιο επίπεδο βρίσκεται, όμως αυτή τη στιγμή θα ‘λεγα πως βρίσκεται στο 90%. Με αυτό το ποσοστό μπορεί να βοηθήσει, αλλά εγώ θα του απαιτήσω να είναι στο 100%. Γι' αυτό ήρθαμε εμείς από το εξωτερικό, για να τα δώσουμε όλα".

Για το αν θα είναι βασικός με τον Ατρόμητο ο Κρίστιτσιτς: "Είναι πολύ πιθανό να παίξει. Έχουμε ακόμα δύο προπονήσεις. Είναι ξεκάθαρο πως με τις απουσίες που έχουμε έχει πολλές πιθανότητες. Όπως είχε τις πιθανότητες πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είχε την ένταση που θα μπορούσε να παίξει ένας παίκτης του δικού του επιπέδου για 90 λεπτά. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι ότι υπάρχουν πολλοί προπονητές, αλλά υπάρχουν πολλοί προπονητές που μιλούν μετά το αποτέλεσμα. Οι προπονητές που βρισκόμαστε σε έναν πάγκο πρέπει να πάρουμε αποφάσεις πριν από το αποτέλεσμα. Γι' αυτό και είμαστε προπονητές».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα