Σιώπης και Βαλεριάνος δεν καταξιώθηκαν, σίγουρα όμως δικαιώθηκαν…

Σιώπης και Βαλεριάνος δεν καταξιώθηκαν, σίγουρα όμως δικαιώθηκαν…

Σιώπης και Βαλεριάνος δεν καταξιώθηκαν, σίγουρα όμως δικαιώθηκαν…

bet365

Μανώλης Σιώπης και Γιώργος Βαλεριάνος βρέθηκαν στα όρια των αντοχών τους και η κλήση τους στην Εθνική ομάδα - ως ένα βαθμό - αποτελεί την προσωπική δικαίωσή τους.

Η ζωή δεν είναι σαν παραμύθι, αλλά μια καθημερινή δοκιμασία. Ειδικά για τους επαγγελματίες, γιατί κρίνονται σε καθημερινή βάση, αναλόγως της αποτελεσματικότητάς τους. Υποχρεούνται να οπλιστούν με υπομονή, να «τσεκάρουν» τα ψυχικά όριά τους και ανεξαρτήτως των δυσκολιών, να ανταποκριθούν. Οι υποθέσεις των Μανώλη Σιώπη και Γιώργου Βαλεριάνου εμφανίζουν αρκετές ομοιότητες. Η τελευταία είναι η ταυτόχρονη κλήση τους στην Εθνική ομάδα. Δεν στοιχειοθετεί καταξίωση, σίγουρα όμως είναι δικαίωση.

Ο Μανώλης Σιώπης ουσιαστικά άντεξε έναν ψυχολογικό πόλεμο. Καθημερινός σύντροφός του ήταν η μοναξιά, συνήθισε στον παραγκωνισμό, αυτό το καθεστώς προκάλεσε η «έκρηξη» των σχέσεών του με τον Ολυμπιακό. Στο μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού δεν ήξερε τι του ξημέρωνε. Ο Άρης «σημάδεψε» τον 24χρονο μέσο πριν καλά-καλά αρχίσουν οι ζέστες του περσινού καλοκαιριού, αλλά συνάντηση την άρνηση του ιδίου. Γιατί οι καταστάσεις που βίωσε τον οδήγησαν στην απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό εκτιμώντας ότι εκεί θα συναντήσει συνθήκες αξιοκρατίας. Μεσολάβησε διάστημα τριών μηνών όπου οι συζητήσεις ήταν σχεδόν καθημερινές. Τελικώς, ο Σιώπης πείστηκε ότι ο Άρης αποτελούσε την καλύτερη επιλογή για τον ίδιο.

Ο διεθνής μέσος αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή. Δεν χρειάστηκε να διαβάσει το περιβάλλον, γιατί το ίδιο το περιβάλλον του πρόσφερε τη θέση που ήθελε και φανταζόταν. Το ίδιο το περιβάλλον τον στήριξε στις αρχικές μέτριες εμφανίσεις του, αντιλαμβανόμενο ότι θα χρειαστεί χρόνο για να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Κι έτσι, επέστρεψε στην Εθνική ομάδα έπειτα από περίπου δύο χρόνια καθώς η τελευταία παρουσία του χρονολογείται το 2017.

Ο Γιώργος Βαλεριάνος θα βιώσει την παρθενική παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Και για τον έμπειρο αμυντικό, η φετινή χρονιά ήταν μια διαρκής δοκιμασία. Γιατί στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου είχε θέση βασικού, την οποία στην πορεία έχασε, για να έρθει ο περασμένος Δεκέμβρης. Τότε, ενημερώθηκε από το τεχνικό επιτελείο ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα καθώς επίσης και ότι έπρεπε να βρει μια άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Παρατάθηκε η παραμονή του λόγω συγκυριών και διαδοχικών τραυματισμών. Επιστρατεύτηκε άρον-άρον στον εντός έδρας αγώνα με τη Λαμία. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά, έζησε την… απόλυτη ανατροπή. Με τιμιότητα, ο Σάββας Παντελίδης παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου την υποχρέωσή του στην επανεξέταση περιπτώσεων παικτών τους οποίους δεν υπολόγιζε. Δεν μπήκε σε διαδικασία αναφοράς ονομάτων, αλλά με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο φωτογράφησε τον Γιώργο Βαλεριάνο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα