Μήπως είναι ακραία η τόση... γκρίνια για τον Μπουχαλάκη; (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Μήπως είναι ακραία η τόση... γκρίνια για τον Μπουχαλάκη; (poll)

bet365

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης παραμένει σταθερά στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας και συνεχίζει να είναι ένας χαφ που υπολογίζει ο Πέδρο Μαρτίνς και ενώ παράλληλα αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα Έλληνα παίκτη στον Ολυμπιακό που έχει εισπράξει πολλή... γκρίνια και αρνητικά σχόλια φέτος από σημαντική μερίδα του κόσμου.
Σε μία χρονιά όπου οι στόχοι μίας ομάδας δεν υλοποιούνται προφανώς και υπάρχουν οι ευθύνες που κατανέμονται ανάλογα όμως. Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις παικτών που έχουν ακούσει... πολλά ή έχουν εισπράξει αρνητικές κριτικές, σχόλια ή γκρίνια ενδεχομένως πολύ περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε και από μία σημαντική μερίδα του κόσμου. Μία τέτοια περίπτωση είναι - ειδικά φέτος - ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο 25χρονος διεθνής χαφ για τον οποίο γράφονται σχόλια πριν καν παίξει σε ένα ματς και ένας παίκτης που το τελευταίο διάστημα καλείται σταθερά στην Εθνική και ενώ φέτος στηρίχθηκε αρκετά σε αυτόν ο Μαρτίνς. Αρχικά κανένας παίκτης δεν πάει μόνος του σε μία ομάδα ή δεν χρίζεται βασικός με δική του απόφαση. Πέραν όμως από τα προφανή το background των τραυματισμών του Κρητικού μέσου είναι τέτοιο που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ένας ποδοσφαιριστής με τέτοιο παρελθόν προβλημάτων θα μπορούσε να ξαναπαίξει τόσο εύκολα. Μόνο σε μία χρονιά βρέθηκε να έχει πάθει πέντε θλάσεις ενώ οι τραυματισμοί στα ταλαιπωρημένα πόδια του φαίνεται το πόσο τον έχουν επηρεάσει ειδικά στο θέμα της ταχύτητας. Ενδεικτικά το 2016 είχε μείνει εκτός μέχρι και πέντε μήνες με τα προβλήματα τραυματισμών του.
Αφήνοντας πίσω και εκείνο το στοιχείο τον Μπουχαλάκη αγωνιστικά έχουν εκτιμήσει αρκετοί προπονητές που ξεχώρισαν στον Ολυμπιακό: ο Μίτσελ, ο Μάρκο Σίλβα και τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς. Ναι δεδομένα δεν είναι ένας χαφ που μπορεί να παίζει διαρκώς βασικός στον Ολυμπιακό, ωστόσο είναι ένας παίκτης που τα δίνει όλα ανά πάσα ώρα και στιγμή στο γήπεδο. Ένας μέσος που προσπαθεί πάντα να παίζει μέχρι εκεί που μπορεί και προφανώς ένας παίκτης που καταλαβαίνει το που βρίσκεται. Ενδεικτικό παράδειγμα το ότι ήταν από τους παίκτες που βγήκαν και ζήτησαν συγγνώμη μετά τον ηχηρό αποκλεισμό από την Λαμία στο Κύπελλο.
Που θέλουμε να καταλήξουμε; Προφανώς και κάθε παίκτης πρέπει να κρίνεται ανάλογα με αυτό που παρουσιάζει στο γήπεδο και ακόμα και να κρίνεται αυστηρά. Στην υπόθεση του Μπουχαλάκη ωστόσο υπάρχει σχεδόν πάντα... γκρίνια ή αρνητικά σχόλια σε βαθμό υπερβολής. Κάτι που δεν δικαιολογείται. Τέτοιο αρνητικό κλίμα δεν υπήρχε π.χ. ούτε για παίκτες όπως ο Ναουέλ που προσέφεραν ελάχιστα και αποχώρησαν. Δεν μπορεί δηλαδή να αντιμετωπίζονται αλλιώς τα αυτογκόλ του Βούκοβιτς και αλλιώς εκείνο του Μπουχαλάκη με την Λαμία. Εννοείται πως - όπως αναφέραμε πιο πάνω - δεν μπορεί να είναι βασικός χαφ στους Πειραιώτες ή ο μέσος από τον οποίο θα περιμένει πάρα πολλά ο Ολυμπιακός, είναι όμως μία επιλογή που ως εφεδρεία μπορεί να συμβάλλει αρκετά. Άλλο όμως είναι να μπαίνει στο... κάδρο ο Μπουχαλάκης για τα λάθη του και άλλο να είναι μόνιμα στο... κάδρο των ευθυνών ακόμα και για οτιδήποτε αγωνιστικό ή αποτέλεσμα που δεν είναι καλό, κάτι που αποτυπώνεται ακόμα και σε σχόλια του Gazzetta.
Είναι ένας μέσος που φέτος με τον Καμαρά από το καλοκαίρι και για ένα σημαντικό διάστημα εκείνοι τραβούσαν... κουπί στο πρόγραμμα των Πειραιωτών, που δεν ήταν εύκολο. Ο Μπουχαλάκης φέτος έχει 27 ματς στον Ολυμπιακό με 1 γκολ και 1 ασίστ και στην καριέρα του στους Πειραιώτες έχει 66 αναμετρήσεις με 4 γκολ και 5 ασίστ. Είναι ένα ανοιχτό θέμα το εάν θα μείνει και του χρόνου στο Λιμάνι, όμως η ουσία είναι ότι για κάθε παίκτη πρέπει να υπάρχει και μία σχετική... δικαιοσύνη για το πως κρίνεται και σχολιάζεται και βέβαια οι απαιτήσεις να υπάρχουν και ανάλογα με τις δυνατότητες ενός παίκτη και του τι μπορεί να κάνει και να προσφέρει. Μία σχετική δικαιοσύνη που πρέπει να υπάρχει και στο που αποδίδονται οι ευθύνες για τον σχεδιασμό μίας ομάδας, στο ρόστερ της αλλά και στην διαχείριση του προπονητή.
- Ψηφίστε πιο κάτω στο σχετικό poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα