Προχωράνε μαζί Α.Ε.Κ. και Περιφέρεια...

Προχωράνε μαζί Α.Ε.Κ. και Περιφέρεια...

Γιώργος Τσακίρης
Προχωράνε μαζί Α.Ε.Κ. και Περιφέρεια...

bet365

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. και εγκρίθηκε το ποσό των 20 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης εργασιών

Όπως ήταν γνωστό η Περιφέρεια Αττικής συνεδρίασε με αντικείμενο τη σύναψη σύμβασης με την ερασιτεχνική ΑΕΚ και την έγκριση των 20 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης των εργασιών και την αποπεράτωση της «Αγιά Σοφιάς» που θα ανήκει στο ερασιτεχνικό σωματείο.

Η εισήγηση για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικης και την ερασιτεχνική ΑΕΚ για τη χρηματοδότηση με ποσό 20 εκατ. ευρώ της δεύτερης φάσης του γηπέδου εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Λίγη ώρα νωρίτερα υπήρξε η εισήγηση του Χρήστου Καραμάνου, ο οποίος συνιστά τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη σύμβαση και τα λόγια του αφορούσαν τη σύμβαση ενώ έκανε σύγκριση με όσα ισχύουν στη σύμβαση του γηπέδου «Καραϊσκάκης»:

«Είναι χαρά και τιμή να εισηγούμαι αυτή την άρτια σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Ερασιτεχνικη ΑΕΚ με την οποία είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Το έργο αυτό έχει εγγραφεί από το 2013 στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Εμείς σαν νέα διοίκηση της Περιφερειας είπαμε ότι θα προχωρησουμε με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και με σεβασμό στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή η σύμβαση υπηρετεί αυτούς τους στόχους. Με τη σύμβαση κλειδώνει η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Προασπίζει το δημόσιο συμφέρον γιατί η σύμβαση γίνεται με το ερασιτεχνικό σωματείο και με όρους απόλυτα θετικούς για το ερασιτεχνικό σωματείο. Η χρήση και η εκμετάλλευση του γηπέδου με αυτή τη σύμβαση επιστρέφει στο ερασιτεχνικό σωματείο και μάλιστα εσαεί! Κάτι που δεν είχε γίνει με το ''Καραϊσκάκη'' και η εκμετάλλευση ανήκει σε ιδιώτες. Όλα είναι πεντακάθαρα και υπέρ της διαφάνειας. Αυτή η χρηματοδότηση των 20 εκατ ευρώ αποτελεί μερος ενός συνολικού αθλητικου προγράμματος της Περιφέρειας ύψους 210 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει και άλλα αθλητικά έργα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμάνος.

Την εισήγηση για την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την ερασιτεχνική ΑΕΚ ψήφισαν όλες οι μεγάλες παρατάξεις, η πλειοψηφούσα παράταξη της Ρένας Δούρου, η παράταξη του Κικίλια (ΝΔ) και η παράταξη του Γιάννη Σγουρού, του προηγούμενου Περιφερειάρχη που άλλωστε είχε εγγράψει αυτά τα χρήματα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας από το 2013.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη του ερασιτεχνικού σωματείου από το γήπεδο: «Το ερασιτεχνικό σωματείο έχει τα μεγαλύτερα κέρδη από το γεγονός της επιστροφής της ΑΕΚ στο σπίτι της αφού από μέρος των εσόδων του γηπέδου ζουν όλα τα τμήματα. Η σύμβαση είναι ξεκάθαρη όσον αφορά τον ιδιοκτήτη του γηπέδου. Και για όσους έχετε αμφιβολία ότι τα χρήματα αυτά δεν αρκούν για τη χρηματοδότηση και ότι δεν είναι δεδομένη η αποπεράτωση του έργου, σας συνιστώ να κάνετε μια βόλτα από τη Νέα Φιλαδέλφεια για να δείτε πόσο έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα τα έργα χωρίς την παραμικρή χρηματοδότηση αλλά με ίδια κεφάλαια».

Παράλληλα, τον λόγο πήρε και η Κατερίνα Αδαμοπούλου (πρώην ΑΝΕΛ, σήμερα ανεξάρτητη στο συμβούλιο) που είπε: «Πέρασαν 20 χρόνια από το σεισμό του 1999 και η ΑΕΚ παραμένει ακόμα άστεγη. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια ομάδα που εκπροσωπεί τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Οφείλουμε να βοηθήσουμε για να μπει και πάλι στο σπίτι της».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα