Ο Περέϊρα, ο Τσαμούρης κι ο Σιδηρόπουλος…

Ο Περέϊρα, ο Τσαμούρης κι ο Σιδηρόπουλος…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta περί διαιτησίας με αφορμή την επικαιρότητα…

Διαβάζουμε στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου της Θεσσαλονίκης να χαρακτηρίζεται ο Μέλο Περέϊρα «ύποπτος», γιατί «όρισε τον Πειραιώτη Τσαμούρη στο Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ». Παρόμοια κι ακόμη πιο δεικτικά σχόλια υπάρχουν και στην αρθρογραφία του ΠΑΟΚ, όπου ο συγκεκριμένος ορισμός εμφανίζεται ως «πρόκληση».

Κατ΄ αρχάς, η απορία που προκαλείται είναι γιατί να έχουν πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη με τον Τσαμούρη-τρεις φορές έχει διαιτητεύσει στην καριέρα του τον ΠΑΟΚ: πέρσι σφύριξε το ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 2-1 στο Κύπελλο και καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Φέτος σφύριξε πρώτα το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1 και με τη λήξη του αγώνα ο Δέλλας δήλωσε, για ποιο λόγο άραγε, στη Νόβα ότι, «την ομάδα μου πρέπει να την σέβονται περισσότερο». Και τέλος σφύριξε και το Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1, όπου κατά κοινή ομολογία δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι στο χέρι του Βιεϊρίνια. Άρα, προς τι οι διαμαρτυρίες για τον ορισμό; Επειδή είναι από τον Πειραιά; Δηλαδή, όταν έπαιζε τον ΠΑΟΚ στα τρία παιχνίδια που τον έπαιξε και κέρδισε ο ΠΑΟΚ, έχοντας μάλιστα ευνοϊκές γι΄ αυτόν αποφάσεις, δεν ήταν Πειραιώτης;…

Αλλά ας το ξεπεράσουμε όλο αυτό-ας ξεπεράσουμε και σχόλια που έχουν γίνει από διαφορετική αρθρογραφία, η οποία «συμφωνεί» ότι όντως ο ορισμός του Τσαμούρη στο Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ είναι πρόκληση, αλλά για τους εντελώς αντίθετους κι ευνόητους λόγους, θεωρώντας δηλαδή ότι ίσα ίσα βολεύει τον ΠΑΟΚ. Κι ας δεχθούμε, με κάποιο τρόπο, τα σχόλια περί «ύποπτου» Μέλο Περέϊρα και περί «ορισμού πρόκληση».

Το ερώτημα είναι απλό; Γιατί τότε δεν κινούν τη διαδικασία να φύγει ο Περέϊρα από πρόεδρος της ΚΕΔ; Αποτελεί κοινό μυστικό ποιος, ποιοί έχουν την «δύναμη» τα τελευταία χρόνια. Αφού λοιπόν ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής τους αδικεί με τους ορισμούς του, γιατί δεν κάνουν προσπάθεια να τον αποπέμψουν, να τον αλλάξουν, να τον αντικαταστήσουν;... Yπαρχει καποια απαντηση;...

Παρεμπιπτόντως, ο Σιδηρόπουλος σφύριξε την Κυριακή τον Ολυμπιακό, στο παιχνίδι του με τον Άρη, για 16η φορά εδώ και σχεδόν εφτά χρόνια. Σε αυτά τα 16 παιχνίδια, στα οποία ο Ολυμπιακός είχε νίκες, ισοπαλίες και κάμποσες ήττες, το μοναδικό πέναλντι που έχει δώσει υπέρ του Ολυμπιακού ήταν στο 0-3 από τον Παναθηναϊκό με το σκορ 0-2 στο 80ο λεπτό, πριν από ακριβώς 5 χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2014. Αμέσως προηγούμενη φορά που πήρε ο Ολυμπιακός πέναλτι από τον Σιδηρόπουλο ήταν το Νοέμβριο του 2012! Πριν 6,5 χρόνια δηλαδή. Στο ίδιο διάστημα έχει σφυρίξει πέντε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ (και τρία υπέρ της ΑΕΚ).

Να σας πω κάτι; Εμένα μου αρέσει να σφυρίζει τον Ολυμπιακό ο Σιδηρόπουλος κι ας θεωρείται από πολλούς αντιΟλυμπιακός! Ο άνθρωπος είναι διαιτητής Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ένα όνομα στη διαιτησία. Και δεν νομίζω ότι θα κάτσει να γίνει ρεζίλι και να αδικήσει τον Ολυμπιακό, για να κάνει το χατίρι κάποιων η, για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Και φέτος, όποτε έπαιξε τον Ολυμπιακό, τον έπαιξε «σκληρά», πιο σκληρά δεν γίνεται…, 50-50. Παρότι μεγάλη ομάδα, δεν του έδωσε ούτε μισή φάση. Αλλά εγώ δεν διέκρινα σε καμία περίπτωση διάθεση του να τον αδικήσει. Κι αυτό ακριβώς το τελευταίο είναι στα δικά μου μάτια πολύ σημαντικό.

Γενικά είναι σημαντικό πιστεύω για τον Ολυμπιακό σε αυτή την εποχή της περίφημης δήθεν εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου να τον παίζουν όσο το δυνατόν πιο καλοί, έμπειροι και θεωρητικά τουλάχιστον αντικειμενικοί διαιτητές. Όπως ο Διαμαντόπουλος, ο Κομίνης, ο Κουμπαράκης, ο Τζοβάρας, ο Ζαχαριάδης, ο Ευαγγέλου κι άλλα παιδιά από τον χώρο της διατησίας.

Καλύτερα να σε παίζει ο Σιδηρόπουλος κι άλλοι διαιτητές που μπορεί να κάνουν λάθη, και εις βάρος του, αλλά δεν διαβλέπεις σε αυτούς πρόθεση να σε αδικήσουν. Και για να μην γίνει καμία παρεξήγηση κι εμπλέξουν κάποιοι τον Ολυμπιακό, αυτή είναι καθαρά προσωπική άποψη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.