Παντελίδης: «Ο Άρης πρέπει να βρει την ισορροπία του»

Παντελίδης: «Ο Άρης πρέπει να βρει την ισορροπία του»

Gazzetta team
Παντελίδης: «Ο Άρης πρέπει να βρει την ισορροπία του»

bet365

Ο Σάββας Παντελίδης έκανε τον πρώτο απολογισμό της θητείας του στον Άρη σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης. Στάθηκε στην κατάσταση που συνάντηση, τον αρχικό ενθουσιασμό, τις δύσκολες ώρες πριν τον αγώνα με την Ξάνθη αλλά και στην ισορροπία συναισθημάτων που απαιτείται να αποκτήσει ο σύλλογος.

Ο προπονητής των «κίτρινων» αρχικά αναφέρθηκε στην… ανατροπή κλίματος εντός των αποδυτηρίων, έπειτα από τον αγώνα με την Ξάνθη. « Έχει γίνει μεγάλη δουλειά στο κομμάτι των αποδυτηρίων, κυρίως από τους ποδοσφαιριστές. Είτε με κάποιες αποχωρήσεις, είτε γιατί μείναμε λιγότεροι, χωρίς να εννοώ ότι έφυγαν παιδιά που έκαναν κακό στην ομάδα. Η ομάδα μπήκε σε έναν καλύτερο δρόμο και το έδειξε με την αντίδρασή της στο ματς της Ξάνθης και μετά, όταν τα πράγματα ήταν οριακά. Μετά από συζήτηση μέσα στα αποδυτήρια βάλαμε έναν στόχο, γιατί μέχρι ένα σημείο δεν υπήρχε ορατός στόχος. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα δήλωσα γιατί είμαι εδώ. Μην είστε σίγουροι όμως ότι αυτό υπήρχε και στα αποδυτήρια, δεν υπήρχε αυτοσκοπός. Αυτό που έβλεπα και αφουγκραζόμουν ότι υπάρχει είναι… ‘παίζουμε καλά ή δεν παίζουμε και όπου βγει’. Ο στόχος της Ευρώπης, αφού χάθηκε αυτός του Κυπέλλου, οριοθετήθηκε ουσιαστικά από εμένα».

Συνεχίζοντας επί της βελτίωσης που παρουσίασε ο Άρης σε όλα τα επίπεδα, υποστήριξε ότι… «όταν μία ομάδα αρχίζει να κάνει νίκες τα πράγματα βελτιώνονται γενικώς. Δεν αλλάξαμε κάτι, απλά πλέον τα παιδιά μπορούν να ακολουθήσουν καλύτερα κάποια πράγματα και έχουν και τις δυνάμεις να το κάνουν. Δεν νομίζω κάποιος να μην αντιλαμβάνεται την διαφορά, το πώς έτρεχε η ομάδα πριν και το πώς τρέχει τώρα μέσα στο γήπεδο».

Ο 53χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στην ισορροπία που θα πρέπει να αποκτήσει ο Άρης σε όλα τα επίπεδα. «Επειδή όμως γενικά σαν λαός, αλλά ιδιαίτερα σαν ομάδα, είμαστε πολύ ενθουσιώδεις ή απογοητευόμαστε πολύ εύκολα, το σημαντικό δεν είναι τι κάναμε αλλά τι θα κάνουμε. Έχουμε έξι παιχνίδια στα οποία πρέπει να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της. Ακόμα δεν κάναμε τίποτα. Ο Άρης λόγω της περιπέτειας που πέρασε τα τελευταία χρόνια δεν έχει βρει ακόμα την ισορροπία του, να χαίρεται λίγο και να απογοητεύεται λίγο. Δεν μπορείς ξαφνικά ούτε να πιστεύεις ότι έκανες τα πάντα, ούτε ότι καταστράφηκες».

«Πιο δύσκολα τα παιχνίδια που ακολουθούν παρά τα ντέρμπι»

Ο Σάββας Παντελίδης έκανε τον απολογισμό για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας στα ντέρμπι και εξήγησε ότι τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι δυσκολότερα. «Τα δύσκολα για μένα είναι τα ματς που έρχονται όχι αυτά που παίξαμε τώρα. Γιατί μέσα στην εβδομάδα δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις στους ποδοσφαιριστές τη σημασία του αγώνα και το πόσο κομβικός είναι. Στα ντέρμπι ο καθένας πάντα δίνει το κάτι παραπάνω. Είναι πολύ πιο δύσκολο να κρατήσεις συγκεντρωμένη την ομάδα σου όταν παίζεις με τον Απόλλωνα, να περάσεις στον παίκτη ότι πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένος στο γήπεδο και ότι από αυτό το παιχνίδι έχεις μόνο να χάσεις. Αν κερδίσεις τον Απόλλωνα δεν θα σου πει κανένας μπράβο, διότι ο κόσμος το θεωρεί υποχρέωση τού Άρη», είπε και εξήγησε την ιδιαιτερότητα των αγώνων που ακολουθούν. «Το πως παρουσιάζεται μία ομάδα στο γήπεδο εξαρτάται από τον αντίπαλο. Είμαστε έτοιμοι και δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις, ακόμα και τις κλειστές άμυνες όπως αναμένεται να συναντήσουμε στα από εδώ και πέρα παιχνίδια μας».

«Ξέρω τι γίνεται, να πετύχω μέσα από τη δουλειά μου»

Δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με καταστάσεις που έλαβαν χώρα πριν τον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη, όπου η συνεργασία του με τον Άρη ουσιαστικά κρεμόταν από μια κλωστή. «Κανένας από εσάς δεν ξύπνησε μία μέρα και είπε… θα γράψω ότι φεύγει ο Παντελίδης. Αυτό είναι δεδομένο. Ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Από την πρώτη μέρα που ήρθα είπα ποια είναι η δουλειά μου και μέσα από αυτήν θα δείξω τι μπορώ να κάνω. Ούτε μπορώ να μιλάω ούτε να παίρνω τηλέφωνα και να απαντάω σε ότι γράφετε ή ότι ακούγεται. Αν καταφέρω μέσα από τη δουλειά όμως να γυρίσω κάποιον που είναι απέναντί μου, αυτό το θεωρώ νίκη. Με τα Γιάννινα είχα πει ότι πρώτη φορά ένιωσα μέλος αυτής της ομάδας. Όσο περνάει ο καιρός το αισθάνομαι περισσότερο», είπε και ανέφερε στο πώς περιγράφει στους ανθρώπους του τη μέχρι στιγμής συνεργασίας του με τον Άρη. «Ένα διάστημα με μεγάλη ένταση. Ένα καλούτσικο ξεκίνημα, μία δύσκολη συνέχεια και μετά… βλέπεις τον ήλιο. Το δύσκολο συνήθως είναι όταν αρχίσεις να ανεβαίνεις το βουνό να συνεχίσεις να το ανεβαίνεις, διότι σε παίρνει πολύ πιο εύκολα η κατηφόρα».

Πετυχημένες οι μεταγραφές

Η πρώτη αξιολόγηση των μεταγραφικών κινήσεων αφήνει θετικό πρόσημο, σ’ αυτό στάθηκε ο Σάββας Παντελίδης. Αρχικά ρωτήθηκε για τον Μάρτιν Τόνσο. «Πόνταρα στον Μάρτιν, είναι ο παίκτης που κλειδώνει σε αυτό το οποίο θέλω από την ομάδα μου. Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δουλεύουμε για να είναι πλέον κανονικά στην ομάδα», είπε και συμπλήρωσε: «Ο Λάρσον είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει να εκμεταλλεύεται άψογα τον κενό χώρο, δεν είχαμε τέτοιον παίκτη πριν. Σκέφτεται πολύ γρήγορα για τις κινήσεις που θα κάνει στην επίθεση. Ο Κόρχουτ είναι σοβαρός, ξέρεις τι να περιμένεις, ξέρει τι κάνει και πότε θα το κάνει. Ο Ροζ μας έδωσε πάρα πολλά, επίσης είναι σοβαρός και βγάζει έναν ενθουσιασμό που βρίσκεται στον Άρη».

«Η ομάδα ήταν πολύ αφελής»

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στα πρώτα συμπεράσματά του από την ομάδα αλλά και στα στοιχεία που προσπάθησε να αλλάξει. «Αυτή η ομάδα ήταν πάρα πολύ αφελής. Έμπαινε μέσα στο γήπεδο και δεν είχε συγκεκριμένο στόχο και πλάνο, απλά έμπαινε για να παίξει μπάλα και όπου βγει. Αυτό έβλεπα εγώ χωρίς να θέλω να κρίνω την προηγούμενη κατάσταση. Για παράδειγμα, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είπα ότι η ομάδα μου θύμισε τον προηγούμενο Άρη. Πλέον θεωρώ ότι η ομάδα παίζει με περισσότερη προσήλωση στο πλάνο της. Αυτό οφείλεται και στην ένταση των προπονήσεων, από τον Ιανουάριο και μετά», είπε.

Κατέληξε σχετικά με πράγματα που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. «Να ξεκαθαρίσω το εξής: τα πράγματα δεν είναι άσχημα (για οικονομικές συνθήκες). Δεν μπορεί να πει δηλαδή κάποιος ότι αυτό είναι η αιτία ή η αφορμή που η ομάδα πηγαίνει καλά ή δεν πήγαινε καλά το προηγούμενο διάστημα. Ασφαλώς όμως θα θέλαμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Τι εννοώ; Τα γήπεδα να είναι καλύτερα. Σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται βελτίωση, χωρίς να κατηγορώ την διοίκηση γιατί είδα φωτογραφίες πώς ήταν το αθλητικό κέντρο πριν το καλοκαίρι και μπορώ να αντιληφθώ την προσπάθεια που έγινε και την πρόοδο. Μακάρι του χρόνου να γίνει ένα βήμα παραπάνω. Γιατί, όσο ανεβαίνεις επίπεδο θα πάρεις και ποδοσφαιριστές μεγαλύτερου επιπέδου. Όταν λοιπόν αυτός έχει μάθει να δουλεύει με παροχές του οχτώ και εσύ τον βάλεις στις παροχές του πέντε, είναι δεδομένο ότι μετά από ένα σημείο θα αρχίσει να σου αποδίδει και αυτός στο πέντε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα