Η δικαστική περιπέτεια του ΟΦΗ ίσως κρίνει το μέλλον του Απόλλωνα Σμύρνης

Γιώργος Ντυμένος
Η δικαστική περιπέτεια του ΟΦΗ ίσως κρίνει το μέλλον του Απόλλωνα Σμύρνης

bet365

Ο ΟΦΗ κατέθεσε έφεση για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον υποβιβασμό του, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να περιμένει την κατάληξη της υπόθεσης των Κρητικών και των διαβουλεύσεων περί της αναδιάρθρωσης, που ίσως τον κρατήσουν στη Super League.

Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ τίποτα απ’ όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αποτελεί έκπληξη, ούτε εντύπωση προκαλεί η προχειρότητα με την οποία διοργανώνονται πρωταθλήματα και δεν υπάρχει σαφής «χάρτης» για τη σεζόν που ολοκληρώνεται, καθώς και γι’ αυτή που ακολουθεί.

Εν μέσω συζητήσεων για την περίφημη αναδιάρθρωση, που δεν συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα και ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, ήρθε η δικαστική απόφαση εις βάρος του ΟΦΗ από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, ώστε να περιπλέξει την κατάσταση.

Οι Κρητικοί υποβιβάστηκαν στη Football League σε πρώτο βαθμό, λόγω χειραγώγησης του περίφημου αγώνα με τον Αιγινιακό για τη σεζόν 2017/18. Η έφεσή τους κατατέθηκε κανονικά την Τρίτη (12/03) και η εκδίκαση ορίστηκε για τις 20 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Πως σχετίζονται αυτά με την αναδιάρθρωση; Ενδεχομένως οι εξελίξεις επηρεάσουν το μέλλον του Απόλλωνα Σμύρνης στην κατηγορία! Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρίσκεται στην τελευταία θέση, την οποία θα καταλάβει ο ΟΦΗ, αν τελικά δεν δικαιωθεί στην έφεσή του, καθώς και στη συνέχεια του δικαστικού αγώνα που έχει δηλώσει έτοιμος να δώσει. Σε αυτή την περίπτωση από 16ος ο Απόλλων θα βρεθεί 15ος κι εκεί αποκτά ελπίδες για παραμονή.

Αυτό θα συμβεί αν τελικά δεν περάσει η αναδιάρθρωση κι αντί να υποβιβαστούν τρεις ομάδες, στις θέσεις 14-16 και ο 13ος παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League, αλλά και αντί να κυλήσουν όλα όπως πέρυσι, δηλαδή να «πέσουν» δυο και να «ανέβουν» δυο, να υποβιβαστεί μια ομάδα (16η) και η 15η παίξει εκείνη στα μπαράζ με τον δεύτερο.

Αυτό είναι ένα από τα σενάρια που έχουν προταθεί για την επόμενη σεζόν. Φυσικά ακόμα δεν υπάρχει κατάληξη στις «ζυμώσεις», αφού «παίζει» ακόμα το ενδεχόμενο να προχωρήσει η αναδιάρθρωση σύμφωνα με το αρχικό πλάνο. O υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σκοπεύει να φέρει στο προσεχές διάστημα την τροπολογία αναφορικά με τις αλλαγές και τότε θα αρχίσει να διαφαίνεται το τοπίο πίσω από τα «σύννεφα» που ακόμη και τώρα, στα μέσα Μαρτίου, το καλύπτουν.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την εκδίκαση της έφεσης του ΟΦΗ:

«ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 20/03/2019 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, 16.00

1. Έφεση της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 κατά της υπ΄αριθμ. 4/2019 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

2. Έφεση του ΦΩΤΙΟΥ ΤΣΑΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ. 4/2019 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

3. Έφεση της ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ κατά της υπ΄αριθμ. 4/2019 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

4. Έφεση του ΙΩΑΝΝΗ ΝΙΩΠΑ κατά της υπ΄αριθμ. 4/2019 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

5. Έφεση του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ κατά της υπ΄αριθμ. 4/2019 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

6. Έφεση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΛΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ. 4/2019 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα