Γκ. Ροντρίγκες στο gazzetta.gr: «Αν μου δώσει ο ΠΑΟΚ την ευκαιρία γιατί να μην επιστρέψω;»

Γκ. Ροντρίγκες στο gazzetta.gr: «Αν μου δώσει ο ΠΑΟΚ την ευκαιρία γιατί να μην επιστρέψω;»

Γκ. Ροντρίγκες στο gazzetta.gr: «Αν μου δώσει ο ΠΑΟΚ την ευκαιρία γιατί να μην επιστρέψω;»

bet365

Ο Γκάρι Ροντρίγκες άνοιξε την καρδιά του στο gazzetta.gr αναγνωρίζοντας πόσο τον ωφέλησε ο ΠΑΟΚ στην καριέρα του, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει ενώ μίλησε και για τα δύσκολα παιδικά χρόνια. «Καταλαβαίνω τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αλλά ήθελα να εξασφαλίσω το μέλλον μου.

«Μόνο στις αποφάσεις μας είμαστε σημαντικοί», έλεγε ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες την τελευταία διετία έλαβε σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες όχι μόνο καθόρισαν την κατεύθυνση που θα πάρει η ποδοσφαιρική καριέρα του, αλλά κάτι περισσότερο. Εξασφάλισε το μέλλον της οικογένειας του!

Ο 28χρονος εξτρέμ εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί για τους Θεσσαλονικείς σκοράροντας 7 γκολ και μοιράζοντας 6 ασίστ στην πρώτη σεζόν του. Τον Ιανουάριο του 2017 έπειτα από προσωπικές πιέσεις μεταπήδησε στη Γαλατασαράι έχοντας προλάβει στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου να σκοράρει 6 γκολ και να βγάλει 8 ασίστ.

O «Speedy Γκάρι» εκτόξευσε τις ποδοσφαιρικές μετοχές του στην περυσινή σεζόν με την Γαλατασαράι, αποτελώντας τον απόλυτο σταρ της ομάδας του Φατίχ Τερίμ. Με 9 γκολ και 11 ασίστ στο τουρκικό πρωτάθλημα βρέθηκε στα ραντάρ της Νιούκαστλ, όμως εν τέλει στις 6 Ιανουαρίου προτίμησε την πρόταση της Αλ Ιτιχάντ του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς!

Ο διεθνής εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι θα εισπράξει 5 εκατομμύρια ετησίως, κάτι που σημαίνει ότι αν εξαντλήσει το συμβόλαιο του με την ομάδα από την ομάδα από την Σαουδική Αραβία θα γίνει πλουσιότερος κατά 22,5 εκατομμύρια ευρώ, νούμερο ασύλληπτο για έναν παίκτη που αποκτήθηκε από τον Δικέφαλο με 300.000 ευρώ!

Ο Γκάρι Ροντρίγκες μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του στην Αλ Ιτιχάντ, αλλά και όσα έζησε στον ΠΑΟΚ, τον οποίο έχει πάντα στην καρδιά του.

Πως κυλούν οι πρώτοι μήνες στη Αλ Ιτιχάντ; Πιστεύεις θα καταφέρετε να παραμείνετε στην κατηγορία;

«Τα πράγματα στην ομάδα είναι πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Είχαμε αλλαγή προπονητή, καθώς ο Σλάβεν Μπίλιτς αποχώρησε. Η ομάδα διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και έναν εξαιρετικό πρόεδρο που ενδιαφέρεται για τον σύλλογο. Υπάρχει ποιότητα και καλή ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί μας στηρίζουν πολύ και νομίζω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε ότι αφορά την παραμονή μας στην κατηγορία».

Ήταν εύκολη η προσαρμογή σου στη Σαουδική Αραβία;

«Έχω αγωνιστεί σε τέσσερα ματς γιατί δυστυχώς τραυματίστηκα, αλλά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Η Αλ Ιτιχάντ είναι ένας μεγάλος σύλλογος, όπως είναι ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα και η Γαλατασαράι στην Τουρκία. Βρίσκομαι σε μια μεγάλη πόλη και μπορώ να πω πως έχω συνηθίζει την ζωή στη Σαουδική Αραβία».

Αγωνίζεσαι στην ίδια ομάδα με τον Πρίγιοβιτς. Νοσταλγείτε καθόλου τον ΠΑΟΚ;

«Ναι, μιλάμε με τον Πρίγιοβιτς για τον ΠΑΟΚ. Πάντα ενδιαφερόμαστε για τα νέα της ομάδας από την στιγμή που έχουμε πολύ καλές αναμνήσεις από την ομάδα, αλλά και φίλους εκεί. Η ομάδα είναι πολύ δυνατή πλέον. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πολύ κοντά στο πρωτάθλημα, ενώ μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο. Ο σύλλογος κινήθηκε στη σωστή κατεύθυνση και ενισχύθηκε έχοντας μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ του. Έχει γίνει φοβερή δουλειά και περιμένω την επόμενη χρονιά να δω τον ΠΑΟΚ στο Champions League».

Τι σου λείπει περισσότερο από τον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη;

«Μου λείπουν πολλά πράγματα. Η πόλη που είναι όμορφη, οι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη, η ζωή. Στον ΠΑΟΚ από το 2015 μέχρι το 2017 μου έδωσε την ευκαιρία να θέσω τις βάσεις για μια νέα καριέρα. Χάρη στον ΠΑΟΚ πήρα μεταγραφή στη Γαλατασαράι και από εκεί βρέθηκα στην Ιτιχάντ. Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα μου και δεν ξεχνώ πως ο σύλλογος μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω το ταλέντο μου. Το ίδιο συνέβη και στη Γαλατασαράι όπου βρέθηκα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα με ιστορία».

Πως ήταν να συνεργάζεσαι με ένα προπονητή, ο οποίος λατρεύεται σαν θεός στην Τουρκία, τον Φατίχ Τερίμ;

«Ο Τερίμ είναι θαυμάσιος προπονητής και σίγουρα μαθαίνεις πράγματα από αυτόν. Το γεγονός πως κατάφερα υπό την καθοδήγηση του να πραγματοποιήσω ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου (2017/18) σκοράροντας 10 γκολ και μοιράζοντας 11 ασίστ είναι κάτι που με γεμίζει ικανοποίηση. Με την παρουσία μου αρχικά στον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια στη Γαλατασαράι εξασφάλισα το δικό μου μέλλον, αλλά και της οικογένειας μου».

Είναι αλήθεια πως η Νιούκαστλ είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση σου;

«Πράγματι υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά δεν προχώρησε η μεταγραφή μου στην Premier League διότι ήμουν πολύ ακριβός. Έγιναν πολλά πράγματα στο διάστημα που αγωνίστηκα στη Γαλατασαράι και υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετούς συλλόγους. Με βοήθησε και το γεγονός πως με την Γαλατασαράι είχα την δυνατότητα να πάρω μέρος και στο Champions League».

Ποια ήταν πιο δύσκολη απόφαση; Να αποχωρήσεις από τον ΠΑΟΚ ή την Γαλατασαράι;

«Ήταν εξίσου δύσκολες αποφάσεις και οι δύο. Δεν ήταν εύκολο να αποχωρήσω τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο και από την Γαλατασαράι. Όπως προείπα πρόκειται για δύο πολύ μεγάλες ομάδες στις χώρες του. Σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό να φορέσω τη φανέλα της ομάδας και δεν θα ξεχάσω ποτέ την καριέρα μου εκεί».

Πως ήταν η σχέση σου με τον Ιβάν Σαββίδη;

«Είχαμε μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη την τελευταία μέρα που αποχώρησα από την Θεσσαλονίκη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Πριν από δύο χρόνια μάλιστα ανέβασα μια φωτογραφία μου στον Instagram με τον πρόεδρο. Μου είχε πει πως είμαι ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής και πως οι πόρτες του ΠΑΟΚ είναι ανοικτές».

Πως βλέπεις την πρόοδο που πραγματοποιεί ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια;

«Ο ΠΑΟΚ διέθετε καλή ομάδα όταν αγωνιζόμουν και εγώ, αλλά βλέπετε πλέον τι δουλειά γίνεται στον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα και πως έχει αναπτυχθεί. Θυμάμαι πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν εκνευριστεί που δεν αγωνίστηκα στο ματς με τον Λεβαδειακό λίγο προτού συνεχίσω στη Γαλατασαράι. Τους καταλαβαίνω, αλλά και εγώ ήθελα να εξασφαλίσω το μέλλον μου. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας κορυφαίος σύλλογος και εύχομαι τα καλύτερα γιατί τα αξίζει. Είμαι επίσης χαρούμενος που ακόμη και τώρα που μεταπήδησα στην Ιτιχάντ η ομάδα κέρδισε κάποια χρήματα από μένα».

Ποιες είναι οι στιγμές που έζησες στον ΠΑΟΚ και δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Πολλές είναι οι στιγμές που δεν ξεχνώ από την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα η πρώτη μου εμφάνιση κόντρα στη Μπρόντμπι όπου κατάφερα να σκοράρω, η νίκη στο 'Αρτέμιο Φράνκι' επί της Φιορεντίνα όπου πέτυχα το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις, η αναμέτρηση στην Τούμπα επί της Ντόρτμουντ (1-1). Πρόκειται για μοναδικές στιγμές. Xάιλαϊτ επίσης θεωρώ την Τούμπα, που μπορεί να πρόκειται για ένα παλιό γήπεδο, αλλά έχει εξαιρετική ακουστική και μοναδική ατμόσφαιρα. Είναι το μοναδικό γήπεδο στην Ευρώπη που ζεις τέτοια ατμόσφαιρα».

Θα επέστρεφες στον ΠΑΟΚ εάν σου δινόταν η ευκαιρία;

«Θα δούμε, δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Αν μου δώσουν την ευκαιρία γιατί όχι; Σέβομαι και αγαπώ τον ΠΑΟΚ. Βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου. Στο ποδόσφαιρο όπως ξέρεις πολλά μπορούν να συμβούν. Θα φανεί στο μέλλον τι θα γίνει».

Είναι αλήθεια πως πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια φτάνοντας στο σημείο να κουβαλάς βαριά φορτία για ελάχιστα χρήματα;

«Πράγματι πέρασα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, γι' αυτό ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει τις επιλογές μου. Όταν έχεις περάσει τόσο δύσκολα προσπαθείς να εξασφαλίσεις το μέλλον σου, να μη γυρίσεις ποτέ εκεί που βρισκόσουν και αυτό προσπαθώ να κάνω. Απλά πολλές φορές οι άνθρωποι δεν το κατανοούν αυτό, αλλά αντιλαμβάνομαι πως σκέφτονται».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα