Η μεγάλη πρόκληση για τον Μαρτίνς και τους παίκτες. Θα ανταποκριθούν;…

Η μεγάλη πρόκληση για τον Μαρτίνς και τους παίκτες. Θα ανταποκριθούν;…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την φοβερή ομοιότητα των Ολυμπιακού και Άρη, την εξτρά δυσκολία λόγω «5» πρώην, μία ιδιαίτερη παράδοση γενεθλίων και μία μεγάλη πρόκληση…

Ο Ολυμπιακός κι ο Άρης έχουν μία μεγάλη ομοιότητα: είναι οι δύο ομάδες που από το περασμένο καλοκαίρι έχτισαν από την αρχή την ομάδα τους, κάνοντας κι οι δύο μία μαζική αλλαγή των ρόστερ τους.

Μαζί με την περίοδο του Γενάρη, ο Άρης κι ο Ολυμπιακός έκαναν από 23 μεταγραφές ο καθένας!!! Ήδη μάλιστα αρκετοί από τους παίκτες που πήραν το καλοκαίρι, τώρα δεν είναι καν μαζί τους. Βλέπε από τη μία Τουρέ, Μάνο, Ναουέλ, Γιάννη Μασούρα κι από την άλλη Μαβράϊ, Ναζλίδη, Μενέντες, Κολάτσο! Ο δε Φετφατζίδης έχει πάει από τον Ολυμπιακό στον Άρη!

Με τέτοια ριζική ανανέωση που έκαναν, και με βάση την ποδοσφαιρική λογική, έχουν πάει μια χαρά! Ο Άρης, που μάλιστα άλλαξε και προπονητή μεσούσης της σεζόν, αν και νεοφώτιστος είναι κοντά στο να βγει στην Ευρώπη. Κι ο Ολυμπιακός, έχοντας κάνει μία αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη, με 12 συνολικά αγώνες, είναι κοντά στο να εξασφαλίσει μία θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που την πάτησαν κι οι δύο ήταν στο Κύπελλο, αφού έμειναν έξω από Εργοτέλη και Λαμία αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός, έτσι όπως τελειώνει η σεζόν, είχε το ντεζαβαντάζ να παίξει υπερβολικό αριθμό αγώνων μετά τις γιορτές, 15 μέσα σε 53 ημέρες, δηλαδή ένα κάθε 3,5 ημέρες (!!!), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μία ομάδα που επενδύει στην ένταση και στην ενέργεια στο παιχνίδι της. Ο Άρης, αντίθετα, χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και μένοντας έξω στο Κύπελλο από το Δεκέμβρη, είχε το αβαντάζ μετά τις γιορτές να επικεντρωθεί μόνο στο πρωτάθλημα, δίνοντας εννιά παιχνίδια και βγάζοντας μία φρεσκάδα και καλά τρεξίματα, από εκεί που ήταν ένα πόντο πίσω από τον ΠΑΟ, τώρα είναι πέντε μπροστά και με ένα παιχνίδι λιγότερο, το σημερινό.

Αυτός ο αγώνας για τον Ολυμπιακό αυτός ο αγώνας έχει την εξτρά δυσκολία της παρουσίας στην αντίπαλη ομάδα πολλών παικτών που προέρχονται από τον ίδιο! Μιλάμε για Σιώπη, Βαλεριάνο, Τζανακάκη, Νίκο Μαρτίνεζ και φυσικά Φετφατζίδη. Όλοι αυτοί θα παίξουν, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, και ξέρουμε πολύ καλά ότι όπως και σε αντίστοιχους αγώνες στο παρελθόν θα θελήσουν να δώσουν το κάτι παραπάνω για να δείξουν στον Ολυμπιακό ότι έκανε λάθος.

Ανήμερα των γενεθλίων του ο Ολυμπιακός λογικό είναι να θέλει να γιορτάσει μπροστά στον κόσμο του με νίκη. Ιστορικά έχει συμβεί 10 φορές να παίζει 10 Μαρτίου και τα αποτελέσματα είναι οκτώ νίκες (μεταξύ αυτών, επί του Παναθηναϊκού εκτός έδρας κι επί της ΑΕΚ εντός έδρας), μία πρόκριση στο Κύπελλο (επί του ΠΑΟΚ, στα πέναλτι) και δύο ήττες από τη Νιούκαστλ στο Καραϊσκακη (1-3, με αποβολές Γεωργάτου, Κωστούλα από το α΄ ημίχρονο!) κι από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο (1-2)

Κατά την γνώμη μου, για τον Μαρτίνς και για τους παίκτες του Ολυμπιακού, το αποψινό παιχνίδι συνιστά μία μεγάλη πρόκληση! Πολύ απλά, γιατί με νίκη επί του Άρη θα φτάσει ο Ολυμπιακός τους 57 βαθμούς, όσους είχε συγκεντρώσει πέρσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα!!! Θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, ειδικά βλέποντας ότι θα έχει ακόμη να παίξει για άλλους 18 βαθμούς στις έξι τελευταίες αγωνιστικές. Φαντάζεστε, ο Ολυμπιακός να τελειώσει το πρωτάθλημα, με 18 βαθμούς παραπάνω από πέρσι;

Το μεγάλο ερώτημα είναι, μπορούν ο προπονητής κι οι παίκτες του Ολυμπιακού να ανταποκριθούν στην πρόκληση;…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.