Η ΑΕΚ και ο Λιβάια που θέλουν νίκη και γκολ σε ντέρμπι

Η ΑΕΚ και ο Λιβάια που θέλουν νίκη και γκολ σε ντέρμπι

Δημήτρης Βέργος
Η ΑΕΚ και ο Λιβάια που θέλουν νίκη και γκολ σε ντέρμπι

bet365

Η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό αναζητεί την πρώτη φετινή της νίκη σε ντέρμπι, ενώ και ο Μάρκο Λιβάια επιθυμεί να βάλει την υπογραφή του με γκολ σε ένα τέτοιο μεγάλο ματς, κάτι που λείπει από το ρεπερτόριό του τη φετινή σεζόν.

Η ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Άρη και η κάκιστη εμφάνιση της ΑΕΚ γέμισαν με προβληματισμό το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Οι παίκτες της Ένωσης δεν έβγαλαν νεύρο και πάθος και αυτό ήταν εκείνο που ενόχλησε γενικότερα πέρα από την ήττα. Γι' αυτό τον λόγο το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό αποκτάει έξτρα σημασία για την ΑΕΚ, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις, αλλά και να πανηγυρίσουν οι κιτρινόμαυροι την πρώτη τους νίκη σε ένα ντέρμπι τη φετινή σεζόν. Κάτι άλλωστε που φάνηκε ξεκάθαρα και μέσα από τα λεγόμενα του Τάσου Μπακασέτα και του Αντρέ Σιμόες που μίλησαν για αντίδραση, αλλά και από εκείνα του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος θέλει από τους παίκτες του να έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους και να τα δώσουν όλα για τη φανέλα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, όχι μόνο απέναντι στους «πράσινους», αλλά και σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν.

Από το περσινό 5-1-0 στο φετινό 0-3-2 των ντέρμπι

Είναι γεγονός πως τα ντέρμπι τη φετινή σεζόν έχουν πληγώσει την ΑΕΚ. Τη στιγμή που πέρυσι ο απολογισμός απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν πέντε νίκες και μία ισοπαλία, φέτος μέχρι στιγμής είναι τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, με την τελευταία να έρχεται με βαρύ σκορ στο Καραϊσκάκη από τους ερυθρόλευκους. Με λίγα λόγια η Ένωση σε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια έχει 13 βαθμούς λιγότερους σε σχέση με την περσινή πρωταθληματική σεζόν, κάτι που της έχει κοστίσει πολύ. Επιπλέον, ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος την περσινή σεζόν είχε αποδείξει ότι έχει το know-how των ντέρμπι, καλείται να βγάλει από τους παίκτες του την ατσάλινη νοοτροπία που τους χαρακτήριζε στα μεγάλα παιχνίδια ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και ένας από αυτούς θα είναι και ο Μάρκο Λιβάια, ο οποίος ψάχνει φέτος μια σπουδαία εμφάνιση σε ένα ντέρμπι.

Μετά τον Πόνσε και ο Λιβάια ψάχνει γκολ και απαντήσεις σε ντέρμπι

Φέτος, μεγάλη συζήτηση είχε γίνει για το γεγονός ότι ο Έκι Πόνσε ενώ σκόραρε ακατάπαυστα, του έλειπε γκολ σε ντέρμπι. Ο Αργεντινός έδωσε τις απαντήσεις του στον δεύτερο γύρο σκοράροντας ήδη δύο κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Κάτι ανάλογο αναζητεί και ο Λιβάια ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς τη φετινή σεζόν εντός των συνόρων σε μεγάλο παιχνίδι έχει καταγράψει μόνο την ασίστ στην κεφαλιά του Πόνσε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ βέβαια υπάρχει και το τέρμα του στα προκριματικά του Champions League με τη Σέλτικ.

Ο Λιβάια έκρινε τρία περσινά ντέρμπι με γκολ και ασίστ

Ο Κροάτης επιθετικός πέρυσι με τα γκολ του είχε δώσει σημαντικούς βαθμούς στην ΑΕΚ στα μεγάλα παιχνίδια, κρίνοντας τέσσερις πόντους με γκολ και επτά στο σύνολο με τη συμμετοχή του. Ο Λιβάια σκόραρε κόντρα στον ΠΑΟΚ και έδωσε με το τέρμα του τη νίκη στην ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ, και την αμέσως επόμενη αγωνιστική στη Λεωφόρο βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις, με την Ένωση να... κλέβει στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Παναθηναϊκό. Φυσικά πριν από όλα αυτά είχε συμβάλλει και αυτός στην ολική ανατροπή (3-2) απέναντι στον Ολυμπιακό δίνοντας την ασίστ στον Μάνταλο στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ.

Ο Λιβάια σε αριθμούς

Οι αριθμοί του Λιβάια στο παραγωγικό κομμάτι αναμένεται να ξεπεράσουν τους περσινούς. Σε γκολ ήδη ο Κροάτης επιθετικός μετράει ένα παραπάνω από πέρυσι (11-10) ενώ του μένει μόλις μια ασίστ ακόμα για να ισοφαρίσει τις περσινές (7-6). Ωστόσο, αυτό που δεδομένα αναζητεί είναι μια μεγάλη και καθοριστική εμφάνιση σε ένα τέτοιο ματς όπως αυτό που έρχεται με τον Παναθηναϊκό. Αρκεί να είναι ο εαυτός του και να αποδείξει εντός των γραμμών την ποιότητα που διαθέτει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα