«Ο ΠΑΟΚ του ‘70» μέσα από δεκάδες κλικ

«Ο ΠΑΟΚ του ‘70» μέσα από δεκάδες κλικ

«Ο ΠΑΟΚ του ‘70» μέσα από δεκάδες κλικ

bet365

«Ο ΠΑΟΚ του ‘70 με τον φακό του Μιχάλη Παππού», με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τα εκατοντάδες στιγμιότυπα από την πορεία του ΠΑΟΚ τη δεκαετία του ’70 παρουσιάζεται αυτό το Σάββατο (9/3).

Μια θρυλική φωτογραφία απεικονίζει την επική ντρίπλα του Γιώργου Κούδα, την ώρα που καταφέρνει να ξεφύγει από το «κλείσιμο» του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Άνθιμου Καψή, ο οποίος γλιστρά και αναγκάζεται να... κρεμαστεί στην κυριολεξία από τη μπλούζα του αρχηγού του ΠΑΟΚ.

Στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να ανακόψει την επέλαση του «Μεγαλέξανδρου», ο Καψήε έπεσε και έκανε φάουλ, επέλεξε όμως να πιάσει τον αντίπαλό του με τα χέρια και όχι να τον «κλαδέψει», προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος να τον τραυματίσει, δείχνοντας έτσι το μεγαλείο του «ευ αγωνίζεσθαι» της εποχής.

Η φωτογραφία αυτή, που τράβηξε ο γνωστός φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης Μιχάλης Παππούς και η οποία χαρακτηρίστηκε ως το σύμβολο του fairplay, αποτέλεσε το έναυσμα για ένα βιβλίο, το «Ο ΠΑΟΚ του ‘70 με τον φακό του Μιχάλη Παππού», με ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό από τα εκατοντάδες στιγμιότυπα από την πορεία του ΠΑΟΚ τη δεκαετία του 1970.,

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, χαιρετίζει την έκδοση και εύχεται να «εμπνέουν οι θρίαμβοι του ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 1970», ενώ γνωστοί λογοτέχνες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ειδικοί της φωτογραφίας αλλά και ποδοσφαιριστές (Γιώργος Αναστασιάδης, Κούλης Αποστολίδης, Μάκης Βοϊτσίδης, Πάνος Θεοδωρίδης, Γιώργος Κατσάγγελος, Γιώργος Κούδας, Γιώργος Λιάνης, Γιάννης Λογοθέτης, Γιώργος Λυσαρίδης, Κώστας Μπλιάτκας, Σταύρος Πετρακόπουλος, Στράτος Σιμιτζής) συμμετέχουν στο βιβλίο.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τον εκδοτικό οίκο Univereity Studio Press και θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 11.00 στο «Μακεδονία Παλλάς», ενώ την Κυριακή 10/3 οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα υπογράψουν το βιβλίο στο PAOK FC Official Store στο γήπεδο της Τούμπας πριν από τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα