ΠΑΟΚ: Ο Βάλτερ Σκότσικ θέλει να έρθει στην απονομή του τίτλου!

ΠΑΟΚ: Ο Βάλτερ Σκότσικ θέλει να έρθει στην απονομή του τίτλου!

Gazzetta team
ΠΑΟΚ: Ο Βάλτερ Σκότσικ θέλει να έρθει στην απονομή του τίτλου!

bet365

Ο Βάλτερ Σκότσικ, ο προπονητής του τελευταίου πρωταθλήματος που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, εξέφρασε την επιθυμία να έρθει στη Θεσσαλονίκη για την απονομή του τίτλου!

Ο 78χρονος, πλέον, Αυστριακός μένει σε ένα προάστιο της Βιέννης, περνάει τον ελεύθερο χρόνο του παίζοντας τένις, αλλά δεν ξεχνάει να ενημερώνεται για τον ΠΑΟΚ, όπως υποστήριξε σε συνέντευξη του στην «Live Sport».

– Κύριε Σκότσικ καλησπέρα. Ήσασταν ο προπονητής του τελευταίου πρωταθλήματος. Πώς νιώθετε που ο ΠΑΟΚ θα πάρει ξανά τον τίτλο μετά από 34 χρόνια;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ο ΠΑΟΚ μπορεί να αναδειχτεί και πάλι πρωταθλητής Ελλάδας μετά από τόσα πολλά χρόνια. Θα είναι μία ιστορική στιγμή για την ομάδα η επανάληψη του κατορθώματος που κάναμε εμείς το 1985. Και μόνο το ότι ο ΠΑΟΚ έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα από τότε δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας. Είμαι πραγματικά ευτυχής για την επικείμενη ανάδειξη του ΠΑΟΚ ως πρωταθλητή στην Ελλάδα».

-Ενημερώνεστε για τα νέα του ΠΑΟΚ;

«Μιλάω συχνά στο τηλέφωνο με τον μεταφραστή μου στον ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή τον Γιάννη Σαμπανίδη και μου λέει τα πάντα για την ομάδα. Έτσι, δεν έχασα επαφή με την ομάδα από τότε που έφυγα. Μαθαίνω πάνω, κάτω το τι συμβαίνει και χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ προοδεύει σε όλα τα επίπεδα, διοικητικά και αγωνιστικά, ειδικά τα τελευταία χρόνια».

-Πώς νιώθετε που ακόμα σας θυμούνται όλοι στον ΠΑΟΚ ως τον προπονητή που πήρε το τελευταίο πρωτάθλημα;

«Νιώθω περηφάνια και μεγάλη ικανοποίηση που με θυμούνται οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ακόμα και αναγνωρίζουν το έργο που άφησα στην ομάδα και το οποίο επισφραγίστηκε με την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος Ελλάδας το 1985».

-Τι θυμάστε από την χρονιά του πρωταθλήματος του 1985;

«Εμείς τότε δεν πήραμε αήττητοι το πρωτάθλημα, όπως η σημερινή ομάδα, ίσως γιατί και οι αντίπαλοί μας ήταν πιο δυνατοί. Οι ομάδες της Αθήνας, αλλά και οι επαρχιακές ομάδες ήταν πολύ καλές εκείνη την περίοδο. Θυμάμαι, ότι κάναμε την πρώτη μας ήττα την 13η αγωνιστική στην Κρήτη, χάσαμε με 3-1 από τον ΟΦΗ. Θυμάμαι βέβαια και την μεγάλη νίκη στην Αθήνα επί του Παναθηναϊκού με 0-1. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου, ότι μας περίμεναν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στην επιστροφή 10.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για να μας επιβραβεύσουν. Δεν έχω ζήσει ξανά κάτι παρόμοιο. Ήταν απίστευτο. Θυμάμαι και την φιέστα της απονομής στην γεμάτη Τούμπα μετά το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καταπληκτική. Ήταν αξέχαστες στιγμές. Είχαμε εξαιρετικούς παίκτες και τιμ συνεργατών, με πρωτοστάτες τον Κούδα και τον Φορτούλα. Υπήρχε απόλυτα ομαδικό πνεύμα».

-Ποιες άλλες αναμνήσεις έχετε από την Τούμπα;

«Την φανταστική ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σε κάθε ματς. Ήταν πάντα ο 12οςπαίκτης της ομάδας μας. Έδιναν ώθηση στους παίκτες να αποδώσουν ακόμα και πάνω από τις δυνατότητές τους».

-Τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για εσάς;

«Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας μου. Στον ΠΑΟΚ πέρασα από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου. Είναι αξέχαστες οι αναμνήσεις που έχω από την θητεία μου στον ΠΑΟΚ».

-Θα θέλατε να προσκληθείτε από τον ΠΑΟΚ στην φιέστα απονομής του φετινού πρωταθλήματος;

«Μα φυσικά. Θα το ήθελα πολύ. Να σας πω την αλήθεια το περίμενα με ανυπομονησία και πέρυσι, που ο ΠΑΟΚ έφτασε πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλα δείχνουν, όμως, ότι φέτος δεν θα χάσει το πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Χαιρετισμούς σε όλους τους παλιούς μου παίκτες, φίλους, συνεργάτες και σε όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Πέρασα υπέροχα στην Θεσσαλονίκη».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα