Ολόκληρη η απόφαση για το ΟΦΗ-Αιγινιακός (pics)

Ολόκληρη η απόφαση για το ΟΦΗ-Αιγινιακός (pics)

Gazzetta team
Ολόκληρη η απόφαση για το ΟΦΗ-Αιγινιακός (pics)

bet365

Ολόκληρη η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό των ΟΦΗ και Αιγινιακού, μετά την απόφαση για ενοχή τους σχετικά με τη χειραγώγηση του μεταξύ τους αγώνα για τη Football League 2017/18.

Από την Επιτροπή της ΕΠΟ προέκυψε η απόφαση σε πρώτο βαθμό για υποβιβασμό του ΟΦΗ αλλά και του Αιγινιακού, αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση και το σκεπτικό με βάση το οποίο κατέληξε η Επιτροπή στις εξής κυρώσεις.

Μεταξύ άλλων από το σκεπτικό της απόφασης προκύπτει πως σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε η κατάθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, καθώς ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου έχει καταγγείλει τόσο ότι ο Γιάννης Νιώπας, τότε πρόεδρος του Αιγινιακού, του πρότεινε να συμμετάσχει σε κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων της Football League, όσο και πως ήταν χειραγωγημένο το ματς ΟΦΗ – Αιγινιακός, ώστε η ομάδα του να χάσει με περισσότερα από τρία γκολ διαφορά.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ενώ η ΠΑΕ Αιγινιακός ηττάτο ήδη με 4-0, ο Φώτιος Τσάλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ιωάννη Νιώπα και με τον Αλέξανδρο Μαχαιρίδη και ισχυριζόμενος ότι είχε στοιχηματίσει ότι θα σημειώνονταν πάνω από 4 τέρματα από την ΠΑΕ ΟΦΗ, απαιτούσε, απειλούσε και πίεζε και τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Αιγινιακός να δεχθεί η τελευταία δύο τουλάχιστον ακόμη τέρματα, γεγονός που συνέβη». Παράλληλα αναφέρεται πως ο τότε πρόεδρος του ΟΦΗ έδωσε χρήματα για να μετακινηθεί η ομάδα του Αιγινιακού, ενώ για εκείνους που ταξίδεψαν ατομικά και όχι με την υπόλοιπη αποστολή στο σκεπτικό γράφεται πως «οι ισχυρισμοί που προέβαλαν για να δικαιολογήσουν την αεροπορική τους μετακίνηση, δεν κρίνονται πιειστικοί, λαμβάνοντας υπόψη ότι ουδέποτε είχαν μεταβεί στο παρελθόν πριν τον επίμαχο αγώνα, ούτε μετέβησαν ξανά, μετά απ' αυτόν, ξεχωριστά από την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας, όπως οι ίδιοι ανέφεραν εξεταζόμενοι και δεν προκύπτει να είχαν καν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα αεροπορικά εισιτήρια εξ ιδίων».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα