Πότε θα κάνει... εξυγίανση;

Θοδωρής Βασίλης
Πότε θα κάνει... εξυγίανση;

bet365

Ο Πανιώνιος γνώρισε την ήττα από τον Ατρόμητο εξαιτίας άλλης μιας κάκιστης διαιτησίας στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία προστέθηκε σε αυτή της Τούμπας για το Κύπελλο. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Προσπαθείς να γράψεις για μπάλα, για το τι κάνουν οι 22 ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά για άλλη μια φορά ο διαιτητής γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Την Τετάρτη στην Τούμπα ήταν ο Σκουλάς με το πέναλτι που έδωσε στον ΠΑΟΚ και του χάρισε την πρόκριση, για να έρθει τέσσερις ημέρες αργότερα ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης στο Περιστέρι και ουσιαστικά να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του Πανιωνίου με τον Ατρόμητο.

Φαίνεται πως το να ζητάς το δίκιο σου και να το φωνάζεις όταν σε αδικούν όχι μόνο δεν βρίσκεις το δίκιο σου αλλά μπορεί και να σε τιμωρούν με τον χειρότερο τρόπο. Κάτι τέτοιο έπαθε ο Πανιώνιος στο Περιστέρι. Οι «κυανέρυθροι» έβγαλαν σκληρή ανακοίνωση για την διαιτησία του προημιτελικού της Τούμπας, φωνές που μάλλον δεν άρεσαν στην ΚΕΔ η οποία αποφάσισε να «τιμωρήσει» τους «κυανέρυθρους» με μια νέα υπέροχη διαιτησία.

Τι έκανε ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης και φωνάζει ο Πανιώνιος; Αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Αρχικά ακύρωσε καθαρό γκολ του Ντουρμισάι στο 10ο λεπτό και στην επόμενη φάση έδωσε πέναλτι σε τράβηγμα του Κουλούρη από τον Μαξίμοβιτς, σε μια φάση που έχει προηγηθεί επιθετικό φάουλ από τον επιθετικό των Περιστεριωτών, αφού πρώτα αυτός τραβάει την φανέλα του ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου.

Κι επειδή το ποδόσφαιρο είναι και άθλημα ψυχολογίας, το 0-1 έγινε 1-0 και κάπου εκεί το ματς τελείωσε. Με τους «κυανέρυθρους» να κουβαλάνε τρομερή κούραση από την υπερπροσπάθεια της Τούμπας, αλλά και τις επιπλέον απουσίες (Κόρμπος, Τσιλούλης, Μανθάτης εκτός) να δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο του Άκη Μάντζιου, αλλά και με έναν αντίπαλο αξιόλογο θα έπρεπε να γίνει υπέρβαση για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και λίγα λεπτά αργότερα από το πουθενά το 2-0 με το αυτογκόλ του -κάκιστου- Μπανανά και πλέον αυτό που έπρεπε να κάνει ο Ατρόμητος ήταν να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ αφού χωρίς να ανεβάσει στροφές είχε ήδη προβάδισμα δύο γκολ. Και αυτό έκανε, με τον Ενσικουλού να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. Το ματς είχε τελειώσει με τον Μπανανά να ολοκληρώνει τη κακή του εμφάνιση με την φάση στο 89' όταν σε κενό τέρμα καταφέρνει να στείλει την μπάλα άουτ.

Πλέον, στον Πανιώνιο θα πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια τους, να επικεντρωθούν στην ψυχολογία των παικτών η οποία μετά τα δύο ματς και τις αποφάσεις των διαιτητών βρίσκεται στα τάρταρα. Το ευχάριστο είναι ότι θα υπάρξουν επιστροφές και η τεχνική ηγεσία θα μπορεί να έχει περισσότερες επιλογές ώστε να μην πηγαίνει σε αλχημείες όσον αφορά την κατάρτιση της ενδεκάδας για να καλύψει τις όποιες απουσίες.

ΥΓ. Βλέποντας για άλλη μια φορά τις διαιτησίες και το πως οι μεγάλοι χρησιμοποιούν τους μικρούς φτάνεις στην συνειδητοποίηση. πως δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα με το ποδόσφαιρο μας. Αυτό λειτουργεί όπως λειτουργεί κι έτσι θα λειτουργεί. Το δόγμα «ή είσαι μαζί μας ή εναντίον μας» κυριαρχεί και συ την ίδια ώρα να προσπαθείς να μείνεις καθαρός αποβάλλοντας τις όποιες ταμπέλες.

ΥΓ1. Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Ούτε προφήτης να ήσουν με αυτά που έλεγες την Πέμπτη. Και δυστυχώς δικαιώθηκες γιατί ξέρουμε πως λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να ξέρεις όμως ότι στην Πλατεία θα αντέξουν ότι και να ακολουθήσει.

ΥΓ2. Τελικά όποιος έρχεται στην χώρα μας παίρνει όλα τα κακά χούγια. Θυμάμαι ο κύριος Κάναντι μετά την διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου που είχε αδικήσει τον Ατρόμητο είχε φτάσει στο σημείο να λέει ότι θα φύγει από την Ελλάδα. Κόντρα στον Πανιώνιο δεν είπε κουβέντα για τα σφυρίγματα του Ζαχαριάδη, ίσως γιατί τέτοιες διαιτησίες τον κρατάνε στην Ελλάδα. Κρίμα γιατί με την γενικότερη στάση του έδειχνε ότι δεν είχε καμία σχέση με την τοξικότητα που βγάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ3. Είναι η χρονιά του και δικαίως θα κάνει το μεγάλο βήμα. Ο Ντουρμισάι είναι ένα παιδί που έχει δείξει την αξία του και είναι ευτύχημα για τον Πανιώνιο που έχει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, κυρίως έναν σπουδαίο χαρακτήρα.

ΥΓ4. Αρνητικός και αδιάφορος για άλλη μια φορά ο Σπιριντόνοβιτς. Ο παίκτης φαίνεται ξενερωμένος και το μυαλό του είναι στο πότε θα φύγει από τον Πανιώνιο. Καλό είναι το καλοκαίρι και να βρεθεί η καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα