Ο Άρης, οι 14 βαθμοί και οι σχεδόν διπλάσιες τελικές από τους αντιπάλους του

Ο Άρης, οι 14 βαθμοί και οι σχεδόν διπλάσιες τελικές από τους αντιπάλους του

bet365

Οι αριθμοί είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας προόδου μιας ομάδας κι αυτό αποδεικνύουν στην περίπτωση του Άρη.

Τα αριθμητικά δεδομένα αντλήθηκαν από τις τελευταίες έξι αγωνιστικές στο πλαίσιο της Σούπερλιγκα όπου το πρώτο ευνόητο συμπέρασμα είναι ότι ο Άρης μαζί με τους ΠΑΟΚ και Ατρόμητο είναι οι πιο αποτελεσματικές ομάδες, καθώς συγκέντρωσαν από 14 βαθμούς. Βέβαια, για να συμπληρωθεί η λίστα, απομένει και το αποψινό (4/3) παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Πειραιώτες συγκέντρωσαν 12 βαθμούς στα τελευταία πέντε παιχνίδια κι αν κερδίσουν τον Απόλλωνα, αυτομάτως θα αναρριχηθούν στην κορυφή της σχετικής λίστας με 15 βαθμούς.

Στην περίπτωση του Άρη, αν οι 14 βαθμοί επιβεβαιώνουν την πρόοδο, υπάρχουν και τα… επιμέρους τα οποία μάλλον είναι περισσότερα ενδεικτικά. Δεν είναι τυχαίο δηλαδή ότι με αφετηρία τον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη (στις 31 Ιανουαρίου) έως και το πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΚ, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δέχθηκε μόλις δύο τέρματα. Κι αυτό βέβαια έχει την εξήγησή του, για την ακρίβεια φαίνεται μέσα από την αμυντική λειτουργία των «κίτρινων» και την ικανότητά της να… δένει χειροπόδαρα τους αντιπάλους της.

Σ’ αυτά τα έξι παιχνίδι μόλις δύο ομάδες «κατάφεραν» να κάνουν τελική προσπάθεια εντός περιοχής. Δύο έκανε ο Αστέρας Τρίπολης όταν το σκορ ήταν στο 0-3 στο δεύτερο ημίχρονο του συγκεκριμένου αγώνα και μία ο Πανιώνιος. Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν έκαναν ούτε μία! Συνολικά, οι συγκεκριμένοι έξι αντίπαλοι του Άρη έκαναν συνολικά 32 τελικές προσπάθειες, σχεδόν τις μισές σε σχέση με αυτές που είχε ο Άρης. Ειδικότερα, οι Θεσσαλονικείς είχαν 56 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 22 μέσα από την περιοχή του αντιπάλου. Δηλαδή, στο κομμάτι των τελικών προσπαθειών ο Άρης έκανε εννιά φορές περισσότερες σε σχέση με τους αντιπάλους της!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα