Στον ΠΑΣ Γιάννινα ζητάνε το αυτονόητο, ίδια αντιμετώπιση σε όλους

Θοδωρής Βασίλης
Στον ΠΑΣ Γιάννινα ζητάνε το αυτονόητο, ίδια αντιμετώπιση σε όλους

bet365

Για άλλη μία αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα αδικήθηκε κατάφωρα από την διαιτησία με τους Ηπειρώτες πλέον να σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Έχει καταντήσει αστείο στα όρια του γραφικού την φετινή σεζόν με τις εις βάρος αποφάσεις της διαιτησίας κατά του ΠΑΣ Γιάννινα. Γραφικό μεν, πραγματικό δε. Και αυτό γιατί για άλλο ένα ματς οι αποφάσεις των ανθρώπων με τα μαύρα δεν επέτρεψαν στον ΠΑΣ Γιάννινα να πάρει αυτό που δικαιούται από τον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κόντρα στην Ξάνθη ήξερε καλά πως με νίκη, και με βάση τα άλλα αποτελέσματα των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή, θα έκανε σημαντικό βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού. Για άλλη μια φορά όμως, οι αποφάσεις των διαιτητών δεν του το επέτρεψαν. Αυτή την φορά ήταν οι αποφάσεις του Ευάγγελου Γρατσάνη ο οποίος κόντρα στην Ξάνθη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με τα σφυρίγματα του συνέβαλε κατά πολύ στο να μείνει το 0-0. Αρχικά, ο ρέφερι του συνδέσμου Τρικάλων δεν έδωσε πέναλτι στο χέρι του Μπαξεβανίδη, για να αναλάβει στη συνέχεια δράση ο βοηθός Δημόπουλος ο οποίος υπέδειξε τρεις φορές σε θέση οφσάιντ τους Μάνο, Λεό και Σερεγκασβίλι. Και όλα αυτά μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την μη αποβολή του Μπαξεβανίδη και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μιχαήλ και κατά συνέπεια την αποβολή του και θα καταλάβει κανείς πως η διαιτησία του Σαββάτου είναι από αυτές που λέμε σε σφάζουν με το βαμβάκι.

Και αν γινόταν μία φορά την φετινή σεζόν δεν θα μιλούσε κανένας, αλλά αυτό το πράγμα με τις κόντρα διαιτησίες στον ΠΑΣ Γιάννινα πλέον έχει παρατραβήξει. Ο «Άγιαξ» είναι με διαφορά η πιο αδικημένη ομάδα φέτος στην Super League, έχει μπει για τα καλά στο μάτι της εξυγίανσης και όσο φτάνουμε στο τέλος του πρωταθλήματος φαίνεται πως η ομάδα θα κυνηγηθεί ακόμα περισσότερο. Αν δει κανείς τις φετινές διαιτησίες θα καταλάβει κάποιος πως αυτή την στιγμή ο ΠΑΣ μπορεί να ήταν και άνετος στην βαθμολογία, αν απλά οι διαιτητές έκαναν την δουλειά τους, τα αυτονόητα δηλαδή, και να μην σφυρίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αυτό είναι το έβδομο ματς την φετινή σεζόν που μια απόφαση του ρέφερι δεν επιτρέπει στους Ηπειρώτες αν όχι να πάρουν αυτό που δικαιούνται, αλλά τουλάχιστον να διεκδικήσουν από ένα αγώνα. Και αυτό είναι που ζητάνε στον ΠΑΣ και αυτό ζήτησε και ο Γιώργος Χριστοβασίλης στην συνάντηση που είχε με τον αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περείρα μετά από αγώνα που η ομάδα είχε αδικηθεί. Το παιχνίδι να παιχτεί επί ίσοις όροι, ούτε εύνοια ούτε σφαγή κάποιας άλλης ομάδας.

Οι σφαγές κατά του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησαν από το Περιστέρι και την μη υπόδειξη πέναλτι από τον διαιτητή Κοτσάνη στην ανατροπή του Ξυδα από τον Μπρούνο με τις δύο ομάδες εκείνη την στιγμή στο 0-0. Με ένα 0-1 (αν ευστοχούσε) υπέρ του ΠΑΣ ίσως τώρα να είχαμε ένα διαφορετικό ματς, με τον Ατρόμητο να επικρατεί τελικά με 1-0.

Επόμενη τραγική διαιτησία έλαβε μέρος την 8η αγωνιστική στην Ξάνθη. Ανύπαρκτο πέναλτι στο τζαρτζάρισμα του Αποστολόπουλου στον Μπρίτο το οποίο απέκρουσε ο Βελλίδης, για να έρθει το 1-1 από φάουλ που δεν υπήρξε ποτέ στον Τζουρίσκοβιτς. Για να ολοκληρωθεί το ρειστάλ διαιτησίας, έρχεται και το οφσάιντ στον Ξύδα που έβγαινε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς.

Μετά την Ξάνθη, ήρθε το ματς της Λάρισας όπου η ΑΕΛ προηγείται με γκολ του Γκόλια σε μια φάση που ο Φατιόν είναι οφσάιντ κι επηρεάζει, για να ολοκληρωθεί η καταπληκτική διαιτησία του Ζαχαριάδη με την αποβολή του Τσικάρσκι στο 48'.

Οι εις βάρος αποφάσεις κατά του ΠΑΣ δεν σταματάνε εδώ, αφού την 12η αγωνιστική ο ΟΦΗ προηγείται μέσα στους Ζωσιμάδες με φάουλ για μπλοκάρισμα της μπάλας από τον Βελλίδη εκτός περιοχής με το ριπλέι να δείχνει πως η μπάλα βρισκόταν κανονικά εντός.

Στην Τούμπα, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη είδαν άλλη μια φορά μια εις βάρος τους διαιτητή απόφαση να αλλοιώνει τις συνθήκες ενός αγώνα, όταν καταλογίζεται πέναλτι στο φάουλ του Ευαγγέλου το οποίο έχει γίνει εκτός περιοχής με τον ΠΑΣ τελικά να γνωρίζει την ήττα με 2-1.

Επόμενη σφαγή των Ηπειρωτών είναι με την έτερη ομάδα της Θεσσαλονίκης όταν στο 0-0 δεν δίνεται καθαρό πέναλτι σε χέρι του Κόρχουτ για να έρθει και το ματς του Σαββάτου να δέσει το γλυκό. Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν λένε ότι σε όλα αυτά τα ματς θα κέρδιζαν ή θα έπαιρναν βαθμούς. Πολύ πιθανό να έχαναν ορισμένα από αυτά. Αυτό όμως που δεν δέχονται είναι να σφυρίζεις με δύο μέτρα και δύο σταθμά και να είναι πάντα τα σφυρίγματα κατά μιας συγκεκριμένης ομάδας

Κάποτε ήταν της μόδας η έκφραση: «φτιάξτε ομάδα να κερδίζετε και την διαιτησία». Ε στον ΠΑΣ δεν πρόκειται να φτιάξουν ομάδα για να κερδίσουν την διαιτησία, αυτό που θέλουν είναι να ισχύουν οι κανονισμοί για όλους το ίδιο. Το αυτονόητο δηλαδή. Ειδικά τώρα που η μπάλα καίει και τα πράγματα ζορίζονται.

ΥΓ. Συγνώμη αλλά μετά τις αποφάσεις του Γαρτσάνη και των βοηθών του, το αγωνιστικό κομμάτι και η όποια καλή ή κακή εμφάνιση μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Κι εδώ που έχει φτάσει ο ΠΑΣ αυτό που μετράει είναι η συγκομιδή βαθμών ανεξαρτήτου εμφάνισης. Τα όποια λάθη έγιναν είτε το καλοκαίρι είτε τον Ιανουάριο μπορούν να συζητηθούν στο τέλος της σεζόν και αφού οι Ηπειρώτες καταφέρουν να εξασφαλίσουν την παραμονή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα