Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο…

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης βρίσκει άκρως διδακτικό το «τρίτο ημίχρονο» του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα…

Ακούς τον Ραζβάν Λουτσέσκου να λέει πως «είναι επικίνδυνο να σκεφτούμε ότι είμαστε πρωταθλητές». Διαβάζεις στο Instagram την ανάρτηση του μετρημένου, μετά από έναν ακόμη θρίαμβο στην Αθήνα, Γιώργου Σαββίδη, βλέπεις τον Αντρέ Βιεϊρίνια να δηλώνει ότι «δε θα χαλαρώσουμε μέχρι να σηκώσουμε την κούπα» και δεν μπορείς παρά να αντιληφθείς και να παραδεχθείς ότι ο ΠΑΟΚ άλλαξε, μεγάλωσε και έβαλε μυαλό… Έρχεται λίγο μετά και ο Μαουρίσιο να πει ότι ήταν «απλώς μια νίκη ακόμα» και η κουβέντα σταματάει κάπου εκεί.

«Τον Ατρόμητο να κερδίσω», που λένε και εδώ πάνω…

Η προσήλωση στο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι το κυριότερο συστατικό της εκπληκτικής κούρσας του «Δικεφάλου» προς τον τίτλο. Στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, απέναντι σε μια ιστορικά μεγάλη ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια σε κέρδιζε απ’ τα αποδυτήρια, επιβεβαιώθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο πως αυτός ο ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Ενας ΠΑΟΚ που στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, προσέξτε, έχει να επιδείξει: Τέσσερις νίκες με 4-0, 0-3, 2-0 και 0-2. Εντεκα γκολ υπέρ και κανένα κατά!!!

Οι «ασπρόμαυροι» έχουν ανοίξει την ψαλίδα από όλες τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω τους στο βαθμολογικό πίνακα και με το άνετο πέρασμα τους από το «Σπύρος Λούης» (απ)έδειξαν ότι είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Αλήθεια, τι άλλο να κάνει για να το αποδεχθούν όλοι; Όσο κι αν επιχειρείται από πολλούς να γίνει η «μέρα-νύχτα», η αλήθεια θα λάμψει και θα επιβεβαιώσει την πραγματικότητα, όσο σκληρή κι αν είναι, ενδεχομένως και μη αποδεκτή από αρκετούς. Όμως, αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό», είχε πει κάποτε ο Αμερικανός πρόεδρος, Αβραάμ Λίνκολν. Δίκιο, θα είχε… Στο ποδόσφαιρο ότι κι αν κάνεις, ότι κι αν πεις, ότι κι αν σκαρφιστείς για να πετάξεις την «μπάλα στην κερκίδα», στο τέλος θα κερδίσει ο καλύτερος. Νομοτελειακά. Αυτό συνέβη και στο ΟΑΚΑ. Στο τέλος κέρδισε η καλύτερη και ανώτερη σ’ όλα τα επίπεδα ομάδα, που αν ήθελε να διαλύσει τον Παναθηναϊκό θα το έκανε και μάλιστα εύκολα.

Και ποιος ΠΑΟΚ; Αυτός που κουβαλούσε 120 εξαντλητικά λεπτά κόντρα στον Πανιώνιο μεσοβδόμαδα, αυτός που έμεινε πάλι με 10 παίκτες,, λόγω της σωστής κι ανόητης αποβολής του Λέο Ζαμπά, αυτός ο ΠΑΟΚ, λοιπόν μπόρεσε και βγήκε, μετά το 80ο λεπτό δύο φορές, «τρεις εναντίον ενός», με τον 32χρονο Κρέσπο να ηγείται της μιας κόντρας φτάνοντας με άνεση στην περιοχή του Διούδη, αποδεικνύοντας την τρομερή δουλειά που γίνεται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του, αλλά και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα στο ρόστερ, που εδώ είμαστε, απ’ του χρόνου θα ξεφύγει κι άλλο ποιοτικά. Θυμηθείτε, το…

Εν κατά κλείδι ήταν ένα εύκολο βράδυ για τον ΠΑΟΚ, που πέτυχε ένα γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου, διαχειρίστηκε σωστά τις όποιες δυσκολίες βρήκε στο δρόμο του και με κορυφαίους Βαρέλα – Κρέσπο – Σάχοφ, έφτασε στην 20η νίκη σε 23 αγώνες!

Κλείνοντας ας πούμε κάτι και για τη διαιτησία, αφού τόσο πολύ σας αρέσει… Ο Δανός Γιάκομπ Κέλε δεν έκανε κατάχρηση των σφυριγμάτων. Σφύριξε έτσι όπως σφυρίζουν οι περισσότεροι Βορειοευρωπαίοι διαιτητές, αλλά ένα δύο λαθάκια τα έκανε εις βάρος του ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να δώσει, αλλά δεν έδωσε, το πέναλτι στην ανατροπή του Μπίσεσβαρ από τον Μαυρομάτη, ενώ έχασε τελείως τη φάση, όπου ο Γιόχανσον χτυπάει τον Βιεϊρίνια.

Και πάλι, όμως, ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε, ανταποκρίθηκε, άντε να δούμε πότε θα αντιληφθείτε όλοι ότι φέτος θα κατακτήσει το πιο καθαρό και παλικαρίσιο πρωτάθλημα των τελευταίων 20 ετών…

ΥΓ: Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Ευθύμης Κουλούρης, ένα παιδί του ΠΑΟΚ, έχει φτάσει τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα και οδηγεί την κούρσα των σκόρερ. Ενα παιδί που λογικά θα επιστρέψει το καλοκαίρι στην Τούμπα. Η εκτόξευση της αυτοπεποίθησης του νεαρού φορ παίζοντας με τη φανέλα του Ατρόμητου είναι άκρως εντυπωσιακή και διδακτική για τα παιδιά αυτών των ηλικιών, που δεν χωρούν όλα στην πρώτη ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.