Μαρτίνς: Το πολύ δύσκολο... δρομολόγιο του Πορτογάλου από την Μίλαν στην Λαμία! (pics)

Μαρτίνς: Το πολύ δύσκολο... δρομολόγιο του Πορτογάλου από την Μίλαν στην Λαμία! (pics)

bet365

Ο Πέδρο Μαρτίνς παραμένει ένα κεντρικό πρόσωπο στον Ολυμπιακό μετά τον ηχηρό αποκλεισμό από την Λαμία. Η στήριξη σημαντικού ποσοστού του κόσμου στον Πορτογάλο, το μετέωρο βήμα της επόμενης ημέρας και το... δρομολόγιο από Μίλαν έως Λαμία!

Από αυτήν εδώ την διαδικτυακή γωνιά έχουμε υποστηρίξει από την αρχή της σεζόν πως ένα πρότζεκτ κρίνεται πάντα στο τέλος μίας αγωνιστικής περιόδου και αυτό δεν αλλάζει ανεξάρτητα από τις επόμενες αποφάσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όταν μία ομάδα έχει τόσες πολλές αλλαγές από το καλοκαίρι και μετά ποτέ δεν είναι εύκολη η μετάβαση από την μία χρονιά στην άλλη. Προφανώς όμως και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ηχηρή αποτυχία των Πειραιωτών με την Λαμία με τις πιο μεγάλες ευθύνες να βαραίνουν παίκτες και προπονητή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως έχει πετύχει κάτι το αξιοσημείωτο και το οποίο έχουμε εισπράξει ως γενικότερη κρίση και άποψη. Έχει καταφέρει να τον στηρίζει ακόμα και τώρα ένα σημαντικό μέρος του κόσμου του Ολυμπιακού (σ.σ. παρά την σκληρή ανακοίνωση της Θύρας 7) και να θεωρεί πως θα πρέπει να τελειώσει την χρονιά. Ο Ίβηρας όμως μετά από έναν τέτοιο αποκλεισμό έχει μπροστά του ένα αβέβαιο μέλλον στον πάγκο του Ολυμπιακού. Είναι μετέωρο το επόμενό του βήμα.

Και όλα αυτά διότι... πληγώθηκε και έχασε... κανονάκια και πόντους από συγκεκριμένα ματς: με ΟΦΗ εκτός, με ΠΑΟΚ εκτός, με Ντιναμό Κιέβου (σ.σ. και τα δύο ματς) και εσχάτως οι αναμετρήσεις με την Λαμία στο Κύπελλο και ο αποκλεισμός. Μέσα από όλα αυτά ότι και με την δική του συμμετοχή στις 28 Φλεβάρη ο Ολυμπιακός μένει εκτός από όλους τους στόχους του. Αντίστοιχα αποθεώθηκε ή έστω σχολιάστηκε θετικά για τη νίκη - πρόκριση με την Μίλαν, την τεσσάρα με την ΑΕΚ και εμφανίσεις όπως το 5-1 επί του ΟΦΗ ή και η πρόκριση με την Ξάνθη στο Κύπελλο. Ο 48χρονος Πορτογάλος προπονητής σε 41 αναμετρήσεις φέτος με τον Ολυμπιακό έχει 26 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες. Εάν εξαιρέσει κανείς τις ήττες με Μπέτις και Μίλαν εκτός έδρας στο Europa όλες οι άλλες ήττες του ήταν δύσκολες ήττες και βραδιές που δεν μπορούσαν να είναι εύκολα διαχειρίσιμες.

Γενικά ως Οργανισμός ο Ολυμπιακός βραδιές όπως ο αποκλεισμός με την Λαμία δεν μπορεί να τις αποδεχθεί. Είναι κάτι δύσκολο και... ξένο ως προς τη νοοτροπία που έχει η ομάδα. Εάν δει κανείς τα δύο ματς με την Λαμία στο Κύπελλο ο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν το κυρίαρχο βάρος της ευθύνης. Εάν πάει συνολικά στην χρονιά πάντα την βασική ευθύνη και την πρώτη ευθύνη την έχει η διοίκηση: από τον σχεδιασμό του καλοκαιριού μέχρι τον Γενάρη και την συνέχειά του.

Οι ομάδες γενικά φτιάχνονται με υπομονή, σωστό σχέδιο, σταθερότητα και ηρεμία. Όταν είσαι από την μία στην αποθέωση και από την άλλη στα... κάγκελα αυτό δεν είναι κάτι εύκολο. Ο Ολυμπιακός έχει περάσει μία διετία πολλών και μεγάλων αλλαγών σε όλα του τα επίπεδα. Δεν είναι κάτι απλό και εύκολο αυτό. Από το να αλλάζει προπονητές διαρκώς όπως πέρυσι το να κρατήσει έναν προπονητή με τα συν και τα πλην του μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι ένα σημαντικό δείγμα αλλαγής πλάνου και νοοτροπίας και σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση. Εδώ βέβαια υπάρχει ο αντίλογος πως 2η χρονιά χωρίς τίτλο είναι... βαρύ για έναν Οργανισμό όπως ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός είναι όμως ο ίδιος Οργανισμός που τα προηγούμενα χρόνια σάρωνε τίτλους και έκανε το επτά στα επτά. Έχει τα στοιχεία αυτά που μπορούν να τον επαναφέρουν εκεί. Θα αντέξει στον χρόνο για να το δει αυτό ο Μαρτίνς; Δεν είναι σίγουρο. Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν μπορεί να του πει ότι δεν πάλεψε ή ότι δεν προσπάθησε. Δείτε στην Gallery τα ματς του Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό από το Transfermarkt:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα