ΑΕΚ: Πόνσε, Μάνταλος και Λιβάια βάζουν την υπογραφή τους στις νίκες

ΑΕΚ: Πόνσε, Μάνταλος και Λιβάια βάζουν την υπογραφή τους στις νίκες

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Πόνσε, Μάνταλος και Λιβάια βάζουν την υπογραφή τους στις νίκες

bet365

Συμμετοχή στα 2/3 των γκολ της ΑΕΚ έχουν Έκι Πόνσε, Πέτρος Μάνταλος και Μάρκο Λιβάια, οι οποίοι έχουν βάλει την υπογραφή τους σχεδόν σε όλες τις νίκες της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ στο 3-0 απέναντι στον Ατρόμητο θύμισε εκείνη της περσινής σεζόν, με την ταυτότητα του Μανόλο Χιμένεθ. Όλοι όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν το 100% μέχρι το τέλος, κάτι που έχει ζητήσει άλλωστε ο Σεβιγιάνος κόουτς από τους παίκτες του, θέλοντας να βλέπει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό πάθος, καρδιά και ψυχή. Φυσικά, στο παραγωγικό κομμάτι οι Έκι Πόνσε, Πέτρος Μάνταλος και Μάρκο Λιβάια ήταν εκείνοι που έβαλαν την υπογραφή τους. Ο πρώτος αποδεικνύοντας το ένστικτο του γκολ που διαθέτει ανοίγοντας για ακόμα μια φορά τον δρόμο της νίκης, ο δεύτερος δείχνοντας ότι έχει το ειδικό βάρος να ηγείται της ΑΕΚ και με τα δύο γκολ που σημείωσε και ο τρίτος παίρνοντας τον ρόλο του δημιουργού στα τέρματα των κιτρινόμαυρων.

Πόνσε, Λιβάια, Μάνταλος «μέσα» στα 2/3 των γκολ της ΑΕΚ

Οι τρεις τους έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος στο παραγωγικό κομμάτι της ΑΕΚ από το ξεκίνημα της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Πόνσε με 17 γκολ, ο Μάνταλος με οκτώ και ο Λιβάια με 11, συγκεντρώνουν 36 γκολ από τα 64 συνολικά που έχει σημειώσει η πρωταθλήτρια Ελλάδας από το ξεκίνημα της σεζόν. Αν συνυπολογίσουμε και τις ασίστ που έχουν οι τρεις τους σε γκολ συμπαικτών τους, τότε Πόνσε, Μάνταλος και Λιβάια έχουν συμμετοχή σε 42 φετινά γκολ της ΑΕΚ, δηλαδή στα 2/3 των τερμάτων της!

Συμμετοχή στις 19/22 νίκες της ΑΕΚ με γκολ και ασίστ

Άξιο αναφοράς είναι και η συμμετοχή των Πόνσε, Μάνταλου και Λιβάια στις νίκες της ΑΕΚ με τα γκολ και τις ασίστ τους. Σχεδόν σε κάθε νίκη της ΑΕΚ, έστω και ένας από τους τρεις έχει συνεισφέρει σε αυτό! Συγκεκριμένα από τις 14 νίκες της Ένωσης στη Super League, οι τρεις τους έχουν συμμετοχή στις 13 από αυτές! Μόνο στην τελευταία νίκη με τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν κατέγραψαν ούτε γκολ, ούτε ασίστ. Κάτι ανάλογο συμβαίνει φυσικά και στις άλλες διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί η ΑΕΚ. Στην Ευρώπη, στις δύο νίκες με Σέλτικ και Βίντι, αλλά και στις τέσσερις από τις έξι νίκες στο Κύπελλο μέχρι στιγμής. Με λίγα λόγια έχουν συμμετοχή στις 19 από τις 22 φετινές νίκες της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας συνολικά σε αυτές 32 γκολ και 12 ασίστ (Πόνσε 14 γκολ και δύο ασίστ, Μάνταλος επτά γκολ και πέντε ασίστ, Λιβάια 11 γκολ και πέντε ασίστ).

Η σύγκριση με πέρυσι

Μπορεί η ΑΕΚ να έχασε έδαφος νωρίς και να έμεινε εκτός διεκδίκησης του τίτλου, ωστόσο σε σχέση με πέρυσι, τόσο ο Μάρκο Λιβάια, όσο και ο Πέτρος Μάνταλος βάσει των αριθμών τους κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα. Ήδη ο Κροάτης επιθετικός μετράει ένα γκολ παραπάνω από πέρυσι, ενώ θέλει μόλις μία ασίστ ακόμα για να πιάσει εκεί τα περσινά του στατιστικά, ενώ για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό είναι ευνόητο λόγω και του περσινού σοβαρού τραυματισμού που τον άφησε εκτός για μήνες. Όσο για τον Έκι Πόνσε, ο οποίος είχε κληθεί να φορέσει τα παπούτσια του Σέρχιο Αραούχο, τα γκολ που έχει σημειώσει το πιστοποιούν και με το παραπάνω...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα