ΑΕΚ: Μόλις τέσσερα ματς μαζί το δίδυμο Τσόσιτς - Οικονόμου

ΑΕΚ: Μόλις τέσσερα ματς μαζί το δίδυμο Τσόσιτς - Οικονόμου

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Μόλις τέσσερα ματς μαζί το δίδυμο Τσόσιτς - Οικονόμου

bet365

Η αμυντική αστάθεια της ΑΕΚ έχει εξήγηση καθώς το δίδυμο Ούρος Τσόσιτς - Μάριος Οικονόμου, ανεξάρτητα από τις ατομικές εμφανίσεις, έχει αγωνιστεί μαζί μόλις τέσσερις φορές τη φετινή σεζόν.

Η ΑΕΚ προβλημάτισε σημαντικά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην άμυνα, κινδυνεύοντας να δεχθεί την ισοφάριση από τον Απόλλωνα Σμύρνης και να αφήσει βαθμούς σε ένα θεωρητικά εύκολο ματς με τον ουραγό της βαθμολογίας. Τα τέσσερα γκολ στο Καραϊσκάκη, σε συνδυασμό με την χθεσινή αμυντική εμφάνιση, δημιουργούν ανησυχία στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο ενόψει και της σημαντικής ρεβάνς με τον Ατρόμητο, όπου η ΑΕΚ θέλει να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου, στον μοναδικό θεσμό που στοχεύει πλέον για ένα τρόπαιο τη φετινή σεζόν.

Το γεγονός ότι ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ταλαιπωρείται τελευταία από έναν τραυματισμό παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς αποτελεί τον πιο έμπειρο παίκτη στην κιτρινόμαυρη άμυνα, ο οποίος έχει σημαντικά ηγετικά χαρακτηριστικά και εμπνέει εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν. Αυτό, σε συνδυασμό με τη δεδομένη εδώ και καιρό απουσία του Βασίλη Λαμπρόπουλου, λόγω του γνωστού θέματος με το συμβόλαιό του, έχει αφήσει την ΑΕΚ με τους Οικονόμου και Τσόσιτς διαθέσιμους για το κέντρο της άμυνας, με τον Σβάρνα ως εναλλακτική λύση στον πάγκο.

Ο Μάριος Οικονόμου, μπορεί στο χθεσινό ματς να χρεώνεται το λάθος στην ισοφάριση του Απόλλωνα, όμως, είναι ένας αμυντικός που έχει δείξει σταθερότητα από το ξεκίνημα της σεζόν και γι’ αυτό η ΑΕΚ άλλωστε ολοκλήρωσε την κανονική μεταγραφή του από την Μπολόνια τον Ιανουάριο, στα μέσα δηλαδή της αγωνιστικής περιόδου. Από την άλλη ο Ούρος Τσόσιτς σίγουρα δεν πήρε ευκαιρίες από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά δείχνει πάρα πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, όπως φάνηκε στα τελευταία δύο ματς πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο αμυντικό δίδυμο μέχρι και το ματς με τον ΟΦΗ στις 10 Φεβρουαρίου, είχε αγωνιστεί μαζί μόνο στη νίκη με 4-0 επί του Άρη στις 28 Οκτωβρίου! Έπειτα αγωνίστηκε στη νίκη με 1-0 επί της κρητικής ομάδας και φυσικά στα δύο τελευταία παιχνίδια, στην ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό και στη χθεσινή επικράτηση επί του Απόλλωνα Σμύρνης, στα οποία η Ένωση δέχθηκε συνολικά πέντε γκολ.

Με λίγα λόγια Τσόσιτς και Οικονόμου έχουν παίξει μόλις σε τέσσερα παιχνίδια της ΑΕΚ μαζί στο κέντρο της άμυνας (εξαιρείται φυσικά αν βρέθηκαν σε τριάδα στο 3-5-2), ένα αμυντικό δίδυμο που δεν έχει δουλευτεί μαζί, και φυσικά δεν έχει παρουσιαστεί σε κανένα από τα δέκα φετινά ευρωπαϊκά ματς των κιτρινόμαυρων. Αν βάλουμε μέσα και τα ματς του Κυπέλλου, τότε συνολικά το δίδυμο των Τσόσιτς και Οικονόμου έχει παίξει μαζί στα τέσσερα από τα 38 ματς της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις! Κι αυτό, τη στιγμή που γενικότερα η κιτρινόμαυρη άμυνα τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα είχε δεχθεί σε 20 αγωνιστικές, μέχρι δηλαδή το ματς στο Καραϊσκάκη, μόλις οκτώ τέρματα, αποτελώντας ατού για τους κιτρινόμαυρους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα