Σφιντέρσκι:«Ο ΠΑΟΚ ήρθε στην Πολωνία για να με πείσει»

Σφιντέρσκι:«Ο ΠΑΟΚ ήρθε στην Πολωνία για να με πείσει»

Gazzetta team
Σφιντέρσκι:«Ο ΠΑΟΚ ήρθε στην Πολωνία για να με πείσει»

bet365

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι μίλησε για την απόφασή του να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ, για το ταξίδι του Γιώργου Σαββίδη στην Πολωνία, για τις προτάσεις από την Ιταλία, αλλά και τις πρώτες του ημέρες στην Θεσσαλονίκη.


Αναλυτικά τα όσα είπε στην sport.se.pl:

-Έκανες αίσθηση στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Έχεις εκπλαγεί από το καλό σου ξεκίνημα;

Πάντα υπάρχει μία ανησυχία, αλλά ήρθα στην Ελλάδα προετοιμασμένος, με τη Γιαγκελόνια είχα προπονηθεί σκληρά στην Τουρκία. Κατάλαβα ότι αν θα άλλαζα ομάδα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μεταγραφών, θα έπρεπε να μπορώ να προσαρμοστώ αμέσως.

-Έχεις σκοράρει ήδη τρία γκολ με τον ΠΑΟΚ. Για ποιο από όλα ένιωσες την μεγαλύτερη ικανοποίηση;

Το πρώτο γκολ με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν σημαντικό για εμένα. Μπήκε στο τέλος και μας έδωσε τη νίκη. Αργότερα αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, οι οποίοι είναι οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι στη μάχη μας για τον τίτλο. Στη συνέχεια έχουμε ένα ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη.

-Ήσουν αμέσως έτοιμος να δεχτείς την πρόταση του ΠΑΟΚ;

Πέρασα τις τελευταίες μου διακοπές στην Ελλάδα. Τότε δεν είχα σκεφτεί ότι σε μερικούς μήνες θα έρθω σε αυτή τη χώρα για να μείνω για περισσότερο διάστημα. Τον Ιανουάριο υπήρξαν αρκετές προτάσεις, όπως και αυτή του ΠΑΟΚ. Μπορώ να παραδεχτώ ότι από την αρχή κινήθηκα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι Έλληνες ρωτούσαν για εμένα, κάτι που ενίσχυε την πεποίθησή μου ότι πρέπει να αποδεχτώ την πρότασή τους. Μετά ήρθε και ο γιος του ιδιοκτήτη στην Πολωνία εκείνο το διάστημα.

-Για τις προτάσεις από τη Serie A και τη Τζένοα. Δεν ήθελες να δοκιμαστείς στην Ιταλία;

Πολλοί ποδοσφαιριστές ονειρεύονται να παίξουν στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ρώτησα τον ατζέντη μου, όπως και τον προπονητή για αυτή την πρόταση. Η Serie A είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα με αμυντική κυριαρχία. Για αυτό θαυμάζω τόσο πολύ τον Κρίστοφ Πιάτεκ που τα πήγε τόσο καλά στη Τζένοα και τώρα στη Μίλαν. Αποφάσισα ότι σε αυτό το στάδιο θα ήταν καλύτερο να πάω στην Ελλάδα. Στον ΠΑΟΚ είναι ευκολότερο να βάλω γκολ, γιατί είναι μία ομάδα που δημιουργεί πολλές ευκαιρίες σε κάθε αναμέτρηση.

-Παρά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα στην Ελλάδα είσαι αναπληρωματικός. Ο κόουτς, Ραζβάν Λουτσέσκου, σου έχει αποκαλύψει τη πλάνα έχει για σένα;

Το διαχειρίζομαι με ηρεμία, όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Προσαρμόζομαι στην ομάδα προς το παρόν, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων μπορείς να δεις πόσο μεγάλη ποιότητα υπάρχει σε αυτή την ομάδα και πως παλεύουν όλοι για μία θέση στη βασική ενδεκάδα. Για τη διοργάνωση του Κυπέλλου, έπαιξα και βασικός. Ο προπονητής με επιβραβεύει κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Με είδε να αγωνίζομαι στην Πολωνία, οπότε ξέρει τι απαιτήσεις να έχει για εμένα.

-Δεν ανησυχείς για το ότι όλοι θα έχουν απαιτήσεις για εσένα, μετά τα όσα κατάφερε (σ.σ Πρίγιοβιτς);

Όταν υπέγραψα το συμβόλαιο, ο αθλητικός διευθυντής, ανέφερε ότι θα μπορούσα να πάρω το νούμερό του, αμέσως μετά τον Σέρβο. Και ναι το έκανα. Και δεν έχω καθόλου πίεση για αυτό το λόγο. Κανένας δεν με έκανε να νιώσω έτσι. Και για αυτό το λόγο είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα τόσο καλά. Νιώθω μεγάλο σεβασμό για τα όσα έκανε ο Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ.

-Πως σε αποκαλούν οι συμπαίκτες σου;

Είναι λίγο αστείο. Οι συμπαίκτες μου ξέρουν Πολωνούς ποδοσφαιριστές. Ένας από αυτούς ξεκίνησε να με λέει Λεβαντόφσκι. Αλλά δεν έμεινε εκεί. Κάποιος μου είπε για τον Μπλασικόφσκι. Και μετά... Σβαρόβσκι.

-Ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα;

Ήρθα σε μία δυνατή ομάδα. Την περασμένη σεζόν, ο ΠΑΟΚ ήταν επιλαχών. Πρόσφατα παίξαμε στο Europa League. Στο πρωτάθλημα είναι ο ηγέτης στην Ελλάδα. Δεν έχει καμία ήττα και έχει εννέα πόντους διαφορά από τον Ολυμπιακό. Ο τίτλος είναι στα χέρια μας. Αυτό θα είναι το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια αν το καταφέρουμε, μετά θα έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε για το Champions League.

-Πως διαχειρίζεσαι το νέο σου περιβάλλον;

Όλα είναι μία χαρά. Γνώρισα τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Είναι ένας στοργικός άνθρωπος, έμεινα στο ξενοδοχείο του δύο εβδομάδες. Έχω πολύ καλή επικοινωνία με τον Ουκρανό, Σάκχοφ. Επικοινωνούμε με μία... μίξι από τρεις διαφορετικές γλώσσες, τα Πολωνικά, Ουκρανικά και Ρώσικα. Όταν έφτασα επίσης με βοήθησε πολύ ο παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, που είναι στην Κ19 του Δικεφάλου. Σε αυτό το σημείο, κάνω επίσης και μαθήματα Αγγλικών, με μία δασκάλα από την Πολωνία, μέσω skype.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα