Οι βαθμοί να μπαίνουν στο σακούλι αλλά...

Οι βαθμοί να μπαίνουν στο σακούλι αλλά...

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Οι βαθμοί να μπαίνουν στο σακούλι αλλά...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πεντάδας, τον συγκλονιστικό Κουρμπέλη και την βελτίωση που πρέπει να εμφανίσει άμεσα το «τριφύλλι».

Πάμε να ξεκινήσουμε από τα θετικά. Ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια ανάγκη τους βαθμούς απόψε στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Τεράστια. Βαθμολογικά και ψυχολογικά. Αν δεν έπαιρνε το «τρίποντο» και ο Άρης νικούσε αύριο τον Πανιώνιο, η πέμπτη θέση θα έκανε... φτερά και το φετινό πρότζεκτ παρά τις δεδομένα μεγάλες προοπτικές του- αν γίνουν οι σωστές κινήσεις το καλοκαίρι- θα αποτύγχανε να πιάσει τον εφικτό στόχο της πέμπτης θέσης, ο οποίος μπορεί και δικαίως να μην λέει τίποτα για το μέγεθος του συλλόγου αλλά είναι τεράστια ανάγκη να επιτευχθεί για να σβήσει η ποινή της ΟΥΕΦΑ! Έκει έχει καταντήσει το κλαμπ η διοίκηση Αλαφούζου αλλά μην πιάσουμε πάλι αυτή την κουβέντα. Εξάλλου, αρκετές φορές έχουμε αναλύσει το δάσος που είναι το διοικητικό πρόβλημα και αν δεν λυθεί άμεσα, δύσκολα θα πάρει τα πάνω του το... δέντρο που είναι το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Κλείνει η παρένθεση, υπενθυμίζοντας πως ο Παναθηναϊκός απέτυχε να προχωρήσει και στον θεσμό του Κυπέλλου, μία σαφώς πιο βατή υπόθεση σε σχέση με το πρωτάθλημα και τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, μένοντας εκτός από την Λαμία...

Αν δεν έπαιρνε το ματς απόψε το «τριφύλλι», λοιπόν, θα συμπλήρωνε δέκα παιχνίδια, έχοντας μόλις μία νίκη μέσα στο 2019! Στοιχείο που έριξε στα τάρταρα την ψυχολογία εντός των αποδυτηρίων, αποδυτήρια που λόγω του νεαρού της ηλικίας έχουν τεράστια ανάγκη τις νίκες για να αποκτούν αυτοπεποίθηση και πίστη, αποβάλλοντας παράλληλα την τεράστια πίεση του «πρέπει» που πάντα θα έχει μία φανέλα, όπως αυτή του Παναθηναϊκού. Είναι σωστή η δήλωση του κόουτς Δώνη «δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο βαθμολογικός πίνακας» για να αποφορτίσει την ομάδα, ωστόσο, Παναθηναϊκός χωρίς στόχους(έστω και αυτόν της πέμπτης θέσης) και χωρίς πίεση δεν πρόκειται να εμφανιστεί ποτέ. Σε όποια κατάσταση και αν είναι ο οργανισμός και η διαχείριση της πίεσης(ελάχιστη μπροστά στα πραγματικά θέλω του Παναθηναϊκού) από αυτή την φουρνιά αποτελεί μία πολύ σημαντική πρόκληση για το μέλλον.

Ο Παναθηναϊκός απόψε πήρε το ζητούμενο. Έβαλε το «τρίποντο» στο σακούλι, μείωσε στον πόντο από τον Άρη και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πέμπτης θέσης.

Το γκολ του Άλτμαν αποδείχθηκε αρκετό, ένα γκολ εξαιρετικό τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Ο Κουρμπέλης διάβασε άψογα την επιλογή του Αστέρα να παίξει με πολύ ψηλά την άμυνα, πέρασε την μπάλα στην πλάτη της και ο Ισραηλινός μετά από 13 μήνες ήρθε και πάλι σε επαφή με το πλεκτό. Με το στήθος έστρωσε την μπάλα στο δεξί και... εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο. Επιτέλους ένας από τους υψηλόμισθους αυτού του ρόστερ... καθάρισε την μπουγάδα και ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια ανάγκη τόσο τον Άλτμαν όσο και τον Μουνιέ που και απόψε ήταν άφαντος και μειώνει σχεδόν στο μηδέν τις πιθανότητες να παραμείνει και μετά το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Από κει και έπειτα, όμως, το σύνολο του Δώνη εμφάνισε και πάλι τα ίδια προβλήματα των τελευταίων παιχνιδιών. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η πίεση φάνηκε και πάλι να λυγίζει το «τριφύλλι» που οπισθοχώρησε, έδωσε την κατοχή στον Αστέρα και έπαιξε με την... φωτιά. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε σωστή διαχείριση του 1-0 ακόμη και υπό το πρίσμα του «παίζουμε όσο πρέπει για να το κρατήσουμε». Ο Καλτσάς στο πρώτο ημίχρονο χάνει το άχαστο για το 1-1, όπως και ο Μανιάς στις αρχές του δευτέρου στο τετ-α-τετ με τον Διούδη ενώ οι «πράσινοι» έδωσαν την ευκαιρία και στον Αραβίδη να απειλήσει κάτω από εξαιρετικές προϋποθέσεις.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίζει λανθασμένη νοοτροπία μόλις παίρνει κεφάλι στο σκορ και αντί να κοιτάξει να τελειώσει το ματς, παίζει για το 1-0 μέχρι το φινάλε.

Ακόμη και στην μέτρια του ημέρα, το συγκρότημα του Έλληνα τεχνικού είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι και να πάει με ηρεμία στο τελευταίο τέταρτο. Έστω και αργά στο δεύτερο μέρος, έστω και αφού πέταξε πολλές καλές ευκαιρίες για σωστό επιθετικό τρανζίσιον, βρήκε την στιγμή με τον Μακέντα στο 77'.

Ο Ιταλός σε φάσεις που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να τελειώνει, πλάσαρε άουτ, το 2-0 δεν έγινε, ωστόσο, ο Δώνης έβαλε στο ματς τον Πούγγουρα, οι παίκτες του είχαν συγκέντρωση και δεν απειλήθηκαν περισσότερο από τον Αστέρα.

Τέλος καλό, όλα καλά όσον αφορά το αποτέλεσμα αλλά η εικόνα παραμένει προβληματική και αν δεν αλλάξει άμεσα, ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα.

Κλείνοντας, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στον mvp της αναμέτρησης. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αρχηγός έπαιξε με μάσκα, άνοιξε ξανά την μύτη του, έπαιξε μερικά λεπτά χωρίς προστατευτικό και κατέθεσε ηγετικά χαρακτηριστικά πάνω στο χορτάρι, βγάζοντας λύσσα για την νίκη! Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά, δεν ήταν μόνο η πνευματική του βοήθεια στο σύνολο.

Ήταν η καταπληκτική ασίστ στο γκολ, οι σωστές μεταβιβάσεις, τα πολλά τρεξίματα και η γενικότερη εικόνα του που αποτελεί μία από τις καλύτερες φετινές του παρουσίες. Έχοντας στο πλευρό του, τον Κάτσε, ένα δίδυμο με το οποίο θα πρέπει να πορευθεί μέχρι το φινάλε της σεζόν ο Παναθηναϊκός στον άξονα της μεσαίας γραμμής...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.