Ο Μαρτίνς, το ιδανικό για τον Ολυμπιακό και το plan b…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Μαρτίνς, το ιδανικό για τον Ολυμπιακό και το plan b…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για ένα σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με αφορμή το παιχνίδι του στη Θεσσαλονίκη.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Μάντσεστερ Γ. - Παρί Σ.Ζ. (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο ΠΑΟΚ παίρνει φέτος το πρωτάθλημα έχοντας κρατήσει τον ίδιο (ξένο) προπονητή (Λουτσέσκου) για δεύτερη σεζόν…Η ΑΕΚ πήρε πέρσι το πρωτάθλημα έχοντας επίσης κρατήσει τον ίδιο (ξένο) προπονητή (Χιμένεθ) για δεύτερη σεζόν…

Όπως καταλαβαίνετε, και από την επίκληση του συγκεκριμένου δεδομένου, για εμένα που έχω βαρεθεί να γράφω τόσα χρόνια ότι πρέπει επιτέλους ο Ολυμπιακός να κρατήσει ένα προπονητή τουλάχιστον δύο χρόνια, δεν τίθεται θέμα για το ορθό της επιλογής να συνεχίσει το κλαμπ με τον Πέδρο Μαρτίνς και τη νέα σεζόν, προκειμένου να αναπτύξει αυτό το πρότζεκτ που ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοηθούν διαπιστώσεις που δείχνουν ότι η ομάδα θέλει ακόμη πολλή δουλειά από τον προπονητή και παραδοχή των λαθών της (λαθών του), ώστε να προχωράει με σταθερά βήματα. Για παράδειγμα, είναι ένα θέμα, η κακή αντίδραση του Ολυμπιακού όταν δέχθηκε το γκολ από τα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ προχθές στη Θεσσαλονίκη. Το να σου βάλει ο ΠΑΟΚ ένα γκολ μέσα στο σπίτι του στα πρώτα λεπτά, δεν σημαίνει κι ότι αυτόματα πρέπει να χάσεις-για την ακρίβεια να διακινδυνεύσεις με διασυρμό…

Ο Ολυμπιακός επανειλημμένως έχει πάει στην Τούμπα κι έχει φάει γκολ στα πρώτα λεπτά τα τελευταία χρόνια. Με τη δύναμη της έδρας ο ΠΑΟΚ πολλάκις τον έχει αιφνιδιάσει. Να σας θυμίσω:

2.3.2016 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 με γκολ του Μακ στο 9’. Όμως, τελικό 1-2 με γκολ των Καμπιάσο και Φουστέρ (και διακοπή στο 89’ εις βάρος του ΠΑΟΚ)

9.5.2010 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 με γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 11’. Τελικό 1-0

20.9.2009 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 με γκολ του Βιεϊρίνια στο 10’. Όμως, τελικό 1-2 με γκολ των Ντιόγο κι Αβραάμ.

23.2.2008 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 με γκολ του Τόνι Γκονθάλεθ στο 2. Όμως, τελικό 1-1 με γκολ του Κοβάσεβιτς.

26.2.2006 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 με γκολ του Σικαμπάλα στο 10’. Όμως, τελικό 1-2 με γκολ των Οκκά και Κωνσταντίνου.

Άρα, σε ένα σύνολο πέντε αγώνων εδώ και μία δεκαπενταετία στους οποίους ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε του Ολυμπιακού μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε μόνο τον ένα, ενώ ο Ολυμπιακός τους τρεις, φέρνοντας και μία ισοπαλία.

Το ζητούμενο λοιπόν στο παιχνίδι της Κυριακής ήταν η έλλειψη καλής αντίδρασης εκ μέρους του Ολυμπιακού. Και κάπου εδώ αναπόφευκτα μπαίνει στο τραπέζι και τι κάνει γενικά τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός όταν δέχεται πρώτος γκολ: χάνει στην Κρήτη από τον ΟΦΗ 0-1 (με γκολ από το 35’), χάνει στην Σεβίλλη από την Μπέτις 0-1 (με γκολ από το 39’), χάνει στο Καραϊσκάκη από τον ΠΑΟΚ 0-1 (με γκολ από το 49’), φέρνει ισοπαλία στην Ξάνθη 1-1 (η οποία είχε προηγηθεί στο 54’), φέρνει ισοπαλία 1-1 με γκολ στο 95’ στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό (ο οποίος είχε προηγηθεί στο 61’), φέρνει ισοπαλία στη Λαμία (η οποία είχε προηγηθεί στο 9’) και γύρισε μόνο το ματς στο Περιστέρι, 2-1 με γκολ στο 93’ με τον Ατρόμητο (ο οποίος είχε προηγηθεί στο 43’).

Τα αποτελέσματα σε οκτώ παιχνίδια, μαζί με το τελευταίο, της Τούμπας, είναι μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Δεν είναι καλά. Ίσως όχι παράλογο, για ομάδα που χτίζεται φέτος από την αρχή, αλλά καλά δεν είναι. Άρα, ο Ολυμπιακός πρέπει να δουλέψει καλύτερα, και σε αγωνιστικό, αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε να μπορέσει να αντιδράει καλύτερα, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Η, να καταφέρνει αυτός να ανοίγει το σκορ, που κακά τα ψέματα, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να το κάνεις πάντα!

Όμως, το να δέχεσαι ένα γκολ στο 3’ και να σου χαλάει μετά όλο το παιχνίδι σου, συγνώμη αλλά δεν έχει νόημα, όταν είσαι Ολυμπιακός. Δεν μπορεί η μοναδική σου διέξοδο σε ένα μεγάλο παιχνίδι να είναι να κάνεις εσύ πρώτος γκολ. Δηλαδή, αν η Ντινάμο Κιέβου προηγηθεί (φτου φτου μακριά από μας), τι θα γίνει; Θα τελειώσει η πρόκριση από μεθαύριο στο Καραϊσκάκη;…

Ασφαλώς και το ιδανικό είναι να ανοίγει ο Ολυμπιακός το σκορ στα παιχνίδια του-φέτος έχει συμβεί 26 φορές, με αποτελέσματα 23 νίκες, δύο ισοπαλίες (1-1 στην ΑΕΚ και 1-1 στην Μπέρνλεϊ) και μία ήττα (1-3 στη Μίλαν). Ασφαλώς και πρέπει να το επιδιώκει με επιμονή και μέθοδο ο Ολυμπιακός.

Αλλά επειδή δεν μπορεί να το κάνει πάντοτε, εξίσου ασφαλώς και πρέπει να έχει ένα plan b, που στην Τούμπα ξεκάθαρα δεν είχε…

Άσχετο: Πρόταση για το Darkest Hour (14.00) Cosmote Cinema 1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.