Ολυμπιακός: Europa, Champions League και Κύπελλο

Ολυμπιακός: Europa, Champions League και Κύπελλο

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός: Europa, Champions League και Κύπελλο

bet365

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγήκε εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος αλλά είναι ακόμα μέσα σε τρεις στόχους, την ίδια στιγμή που πέρσι είχε μείνει μόνο στην 3η θέση!

Επιστροφή χρημάτων* στο Μάντσεστερ Γ. - Παρί Σ. Ζ. και σούπερ αποδόσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η απογοητευτική εικόνα του Ολυμπιακού στην Τούμπα σε συνδυασμό φυσικά με την ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ «προσγείωσε» τους «ερυθρόλευκους» και κυρίως ελαχιστοποίησε (για να μην γράψουμε μηδένισε) τις όποιες πιθανότητες υπήρχαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός -όπως όλα δείχνουν- θα μείνει για δεύτερη σερί σεζόν χωρίς πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός διεκδίκησής του από την 20η αγωνιστική! Ομως η χρονιά για τους «ερυθρόλευκους» δεν έχει τελειώσει. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε λίγες ώρες μπαίνει στην μάχη του Europa League και την Κυριακή θα δώσει το σημαντικό παιχνίδι με την ΑΕΚ που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Και φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και τον θεσμό του Κυπέλλου. Βρίσκονται στους «8» της διοργάνωσης και περιμένουν την ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης» μετά το 3-3 στην Λαμία με την ομώνυμη ομάδα.

Μπορεί η απογοήτευση των φίλων του Ολυμπιακού να είναι μεγάλη, όπως φυσικά και της διοίκησης, για το αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη όμως θα κοιτώντας ρεαλιστικά το πέρσι με το φέτος και τα όσα έγιναν το καλοκαίρι, οι «ερυθρόλευκοι» εκτός του ότι έχουν στόχους μπροστά τους στο δεύτερο μισό της σεζόν έχουν κάνει κι ένα βήμα μπροστά.

Ο Ολυμπιακός πέρσι τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος και μπήκε στα προκριματικά του Europa League, πήρε μόλις έναν βαθμό στον όμιλο του Champions League κι αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου από την ΑΕΚ!

Το καλοκαιρινό makeover
Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» αποφάσισε να κλείσει προπονητή από πολύ νωρίς πέρσι και ο εκλεκτός (Πέδρο Μαρτίνς) είχε τον χρόνο να δει για αρκετές εβδομάδες πριν την αναλάβει το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα υπήρξαν πολλές αλλαγές στο ρόστερ, αρκετές μεταγραφές και φυσικά μια νέα κατάσταση για τον Ολυμπιακό.

Δεν ήταν πρωταθλητής, δεν ήταν στο Champions League και ταυτόχρονα δημιουργούσε μια νέα ομάδα.

Το Europa League
Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι ακόμα στο Europa League. Ο ρεαλιστικός στόχος του; Να κοιτάει κάθε γύρο ξεχωριστά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια καλή κλήρωση για την φάση των «32». Ναι μεν η Ντιναμό Κιέβου είναι επιπέδου Champions League, αλλά και από την χειμερινή διακοπή θα προέρχεται και δεν ήταν μεγαθήριο που θα μπορούσε να πέσει πάνω του ο Ολυμπιακός. Ο στόχος της πρόκρισης στους «16» του Εuropa League οχι μόνο είναι ρεαλιστικός αλλά κι εφικτός...

Το Champions League
Φυσικά στόχος πλέον για τον Ολυμπιακό είναι και η 2η θέση του πρωταθλήματος. Το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League είναι σημαντικό. Μπορεί το έργο του να είναι δύσκολο το καλοκαίρι (όπως και για κάθε ελληνική ομάδα), όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν υψηλή βαθμολογία στην UEFA θα είναι στις πρώτες κληρώσεις στους ισχυρούς και θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στους ομίλους του Champions League.

Το Κύπελλο
Και φυσικά υπάρχει και το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός έχει να το κατακτήσει από το 2015 (3-1 την Ξάνθη στον τελικό). Εκτοτε έχει χάσει στον τελικό από την ΑΕΚ (2016), έχει έναν αποκλεισμό στα ημιτελικά (πάλι από την ΑΕΚ το 2017) κι άλλον έναν πέρσι στα προημιτελικά (από την ΑΕΚ ξανά).

Εκτός από την διεκδίκηση ενός τροπαίου ο Ολυμπιακός θα ήθελε μία ρεβάνς είτε από την ΑΕΚ, είτε από τον ΠΑΟΚ που συνεχίζουν στην διοργάνωση πάντα με την προϋπόθεση ότι θα προκριθούν και οι δύο «Δικέφαλοι» στα ημιτελικά (όπως φυσικά και οι «ερυθρόλευκοι».

Η σεζόν δεν έχει τελειώσει για τον Ολυμπιακό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα