Ήταν εικόνα ντροπής, αλλά τη σεζόν μπορεί να τη σώσει και να χτίσει πάνω της

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ήταν εικόνα ντροπής, αλλά τη σεζόν μπορεί να τη σώσει και να χτίσει πάνω της

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στον Ολυμπιακό μετά την χθεσινή θλιβερή εμφάνιση του.

Αστέρας Τρίπολης - Άρης με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Με 3-1 ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγαλύτερη νίκη του στη φετινή σεζόν, με τη Μίλαν. Με 3-1 υπέστη την πιο επώδυνη ήττα του στη φετινή σεζόν, με τον ΠΑΟΚ…

Κατ΄ αρχάς, ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Κι αυτό που έγραψε με το χθεσινό αποτέλεσμα στην Τούμπα είναι ότι ο Ολυμπιακός χάνει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το πρωτάθλημα. Τελευταία φορά είχε συμβεί κάτι τέτοιο (σ.σ. μετά από δικό του πρωτάθλημα) τη διετία 1988-1989, δηλαδή πριν 30 ολόκληρα χρόνια! Τότε, είχε πάρει τον τίτλο το 1987, κι έχασε τα δύο επόμενα-κι όχι μόνο. Ιστορικά, ο Ολυμπιακός αυτό που πρέπει να δει είναι να μην επαναληφθεί ό,τι τότε, που έμεινε επί σειρά ετών χωρίς πρωτάθλημα. Και η μόνη ίσως λύση, είναι να πάρει το πρωτάθλημα του χρόνου. Γιατί αν τα δύο γίνουν τρία, μπορεί και τα τρία να γίνουν τέσσερα κλπ, κλπ.

Κατά δεύτερον, σίγουρα αποτελεί αποτυχία για τον Ολυμπιακό να χάνει τον τίτλο δεύτερη σερί χρονιά από την 20η αγωνιστική, δηλαδή με τη συμπλήρωση των δύο τρίτων της σεζόν, δέκα ολόκληρες αγωνιστικές πριν το τέλος της. Πέρσι, πάλι ένα ντέρμπι, το 1-2 από την ΑΕΚ μέσα στο Καραϊσκάκη κι ο μηδενισμός από τα επεισόδια στη λήξη του, είχαν φέρει την απώλεια του πρωταθλήματος, αφού η ήττα είχε στείλει τον Ολυμπιακό στους -7 από την κορυφή.

Τρίτον, μόνο τιμή δεν περιποιεί στον Ολυμπιακό η τραγική αδυναμία του στα ντέρμπι στα τελευταία πρωταθλήματα-φέτος έχει δύο ισοπαλίες και δύο ήττες… Ειδικά μακριά από το Καραϊσκάκη, το φαινόμενο είναι επιεικώς θλιβερό: δύο σερί ήττες στην Τούμπα, τρεις σερί ήττες στη Λεωφόρο, τρεις ήττες και μία ισοπαλία στο ΟΑΚΑ! Και ασφαλώς τέτοια ολόκληρη σειρά αποτελεσμάτων, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.

Τέταρτον, η εικόνα της ομάδας χθες βράδυ στην Τούμπα, αποτελεί ντροπή για τον προπονητή και τους παίκτες. Ντροπή για το πλάνο του προπονητή, που μου θύμισε το «σχέδιο» Χάσι πέρσι με την Σπόρτινγκ στο Καραϊσκάκη, με 0-3 και δύο δοκάρια των Πορτογάλων στο ημίχρονο, ντροπή για την έλλειψη αγωνιστικότητας των παικτών, που πήγαν να δώσουν ντέρμπι τίτλου και διασύρθηκαν από τους αντιπάλους τους ακόμη και σε επίπεδο αποφασιστικότητας και μαχητικότητας.

Πέμπτον, μπορεί ο Ολυμπιακός να έχασε για δεύτερη σερί σεζόν το πρωτάθλημα από αρχές Φλεβάρη και την 20η αγωνιστική, αλλά υπάρχει μία διαφορά σε σχέση με πέρσι. Φέτος η ομάδα μπορεί να το σώσει. Μπορεί να σώσει τη σεζόν και έτσι να επενδύσει πάνω της, για να γίνει πιο δυνατή του χρόνου. Διότι, πάνω απ΄ όλα φέτος δείχνει να υπάρχει μία προοπτική σε αυτή την εντελώς καινούργια ομάδα που άρχισε να χτίζεται από το περασμένο καλοκαίρι.

Αλλά και διότι πέρσι ο Ολυμπιακός τέτοιο καιρό ήταν εκτός Ευρώπης, ήταν τρίτος στο πρωτάθλημα πέντε βαθμούς πίσω από τη δεύτερη θέση και στα προημιτελικά του Κυπέλλου δεν τον έλεγες και φαβορί μετά το 0-0 με την ΑΕΚ στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη. Αυτή την στιγμή, ο Ολυμπιακός είναι ακόμη στην Ευρώπη κι αν μη τι άλλο έχει τις πιθανότητες του κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου, είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα πέντε πόντους μπροστά από την ΑΕΚ και για να μην φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου πρέπει να χάσει από τη Λαμία μέσα στο Καραϊσκάκη.

Εάν δηλαδή, μετά το απίστευτο χθεσινό πατατράκ, ο Ολυμπιακός μπορέσει να επιστρέψει στην κανονικότητα του που γενικά τον διακρίνει μέσα στη σεζόν, αν μη τι άλλο μπορεί να κρατήσει τη δεύτερη θέση, να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στην Ευρώπη και να παλέψει για ένα δικό του τίτλο μέσα στη διετία. Και με λίγη τύχη να τελειώσει μία χρονιά που θα του δώσει κέρδος, παρότι θα έχει χάσει δεύτερη σερί σεζόν το πρωτάθλημα.

Το ζητούμενο είναι να επηρεαστεί όσο το δυνατόν λιγότερο η ομάδα από την χθεσινή τραγική βραδιά της. Και ο προπονητής με τους παίκτες να λάβουν τα «μηνύματα» της, κάνοντας πλέον αυτό που πρέπει στη συνέχεια. Με μία πρόκριση επί της Ντινάμο, ακόμη και μία ισοπαλία με την ΑΕΚ (αφού το παιχνίδι ανάμεσα στα δύο ευρωπαϊκά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο), μία πρόκριση επί της Λαμίας και «λογικά» αποτελέσματα στο πρωτάθλημα (π.χ. τα τρία επόμενα ματς είναι με ΟΦΗ μέσα, Απόλλωνα έξω, Άρη μέσα), ο Ολυμπιακός θα είναι πάλι καλά! Για ένα φινάλε σεζόν που μπορεί να του δώσει περισσότερα ίσως πράγματα κι από άλλες σεζόν που έπαιρνε γρήγορα κι εύκολα το πρωτάθλημα!

Μόνο που για να υπάρξει μία τέτοια εξέλιξη, όπως την περιγράφω-ελπίζω, θα πρέπει ο προπονητής να διαβάσει καλύτερα τα επόμενα παιχνίδια και να προετοιμάζει καλύτερα την ομάδα και πάνω απ΄ όλα οι παίκτες να δώσουν το 100% σε αυτά και να μπαίνουν στο γήπεδο για να πάρουν το αποτέλεσμα κι όχι να παίξουν μπαλίτσα. Ειδάλλως, με την ίδια ευκολία που μπορεί να σωθεί η σεζόν, μπορεί να χαθεί...

Και θα είναι εξαιρετικά επώδυνο για τα δεδομένα του Ολυμπιακού να χαθεί δεύτερη συνεχόμενη χρονιά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.