Ποδοσφαιρικό μάθημα από την πολύ ανώτερη ΟΜΑΔΑ του ΠΑΟΚ

Ποδοσφαιρικό μάθημα από την πολύ ανώτερη ΟΜΑΔΑ του ΠΑΟΚ

Ποδοσφαιρικό μάθημα από την πολύ ανώτερη ΟΜΑΔΑ του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα αναμενόμενα που είδαμε στο χθεσινό μεγάλο παιχνίδι και επ’ ευκαιρίας προσπαθεί να αναλύσει και πάλι τι σημαίνει «παίζω καλά-θεαματικά» και ποια είναι η διαφορά από το «παίζω σωστά» που εκφράζει τον ΠΑΟΚ, τον μόνο που κερδίζει ντέρμπι που σφυρίζουν ξένοι διαιτητές.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Άρης (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Από χθες το βράδυ προσπαθώ να διαβάσω και να ακούσω σχόλια για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και κατ’ επέκταση για την εξέλιξη του Ελληνικού πρωταθλήματος, με βάση και τη βαθμολογία που θυμίζω ότι ξεκίνησε από το -2 για τον Δικέφαλο του Βορρά!

Απορώ…

Δηλαδή όλοι όσοι μέχρι χθες-προχθές αμφισβητούσαν αυτή την ΟΜΑΔΑΡΑ του Λουτσέσκου και ξαφνικά από χθες αρχίζουν τα… φλικ-φλακ με τις διπλές περιστροφές, δεν προβληματίζονται;

Όσοι χθες διαπίστωσαν την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό και φυσικά όλους τους άλλους, που ζούσαν; Έλειπαν από τη χώρα;

Κατ’ αρχάς έχουμε το χθεσινό παιχνίδι… Η ομάδα του ΠΑΟΚ που παίζει σωστά, απέναντι στην ομάδα του Ολυμπιακού που προσπαθεί να παίξει… θεαματικά. Πάνω από 15 φορές προσπάθησα να εξηγήσω ότι… άλλο το καλά, άλλο το θεαματικά και άλλο το ΣΩΣΤΑ.

Ο Ολυμπιακός του Σισέ (με ότι αυτό σημαίνει ως φιλοσοφία παιχνιδιού…) ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ τολμούσε να γράφει και να αναλύει ότι παίζει καλά; Τι σημαίνει καλά; Βγαίνω μπροστά με κάθε τρόπο και… πίσω μένω ακάλυπτος, δίνοντας άπειρα δώρα, βασιζόμενος στον Σισέ που στο κάτω-κάτω δεν μπορεί να μαρκάρει ούτε τον... Βούκοβιτς;

Μόλις χθες και πριν το ματς έγραφα: «Ο ΠΑΟΚ με την καλύτερη και σαφώς πιο εύστοχη επίθεση, παίζει με τον Ολυμπιακό που προβάλλεται ως η ομάδα που παίζει το καλύτερο(;) το πιο θεαματικό (;) ποδόσφαιρο».

«Ο ΠΑΟΚ με Κρέσπο-Βαρέλα-Μάτος-Βιεϊρίνια στην άμυνα και Πασχαλάκη στο τέρμα, αλλά και με βάση τη συνολική του αμυντική λειτουργία, έχει δεχθεί μόνο οκτώ γκολ και σε καμία περίπτωση δεν είναι το σύνολο που κάνει… κάθε είδους δώρα στους αντιπάλους».

Αυτά μόνο εδώ τα βλέπαμε ΠΡΙΝ τον αγώνα, που απλά ήρθε να δώσει μάθημα σε όλους που δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να δουν την πραγματικότητα.

Ο Λουτσέσκου δηλαδή τι άλλο είχε να κάνει χθες; Γιατί… καλός-χρυσός-αγαπητός και επιτυχημένος ο Ρουμάνος προπονητής, αλλά… αλίμονο για το επίπεδό του, αν δεν έβλεπε πόσο κακός είναι ΜΟΝΙΜΑ ο αντίπαλος στην μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα και πόσο μεγάλα είναι τα λάθη που κάνουν μόνιμα τα στόπερ του! Τον περίμενε, του έκλεψε μπάλες στο κέντρο και από εκεί και μετά το θέμα ήταν… πόσα θα έγραφε ο πίνακας.Και φυσικά όλα αυτά, δεν ήταν θέμα... Νάτχο! Αλίμονο αν μία επιλογή και ένας παίκτης καθορίζουν όλη την εικόνα και το...μοναδικό πλάνο που φάνηκε ότι είχε αυτή η ομάδα.

Πλάκα λοιπόν, έκανε ο Ρουμάνος, που είμαι πεπεισμένος ότι και στο 3΄ να μην γίνονταν το 1-0, πάλι θα είχε χώρους να βγάλει αυτές τις γρήγορες επιθέσεις που έβρισκαν εντελώς ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα. Απόδειξη η φάση του 1΄ με Ελ Καντουρί στην ανενόχλητη δημιουργία και τον Μαουρίσιο που μπήκε στην περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ έκανε πλάκα στην (προς το παρόν) δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και θεωρώ ότι αν ο Σάκχοφ έκανε το 3-0 στο 30΄, θα είχαμε σήμερα πολλά αφιερώματα στο σκορ των Σερρών…

Από την άλλη, φαντάζεστε ο προπονητής του ΠΑΟΚ να έλεγε, μετά από ένα ντέρμπι που κρίνει πολλά στο πρωτάθλημα: «Όποια στρατηγική είχαμε, τελείωσε(!) μετά το 1-0΄ που έγινε στο 3΄»; Τι θα γίνονταν; Ο πολυδιαφημισμένος Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, παραδέχθηκε ότι δεν είχαν plan B σε ένα ντέρμπι και το «παράτησε» από το 3΄!!

Φοβερά πράγματα… Προσέξτε! Δεν ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό, την ομάδα και τον προπονητή. Απλά αναρωτιέμαι αν ο περίγυρος δεν έβλεπε τι γίνονταν, ή αν «έπρεπε» άλλο πράγμα να βγαίνει προς τα έξω…

Για όσους λοιπόν μόλις χθες στις 10/2/2019 αντιλήφθηκαν τι… project έχει ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, όσοι μόλις χθες αναγνώρισαν τον Λουτσέσκου, όσοι χθες διαπίστωσαν πόσο οργανωμένη είναι αυτή η ομάδα, τι παικταράδες έχει και πόσο ΣΩΣΤΑ παίζει το ποδόσφαιρο, απλά θυμίζουμε ότι βαθμολογικά και πέρυσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε περισσότερους πόντους από όλους μέσα στα γήπεδα. Πέρυσι που αν κατέβαινε ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί, ΟΛΟΙ ξέρουν, ότι το σκορ θα ήταν ανάλογο η ακόμη μεγαλύτερο!

Μπορεί από… μένος, από κακία, από ποδοσφαιρική τύφλα και σίγουρα από άλλα συμφέροντα, να έλεγαν, να έγραφαν και να υποστήριζαν ότι ο ΠΑΟΚ… «είναι τυχερός, είναι ο χαλίφης, είναι κακός, είναι μόνο ο Πρίγιοβιτς» και πολλά άλλα τέτοια, που σωστά κατέγραψε και χθες ο Μιχάλης Τσόχος. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι αυτή η ομάδα δεν βγήκε τυχαία χθες στο γήπεδο για να παίξει τέτοια μπάλα, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ούτε τυχαία μετράει 18 νίκες σε 20 αγώνες.

Ο ΠΑΟΚ! Η ΜΟΝΗ ομάδα στην Ελλάδα που κερδίζει ντέρμπι με ξένους διαιτητές!

Ο ΠΑΟΚ του Βιεϊρίνια, που πήρε την ομάδα στις πλάτες του, ο ΠΑΟΚ της… στάσης Βαρέλα, ο ΠΑΟΚ της ιδιοφυίας… Μαουρίσιο, ο ΠΑΟΚ της ψυχάρας που λέγεται Μάτος, ο ΠΑΟΚ της εγγύησης… Κρέσπο, ο ΠΑΟΚ αυτής της ποδοσφαιρικής Θεότητας που λέγεται Μπίσεσβαρ, ο ΠΑΟΚ που έχει και έναν Άκπομ ο οποίος… δεν πιάνεται! Τι παικτάρα είναι αυτός; Που να μπει και ο Ολιβέιρα, που και να επιστρέψει και ο Βέρνμπλουμ…

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου που οδηγεί τον Δικέφαλο σε ακόμη έναν τίτλο. Δεν τον έφθασε όμως εκεί και όποιος λέει ή πιστεύει το αντίθετο είναι (για μένα) επιπόλαιος. Ειδικά αν είναι ΠΑΟΚτσής.

Δέκα ματς έμειναν! Παίζονται 30 βαθμοί. Ο ΠΑΟΚ παίζει έξι φορές εκτός έδρας. Τίποτα δεν τελείωσε. Ας κερδίσει πρώτα στην Ριζούπολη που δεν κερδίζει ΠΟΤΕ και βλέπουμε για τα άλλα στην πορεία…Για τα άλλα του πρωταθλήματος και ΦΥΣΙΚΑ του κυπέλλου μια και ο πρόεδρος της ομάδας το νταμπλ έχει βάλει ως στόχο.

* Κρίμα και ντροπή να μην τηρείται fair play στο 90+1 και με το σκορ στο 3-1.

* Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επεδίωξε να μπει στα αποδυτήρια χωρίς διαπίστευση, ενώ ΑΛΛΑ είχαν συμφωνηθεί για την παρουσία του, στην σύσκεψη για τα μέτρα τάξης. Ας τηρηθούν κάποτε και οι τύποι, αλλά και οι νόμοι…

* Τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στον Σάββα Θεοδωρίδη. Χωρίς αυτόν είδατε τι έπαθε ο Ολυμπιακός…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.